Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je to vlastně krajně nezodpovědné servírovat k snídani vajíčka naměkko! Pod skořápku není vidět, kdyby bylo zkažené, mohlo by vyvolat leknutí, odpor a způsobit celodenní nechutenství!“ Tato slova vykřikuje na své zničené královské rodiče princ Hektor (O. Vetchý). Však také král (P. Nárožný) s královnou (J. Brejchová) mají důvod ke smutku. Těšili se, že předají vládu synáčkovi a sami odjedou na letohrádek. Copak to ale jde? Moc dobře vědí, jak nezodpovědným a lehkomyslným panovníkem by jejich syn byl… Krále napadne požádat o pomoc čarodějnici Valentýnu (N. Boudová). S jejím příchodem na královský hrad se ale začnou dít věci. Když princ vypije nápoj zodpovědnosti – stane se z něj nesnesitelný pedant a puntičkář. Účinky lektvaru byly silnější, než Valentýna předpokládala… (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

vinducha 

všechny recenze uživatele

Z čarodějky Valentýny bych měl jako teenager hodně vlhké sny , Nela Boudová v její nejvíc sexy roli , což pro pohádku asi není ta správná deviza :-) , nicméně pan král v podání P.Nárožného mou mysl upoutal po zcela jiné stránce , ten člověk co replika , to perla a já se řehtal jako koňýk celou dobu , co on byl v záběru, zdárně sekundovali O.Vetchý jako princ Hektor a paní Brejchová coby královna. Tohle se panu Drhovi opravdu povedlo a nechápu proč pan Lekeš už nepíše scenáře. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To byl ale hloupý nápad. Ani nevím koho to napadlo." Královské plány jsou už zkrátka takové, takže princ Hektor si loknul nápoje zodpovědnosti a už je to tady. Penze se nekoná a místo toho nastupují královské mise v přestrojení mezi prostý lid, královské porady o půl šesté ráno a samozřejmě počítání králíků. To je vynikající rozjezd pohádky, kterou svými hláškami neustále osvěžuje král Nárožný a já se přiznám, že jsem se pobavil mnohem hlasitěji, než etiketa našeho království připouští. ()

Reklama

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Při opakované hlášce "Viď, Argusi" jsem si nemohla nevzpomenout na Evu, co tropí hloupost. A popravdě jsem se bavila podobně jako u Fričova filmu. A to prosím nemám nijak zvlášť ráda Nelu Boudovou. Na českou televizní pohádku obdivuhodné. Nebýt závěrečné trapné a kostrbaté písničky, dávám plný počet. Leč... ()

Katka189 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou koukám na pohádky o kterých jsem vůbec neměla tušení a tahle patří mezi ně. Je to velmi povedená pohádka, která zabijí svými hláškami. Hlavně od pana krále neboli pana Petra Narožnýho ,,copak jsem slepice? “ no a pan Vetchý zas jako vždy skvělý. Se divím, že tak skvělá pohádka je zapomenuta. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zmatený, lehce degenerovaný král chce, aby to syn dotáhl dál než on sám, k tomu je ale třeba, aby synek začal být zodpovědný. Čarodějka, která si sama odčarovala paměť, vyučená u čarodějky, která se definitivně sama zaklela v kočku, je jistě nejlepším možným řešením, tedy ne ona, ale lektvar, který princi uvařila, on chudák (no opravdu pitoma, celý tatínek) myslel, že na nechutenství. A princ se i zodpovědně zamiluje a vlastně jediné, co se nepodaří je, že králi není umožněno sledovat čmeláka ve špiritusu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama