Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

je to těžké a zároveň lehké hodnotit film z odstupu let... tenhle film JE (alespoň pro mě) milník kinematografie, určitě by měl mít v nějaké budoucí encyklopedii víc místa než třeba přehypovaný avatar, příběh má každopádně mnohem silnější, ale skóre podkopává místy velmi citelné dědictví počítačových her (tam jistá nejasnost, klišovitost, rozporuplnost nevadí - hráč to "pobere cestou" a zábavu si také vytváří "svépomocí") zde je na příběh vyhrazeno přesně a pasivně 106 minut a alespoň základní rovina by měla být jasná napoprvé (když jsem řekl že příběh je silný, rozhodně jsem nemyslel bergmana či jarmusche) myslím že 4 hvězdy jsou fér (skvělá atmosféra, hudba, nadčasová grafika - ve své době bombastická, velký stupeň pohlcení i přes můj nekompatibilní světonázor...)

yoshua87

yoshua87 (hodnocení, recenze)

Pro mě jednoznačně 5*, už jak sem snímek viděl poprvé tak jsem si ho zamiloval pro svou vizualizaci a zajimavý příběh.

Falconica

Falconica (hodnocení, recenze)

nejtrapnější a nejmíň trefný obsahy filmů má vždycky distributor, achjo:-D

adekcz

adekcz (hodnocení, recenze)

Vzpomněl jsem si na tento film v souvislosti s avatarem. Zajímavé by bylo srovnat dnešní hodnocení se situací, kdy by autoři dali 200 milionů dollarů na reklamu a mediální masáž veřejnosti.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

i tady jde o stený princip. Země má svou sílu a "duši", kterou lidé chtějí využít, nebo zničit. Takže se to zas tak od hry neliší.

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

Film jsem neviděl, ale píseň od Lary Fabian se teda povedla.

play@peace

play@peace (hodnocení, recenze)

Tak příběh možná není taková bomba, ale rozhodně se jedná o vysoký nadprůměr a nedělá svému žánru ostudu. Samozřejmě kdyby se toho chytili zkušenější tvůrci, tak by mohlo jít o opravdový milník v dějinách kinematografie. Takhle potenciál nebyl využit úplně a kromě zážitku z úžasné animace (skvělou i po letech) vám v hlavě nic dalšího nadlouho neutkví, to ale neznamená, že je to film špatný. Dále většina tu nadává na to že to s hrou nemá co dělat, copak každý díl FF neměl svůj vlastní příběh, postavy a neodehrával se v pokaždé jiném prostředí a odlišné dimenzi? Možná že kdyby se to jmenovalo jinak, tak ten film nebude tak opovrhovaný.

MRmic

MRmic (hodnocení, recenze)

Příběh nic moc.To co jsem slyšel od známíh,že je to úžasný.Nic užasnýho to není-dal jsem tomu ** to díky animaci ta je opravdu dobrá.

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

Nevím, neznám, nemám, nedám, nehrál jsem... Ale film se mi líbil - naanimováno je to čarokrásně a příběh mě taky zaujal.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Nemám tušení, co to Final Fantasy je (prý nějaká hra :-), ale tenhle film mně zaujal po dějové a vizuální stránce. Opravdu se to povedlo.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

najviac ma hneva ze to nema z hrov nic spolocneho,ani postavy ani dej a jedini dvovod ze sa to vola tak jak sa to vola je aby pritiahli pozornost hracov tejto famoznej hry.inak pribeh za 3 a spracovanie za 33.

 (hodnocení, recenze)

Moc velké sklamáni pro fanoušky Final Fantasy

Reklama

Reklama