Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Upřímně FF jsem nikdy neměl čest hrát, ale dlouhou dobu se na to chystám. Viděl jsem pár gameplayů a měl jsem strašnou chuť se zrovna dnes do toho světa ponořit a vypnout. Co jsem čekal? Příjemnou anime, trochu akční, sword/fantasy pohádku.. co jsem dostal? To jsem nečekal. Temný vizuál, zbraně, střílení, konec světa.. připomínalo mi to úplně jiné hry teda, ale okey. Byl jsem trochu zklamaný, ale i tak to mělo fajn zpracování. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Obsahem sice né až tak ůžasný film, tam bych ho řadil do lehkého průměru. Na druhou stranu vizualní a zvuková stranka je velmi povedená a zachraňuje celý snímek od lehce nadprůměrných a dokáže ho dostat do nadprůměrných filmů. Takže moje doporučení, koukněte se na to pokuď máte rádi anime nebo sci-fi, nejspéše se vám bude líbit, u ostatních to už tak žhavé být nemusí. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice neobvyklá invaze ... mimořádně intenzivní a podmanivá - po všech stránkách. Je připravená kdykoli podniknout soustředěný frontální útok na vaši mysl - a nepřipouští si možnost porážky. Její síla zdaleka nevychází pouze z animace, které kupodivu pomáhá právě to, že není stoprocentně realistická. Svým trochu snovým počítačovým výrazem jen umocňuje zvláštní, až melancholickou atmosféru příběhu, který svou křehkou a přitom velkorysou konstrukcí zastiňuje náš skutečný, střízlivý a poněkud přízemní svět. Nevadí, pokud mu hned neuvěříte - jen ho nechte, aby s vámi 106 minut sdílel svou fantazii ... a třeba zjistíte, že s její pomocí dokáže stvořit celý nový vesmír. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit pouze děj, tak by to vyšlo stěží na 3 hvězdičky. Ale ta animace, ta naprosto geniální animace, která se opravdu VELMI blíží skutečné realitě, ta tenhle film povyšuje trochu výše. Jako v jistém slova smyslu "průkopnický" film to Final Fantasy určitě nemá lehké a měli bychom k němu i z toho důvodu být trochu shovívavější. Vzpomeňte na 1. díl Jurského parku. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně cílený na vizuální stránku a působivost rize animovaných herců. Příběh je trochu slabší a jde pouze o kompletaci nečeho, v co skoro nikdo ani nevěří, aby se zachránil život na Zemi. Proto si to ale nikdo nepouští, hlavní je jak na diváka zapůsobí vizuálně. A to se filmu dařilo v době svého vzniku i několik let potom. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Všechna pozadí jsou ručně malovaná. (Caszidy)
  • Film sa skladá zo 141 964 snímkov, pričom každý zabral v priemere 90 minút na vykreslenie a na ich tvorbe sa podieľalo zhruba 200 ľudí. Jednému človeku by to trvalo 120 rokov. (Greenpeacak)
  • Ve své době se jednalo s rozpočtem 137 mil. amerických dolarů a nejnákladnější film, vytvořený na motivy počítačové hry. Zisk však činil pouze 85 milionů amerických dolarů. (Mitchy1)

Reklama

Reklama