Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (606)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanouškem South Parku, viděl jsem jen první sérii a X náhodných dílů běžících v telce, kdy mě to, asi jako každého člověka v předteenagerském věku fascinovalo, jak je to sprosté a má to hnusnou animaci. Kupodivu se mi vyhnul film, což nevím jak je možné, když se k seriálu i spousta lidí u nás dostalo právě přes Peklo na zemi. Ale stalo se a já to dohonil až nyní. Vlastně je to to samé, co jsem popsal výše a docela mě to i bavilo (i když místy jsem se nudil, moc dlouhé, dvacetiminutovka sedí líp), takže i přemýšlím, že se vrátím i k seriálu.. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Mám rád South Park. Film má navíc ještě ke všemu hodně povedenou hudební stránku a některé písně jsou skoro až nakažlivé. I když je příběh prakticky jenom rozvedením nápadu z jedné episody, kdy rodiče proti vulgaritě tohoto dua už jednou bojovali v episodě, kdy ovšem zvítězil "výbušný průjem", přesto i tentokrát jsem se dobře bavil. Tedy kvalit seriálu možná film nedosahuje, ale u mě to dohání tím zpíváním a hlavně konstatováním, že: "Bůh, to je ta největší kurva ze všech", něco tak krutě pravdivého jsem už dlouho neslyšel, ovšem pouze za předpokladu, že Bůh existuje... ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Seriálové díly South Parku se mi rozhodně líbí víc než tenhle celovečerní počin. Příběh nestačil zaujmout na celých 80 minut. U některých scén jsem se smál, ale většina písniček ( jejich texty )není moc zajímavá. A Tosim má určitě v něčem pravdu - to kurvování přestalo být po určité době zábavné a rozhodně to všehno není jen sotisfikovaná satira. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Padlo tu me jmeno? a vy jste kdo? jsem Brian Denehy vas teda nikdo nevolal! tahnete do hajzlu! no ty kravo co k tomu rict tohle je proste kult serial byl narez ale film je jaderna bomba! samozrejmne ze vsichni ti puritani a povrchni kritici budou rvat ze je to moc extremni vulgarni a primocary blbost! nahlednete pod povrch a objevite tu nejgenialnejsi satiru ktera kdy vznikla mam slabost pro kousky co si delaj prdel z amiku a tenhle film si bere USA tvrde na paskal tu jejich vymletost paranoiu a takzvany americky zpusob zivota tezko najdete nekoho koho film neurazil a tak se postupne dozvime ze satan v pekle prca sadama vodpraskli Billa Gatese a Winona Ryder je asi pekna dylinka genialita zkratka srsi z kazdy minuty a pro vas inteligentni moralisty mam jasnej vzkaz drzte uz tu svou drzku jste jenom banda posranejch strejdomrdu a vite hovno co ma koule neni nad to pustit si takovej hardcore a k tomu si dat na zakousnuti hamburger z hovna a jako dezert nanuk ze zmrzly krvavy vlozky mrdat Barbra Straisandovaaaaaaaaaaaa ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

South park se pro mě stal značkou, která nikdy nezklame! A je úplně jedno jestli se jedná o rovinu filmovou, herní, či úplně jinou. Ale zpět k ději. Postavy se navrátily ke svým kořenům, kdy jsou zcela určitě nejzábavnější. K tomu jako velký bonus se zde setkáme s perfektní a velice vtipnou příběhovou satirou za doprovodu chytlavých a do detailu propracovaných písní. PS: Dílo lze shlédnout několikrát a nikdy neomrzí. 90% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (25)

  • Během písně "Blame Canada" si můžeme všimnout transparentu překrývajícího název filmu "Asses on Fire". Transparent oznamuje, že v kině teď poběží cenzurovaná verze filmu, která je minutu dlouhá. (Ištván87)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)
  • V nemocnici je postava Dr. No, odkazující na bondovku Dr. No (1962), která má ve své nemocniční kartě poznámku "Kill Bond" (zabít Bonda). (Dr Lizal)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama