Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Rok po úspěšné jedničce je zde dvojka. A ten rok je sakra krátká doba na to, aby scénáristé vytvořili vtipný film. Ace Ventura dva nemá teméř žadné nové srandičky. Vykrádá pouze vtípky z jedničky. Občas se objeví něco nového a už jen málo vtipného. Celé to zachraňuje Jim Carrey a jeho obličej, který zvládne asi tak 1001 ksichtů a právě tyto ksichty by mohl použít třeba i do Ace Ventura díl padesátý. Ale nejsou jen ty vtipné ksichtíky málo? To si piště, že je!!! Nebýt Carreyeho, jeho obličejů, jeho pohybů a jeho občasných hlášek, tak by to byl 100% odpad a to bez jakéhokoliv slitování. Příběh filmu je téměř to samé, co jednička. Opět se hledá nějaké zvíře, ale s tím rozdílem, že z města se děj přesunul do jungle, nebo-li divočiny. A prostě nuda!!! Konec je dost debilní a postrádá jakýkoliv vtip. Občas se najde i nějaká ta parodie, jako třeba úvodní scéna z Cliffhangera, která je docela povedená a kupodivu i vtipná. No nedá se nic dělat! Ace Ventura 2: Volání divočiny jen potvrzuje, že dvojky jsou zbytečné filmy. A nějaký Steve Oedekerk nemůže nahradit v žádném případě Toma Shadyaca! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Včas skončit, a pokud možno, nacpat do pokračování o excentrickém zvířecím detektivovi co nejvíce gagů. Tohle si zřejmě řekli tvůrci. A jak řekli, tak udělali. V praxi to znamená, že snad každý záběr tlačí na divákovu bránici, ale pochopitelně vedle sebe se seřadily gagy vtipné, originální, naivní i trapné. O dějovou zápletku vlastně ani nejde, když uvážím, jak se z toho všeho vytrácí pátrání po vzácném bílém netopýrovi, na jehož vypátrání byl detektiv Ace Ventura přivolán. Carrey táhne film kupředu opravdu nebývalou silou a není na něm znát nechuť z natáčení panující kolem druhého dílu. Jeho zásluhou je dvojka napěchována gagy až k prasknutí, ale stejně u Carreyho tak trochu převládal pocit, že je mu jedno, jak tohle pokračování diváci přijmou. Nemám větších výhrad, ale v době uvedení na mě tahle komedie zabrala víc. Občas se objeví fámy z chystaného třetího dílu. I kdyby se jednou opravdu (s Carreym) realizoval, jistě by to Carreyho vrátilo na výsluní popularity. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niektoré vtipy sú na hranici s genialitou. Iné sú za hranicou únosnosti. Je vtipné ako sa perspektíva mení. Keď som bol malý tak som to žral. teraz sa len pousmejem nad Carreyovskými kreáciami. Priemerná komédia, ktorá sa zasekla v čase. Pre súčasného diváka to musí byť niečo nedopozerateľné. Hoci scéna s nosorožcom funguje pre mňa furt. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ani tady dvojka nepředčila, či alespoň vyrovnala jedničku. Vtipných scén rozhodně rapidně neubylo, ale zase se trocha vytratil příběh, jenž zašel kamsi do křovinatého pozadí. Scéna, ve které Carey osídluje útroby umělého nosorožce je naprosto dokonalá, skvěle napsaná. Koho by napadlo, že když mu je tam uvnitř drobátko vedro a trochu se svléká, dojde následně ke křečím vedoucí bláznovině. Vidět nosorožce rodícího člověka jest opravdovým zážitkem. Ale jak říkám ani Jim a ani pár dost vtipných scén celý film neutáhnou. Takže dávám velice slušné dvě hvězdičky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co vám na to asi tak mám říct? Podle mě je docela rozdíl mezi uměním dokázat si ze sebe udělat srandu a schopností dělat ze sebe debila. ČSFD je ovšem proslulá tím, že boří hranice snáz než EU, a tak si na ní i takováhle debilita může přijít k dvaašedesáti procentům. I kdyby se ve slově divočina ´dé´ otočilo o 90°, písmena ´vé´ a ´čé´ se prohodila a zdejších 62% se proměnilo v procent 26, pořád by to bylo hodně. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Auto, na ktorom sme mohli vidieť Ace Venturu (Jim Carrey) na konci filmu, je Chevrolet S-10 Modified z roku 1989. Ace nosí hodinky značky Timex. (ShortyIC)
  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)
  • Když Ventura (Jim Carrey) odhalí spiknutí konzula Cadbyho (Simon Callow) a mluví s ním v jeho kanceláři, šachové figurky na konzulově stole svévolně mění pozice, až z něj bez zjevné příčiny zmizí. V čase 1:11:10 ještě na stole jsou, v čase 1:12:35 už je stůl prázdný. (mary800)

Reklama

Reklama