Reklama

Reklama

Jsou rozdílní jako čtyři živly, ale spojil je boj proti stejnému nepříteli... Pistolník Emmett rozhodně není žádný zelenáč, strávil delší čas ve vězení a právě se chystá do Kalifornie. Přitom se chce zastavit v městečku Silverado, kde hodlá navštívit své blízké příbuzné. Na cestě je přepaden neznámými muži, za dramatických okolností se seznámí s dalšími psanci, málomluvným Padenem a černochem Malem a na poslední chvíli zachrání svého bratra Jakea před smrtí na šibenici. Když všichni prchají z městečka Turley, vůbec netuší, že se brzy znovu spolu setkají právě v Silveradu. Tomu a celému okolí všemocnou rukou vládnou šerif Cobb a bohatý starousedlík McKendrick… Film natočil režisér Lawrence Kasdan (Náhodný turista, Wyatt Earp, Francouzský polibek), který jím vzdal hold klasickému žánru westernu. Velkou šanci přitom dal hlavním hereckým představitelům, osamělého pistolníka Padena hraje Kevin Kline, Emmetta Scott Glenn, mladého Jakea ztělesnil Kevin Costner a zarputilého Afroameričana Mala vytvořil Danny Glover. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Ó, to je klasa. Osmdesátá léta byla pro western bídná, znovu to oživili až Tanec s vlky a Nesmiřitelní, ale Silverado si rozhodně se slavnými 60´s až 70´s díly nezadá. Úchvatná atmosféra a sice westernové všudypřítomné klišé, ale co bysme chtěli od filmu, který se pokusil vzkřísit westernový žánr? Díky očekávanému ději a oněm klišé nejde o nikterak výjimečný film, onu klasu z něj dělá úžasné herecké obsazení. Málokterý film je nabitý takovými hereckými jmény (nejde o nějakou extraligu, ale prostě takové ty super herce z druhé vlny) a především SYMPAŤÁKY! Celá hlavní čtveřice v čele se Kevinem Klinem a Scottem Glennem vás hne má a vy si víceméně přejete, aby to dopadlo podle očekáváná a nikoho z nich nepicli, protože by to byla škoda. Pro lidi, které jen trochu bere westernový žánr a taky maji slabost pro zde se vyskytujácí herce povinnost. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 - Takovy lehce podstandardni western zadna slava - dockame se vsech nesvaru a prblemu, co k westernum patri - nesmrtelni pistolnici, "krasne" zeny, pratelstvi na zivot a na smrk. Hraji tam typani pro Kasdana typicti a ja jsem behem sledovani tohoto spektaklu stihl pouklizet obyvak, coz by se pri opravdu dobrem filmu nestalo ;]] ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz prohnilé město, čtyři hrdinové každým coulem, a spousta olova k vyprázdnění ze všech myslitelných druhů koltů a pušek. Před tím, než každý z (nejen) ústředního kvarteta hereckých ostrostřelců natočil filmové klasiky a vyrostl v nefalšovanou hollywoodskou star, dostal možnost zahrát si v Silveradu - což jsem absolutně netušil. A je to radost pohledět! Tak třeba Kevin Costner už ze sebe nikdy potom takovýho pitomečka na plátně nedělal, pokud si teda pamatuju 🙃. Hodně dobrý westernový dobrodrůžo (Netflix)! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepříliš zajímavý a docela zdlouhavý western ve kterém se sice sešlo bohaté herecké osazenstvo ale ani to film nezachrání. Pro milovníky akce je zde poměrně dost přestřelek ale film nemá potřebnou westernovou atmosféru, kterou oplývaly italské westernové klasiky a těch postav mi přišlo zbytečně mnoho. Jo Leone byl jen jeden. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně dobrej western, sice semtam pokulhává, ale jinak je hodně zábavnej. Pro mě tu je hlavní hrdina Kevin Kline, kterýho mám hodně rád. A samozřejmě John Cleese, kterej tu hraje docela drsnýho šerifa a hraje ho tak dobře, že až do nedávna jsem si neuvědomil, že je to on. Nechápu, proč to měl být propadák, i když se to klasickejm westernům neblíží na víc, jak deset světelných let. I příběh se mi docela líbil, rozhodně je mnohem zajímavější, než spousta kovbojek třeba s Kirkem Douglasem z doby, kdy jich měsíčně vznikalo deset. No a hudba je tu výtečná. Ten hlavní motiv, ten jakoby přímo vyzýval, ať člověk naskočí na koně a začne ochraňovat nevinné. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)
  • Hlavný hudobný motív bol použitý ako temp-track v hrubom zostrihu filmu Jurský park (1993), v scéne príletu helikoptéry na ostrov. (Tvrdolín Veliký)

Reklama

Reklama