Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který celkově stál 137 milionů dolarů a stal se z něj jeden z největších finančních propadáků všech dob. I kvůli tomu jsem si řekl, že ho musím vidět. Na začátku musím říct, že tento animovaný film starý patnáct let se může pyšnit opravdu skvělou vizuální stránkou, které snad nic nechybělo. Nedivím se, že z toho byli lidé v době premiéry paf. Film jsem viděl v českém dabingu, a tak jsem neslyšel anglickou verzi, kde bych mohl slyšet propůjčené hlasy známých hollywoodských herců většině postav ve filmu. Většina lidí kritizuje příběh, ale ten se mi docela líbil. Byl sice strašně předvídavý, ale popravdě jsem nečekal nic jiného. Posílám pochvalu i tvůrcům hudby, která byla výtečná. Za mě dávám filmu 80% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy: The Spirits Within je prvním filmem, kde jsou počítačově vytvořené postavy téměř nerozeznatelné od skutečných, pomocí CGI počítačové grafiky a také jeden z prvních plně Audio Vizuálních filmů, které byly vytvořeny pomocí počítačové grafiky. Postavy a děj byli samostatně vytvořeny a z herní serii Final Fantasy nemá film téměř nic společného, až na vyjímku doktora Sida, který se ve hře vyskytuje. Samotný děj je trošku slabší, ale hlavním nedostatkem jsou nedostatečně vyjádřené emoce postav. Svět je to úžasný a obdivuhodný, plný krásných panoramatických záběrů a kontrastů, technologií i živočichů, jako pokus o vytvoření filmu zcela na PC a průkopníku nových animací hodnoceno - 4 *. 70 % ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade technický je to dosť,dosť dobré.Celé to sci-fi bolo vlastne dosť dobré ,rovnako ako aj prostredie filmu a akčné scény.To prostredie filmu sa mi páčilo asi najviac.Jediný mínus tohoto filmu je ,že ma moc nezaujal. Neviem ale čím to je. Škoda, niečo mu chýbalo, ale technicky je to parádne. 70% - 3* ()

ic 

všechny recenze uživatele

Cože tak málo, jedině 5* vždyť to byl přece "první hraný film bez herců" což na tom, že má stupidní příběh, vždyť to přece není všechno, no dobře tak né 5* ale jen 4. Níž už ale nejdu. On děj taky není všechno třeby IMAXY taky zádný děj nemají, hmm, tohle je ale něco jiného stupidní děj je horší než žádny takže musím dát jen 3*, chtěl bych víc to mi věřte, tak aspoň píšu tenhle komentář. (Aki je kočka) lol ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V neďalekej budúcnosti, v roku 2065, našu Zem takmer úplne ovládli Fantómovia. Záhadné, smrtiace eterické bytosti. Kto sú? Čo chcú? Je to agresívne invázne vojsko alebo len smutné, stratené duše na ceste nekonečným vesmírom? Výborný postapokalyptický, akčný sci-fi horror. Rád sa vraciam ku tomuto titulu pre jeho zaujímavý scenár a úžasné, dokonalé animácie. Je to už viac ako desať rokov, čo bola "Final Fantasy: Esencia života" uvedená do kín, ale aj dnes musím obdivovať detailnú prácu animátorov. **** ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Datum, kdy měla Aki první sen, je datum narozenin manželky režiséra Hironobu Sakaguchiho. (Caszidy)
  • Tvůrci vytvořili zábavné video, ve kterém jednotlivé charaktery z filmu, v čele s Aki, tančí ve stylu slavného videoklipu Michaela Jacksona Thriller. (Caszidy)
  • Vlasy doktorky Aki Ross mají poloviční hustotu oproti běžnému lidskému průměru. Přesto má Dr. Aki Ross 60 000 realisticky se pohybujících pramínků. Těchto 60 000 pramínků vlasů spotřebovalo celou pětinu z času vyhrazeného pro vytváření počítačové grafiky filmu. (Caszidy)

Reklama

Reklama