Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (444)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná parodie na Star Wars, Vetřelce či Star Trek. Osobně se mi vždy nejvíce líbila proměna kosmické lodi v obří uklízečku s vysavačem....A mezi nezapomenutelné scény patří určitě i výstup herce Johna Hurta, z kterého -se slovy: už zas! - znovu vyleze vetřelec. Některé vtipy a situace jsou dětinské, ale jako celek mne pobavily. A při prvním sledování na sklonku 80.let mne zaujala i dobrá úroveň řady trikových efektů. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděno v dabingu a nutno zdůraznit, že polovina vtipů se soudě podle zapnutých anglických titulků z dialogů vytratila, ovšem další zase přibyly. Nejsem ulítlý fanda Star Wars, ale mám je rád, čímž chci říct, že je rozhodně neznám moc dobře. Tím mi chybí hlavní předpoklad pro to užít si tuhle bláznivou parodii na plnej céres. Potěšila socha Svobody a Cornelius se Zirou a mraky dalších věcí. Daphne Zuniga je hodně známá, ale na Melrose Place jsem se fakt nedíval. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve velmi, velmi, velmi vzdálené Galaxii......Kapitola jedenáct. Přečtete-li toto, nepotřebujete brýle......... Celkem slušné technické nápady, ucházející triky a povedená hudba. To jsou tři základní znaky této parodie. A zápory? Osobně mi vadí nechutné jídelní scény, tady se mi zvedá žaludek. CITÁT - Hej, nedívej se na mou mazničku!!!........ Občas se tu najdou hluchá místa, někdy je to až moc naivní a prosté. CITÁT - Jak můžeš mít kazetu (VHS) Války naruby, když to teprve točíme.!!??....... Trochu mě zamrazilo okolo 78 minuty. Kosmická loď tam přistává na nádvoří jednoho starobylého hradu - připadalo mi to tak strašně přirozené (hrad a vesmírné těleso) až se mi zamotala hlava. Jinak se tu parodií Hvězdné války, Star Trek, Planeta opic, Čelisti Stevena Spielberga a přijde i Vetřelec. CITÁT - Co si dal k jídlu?.......... Ať je SWARTZ s váma....... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nikdy nebyl nějak nadšeným fanouškem "Star Treku" a "Star Wars", ale viděl jsem je, tak jsem se mrknul i na tuhle parodiii...A musím říct, že je výborná!!! Zní to zvláštně, ale až po ní se mi teprve začaly aspoň trochu líbit "Hvězdné války" (mám na mysli epizody IV-VI)...Od začátku do konce nabitá třeskutě humornými scénkami, odkazy a narážkami...Lord Helma forever :)!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem, ako podobný typ takmer už archaickej paródie hodnotiť. Airplane som dal veľmi silné tri hviezdy a mohol som dať aj päť a tu mám ten istý problém. Zuniga a Pullman sú ale vo svojich úlohách parádni a dokážu sa neskutočne uhýbať strelám! Je vtipné, ak vám šéf nakáže prečesať okolie a vy zoberiete obrovský hrebeň a začnete "prečesávať" okolie? Fakt neviem. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Lone Starrova a Barfova „kosmická loď“ nese jméno Eagle 5. Ve skutečnosti jde o karavan Winnebago Chieftain 33, který se začal vyrábět rok předtím, než byl film natočen, tedy v roce 1986. Na zadním nárazníku je nápis „Miluji Uraňany“ (I love Uranus) a na dveřích kromě jmenovky Capt. Lone Starr též avízo „Nájemný hrdina“ (Hero For Hire). (Robbi)
  • Scéna, ve které si Dark Helmet hraje s figurkami, nebyla ve scénáři. Mel Brooks s nápadem přišel týž den a Rick Moranin pak celou scénu zimprovizoval. (HellFire)
  • Píseň, kterou „Vetřelec“ zpívá, je „Hello! Ma Baby“ od Josepha E. Howarda a Idy Emerson z roku 1899. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama