Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ani tady dvojka nepředčila, či alespoň vyrovnala jedničku. Vtipných scén rozhodně rapidně neubylo, ale zase se trocha vytratil příběh, jenž zašel kamsi do křovinatého pozadí. Scéna, ve které Carey osídluje útroby umělého nosorožce je naprosto dokonalá, skvěle napsaná. Koho by napadlo, že když mu je tam uvnitř drobátko vedro a trochu se svléká, dojde následně ke křečím vedoucí bláznovině. Vidět nosorožce rodícího člověka jest opravdovým zážitkem. Ale jak říkám ani Jim a ani pár dost vtipných scén celý film neutáhnou. Takže dávám velice slušné dvě hvězdičky. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey opět dokazuje, že dělat ze sebe co největšího idiota je také vlastně kus umění. A že ze sebe Carrey vydá pořádnou řádku obzvlášť debilních výkonů i výkřiků (Nemyslím to nijak urážlivě, v tom je Carrey prostě špička.) Trochu větší problém je pak najít pár vtipných míst, kterým bychom se mohli zasmát pro jejich vtipnost jako takovou, a ne pouze pro úděsně zkřivenou tvář hlavního hrdiny. Scéna s rodícím nosorožcem není nejhorší, ale zase až tak silná není a především je takřka jediná. V tomto filmu si však Jim Carrey v promitivních afrických kmenech našel konečně sobě rovné a nebylo by škodilo, kdyby mezi nimi byl zůstal a trochu se ještě přiučil v křivení obličeje, vyplazování jazyka a boulení očních jamek. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je nevydařený pokračování? No to je snad jako jenom vtip, ne? tak to už by stačilo, teď to hodnocení pěkně rychle změňte, už to neni legrace. tak šup šup, ať už to je. Jim Carrey je tady prostě pořád ve formě, sice ze začátku Carrey po úspěchu prvního dílu šoupe jeden vytlemenější výraz než druhej a pak to působí trošku přeplácaně, ale to se po chvilce změní v Carryeho one man show a nezadržitelně se to řítí až ke konci, takovým mega tempem, až je vám nakonec líto, že to už skončilo. Možná to teda pár slabších chvilek má, ale to mi rozhodně nezabrání tomu dát 5* ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Rok po úspěšné jedničce je zde dvojka. A ten rok je sakra krátká doba na to, aby scénáristé vytvořili vtipný film. Ace Ventura dva nemá teméř žadné nové srandičky. Vykrádá pouze vtípky z jedničky. Občas se objeví něco nového a už jen málo vtipného. Celé to zachraňuje Jim Carrey a jeho obličej, který zvládne asi tak 1001 ksichtů a právě tyto ksichty by mohl použít třeba i do Ace Ventura díl padesátý. Ale nejsou jen ty vtipné ksichtíky málo? To si piště, že je!!! Nebýt Carreyeho, jeho obličejů, jeho pohybů a jeho občasných hlášek, tak by to byl 100% odpad a to bez jakéhokoliv slitování. Příběh filmu je téměř to samé, co jednička. Opět se hledá nějaké zvíře, ale s tím rozdílem, že z města se děj přesunul do jungle, nebo-li divočiny. A prostě nuda!!! Konec je dost debilní a postrádá jakýkoliv vtip. Občas se najde i nějaká ta parodie, jako třeba úvodní scéna z Cliffhangera, která je docela povedená a kupodivu i vtipná. No nedá se nic dělat! Ace Ventura 2: Volání divočiny jen potvrzuje, že dvojky jsou zbytečné filmy. A nějaký Steve Oedekerk nemůže nahradit v žádném případě Toma Shadyaca! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ace Ventura (Jim Carrey) se po jednom neúspěchu při zachraňování jakýsiho bobra uchýlil (po vzoru Ramba) do budhistického kláštera, kde hodlá spitovat vědomí a meditovat. Nicméně i tam ho nalezne Fulton Greenwall s neobvyklou prosbou. Mezi africkými kmeny se schyluje k válce. Sice měla být nejdříve svatba, ale jednomu z kmenů se ztratil posvátný pták, bílý netopýr a pokud nebude nalezen, oba kmeny se střetnou ve válce ... Pokračování Ace Ventury těží ze úspěchu prvního dílu, a taktéž staví vše na výkonu Jima Carreyho. Ten se sice snaží pitvořit ještě víc, ale i to co v jedničce bylo jakžtakž vtipné zde působí chvilkama až trapně. Ale i tady se najdou docela vtipné okamžiky, např. porod nosorožce. Doufám, že někoho nenapadne Ace Venturu znovu křísit a točit další pokračování... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 108,4 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 212,4 mil. (NIRO)
  • Ace Ventura (Jim Carrey) při zjištění, že Wachatové při vyslovení jména posvátného netopýra Shikaky vždy automaticky pokleknou, dělá žertíky a v původním znění se je snaží nachytat vyslovením filmu The Shawshank Redemption (1994). Herec Bob Gunton, který tu hraje Burtona Quinna, hrál ve Vykoupení z věznice Shawshank zkorumpovaného ředitele Nortona. (Nick321)

Reklama

Reklama