Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na horúce leto, len sa môže stať, že budete chcieť prežiť radšej leto v sedemdesiatkách.  V podstate niet čo vyčítať, čisto subjektívne ale musím skonštatovať, že k surfovaniu ani skateboardingu nemám vôbec žiadny vzťah a nič z toho som nikdy neskúsil. Občas trochu drhne kauzalita, útek pred políciou, dokonca aj napadnutie strážcu zákona, ostane nie že bez potrestania, ale aj bez povšimnutia. Ale tu išlo najmä o sprostredkovanie tej neuveriteľnej voľnosti, na ktorú dnešná mládež môže zabudnúť a po ktorej už ani vôbec netúži. Možno to chcelo viac akcentovať ten rozdiel medzi plánovanými "20 rokmi prázdnin" v balíku a rutinný život strednej vrstvy v strednom veku. 70% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prkno na kolečkách mě nikdy nezajímalo a zajímat nebude a stejně tak borci, co si na něm rozbíjí ciferník, ale osudy zdejších floutků jsou tak dobře natočeny, že chtě nechtě smekám. Navíc Ledger jako vyčpělý surfař nemá chybu. Nakonec bazénové skejtování za doprovodu Wish You Were Here od Pink Floyd je něco jako dort na třešničce. Paráda. A žádný kecy o ničem. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Parta kamarádů na stejné startovací pozici. Nejprve vyměnili surfování za skateboarding . „Na světě je více betonu, než dobrých vln k surfování.“ A postupně přátelství nahradila rivalita a nadšení.. peníze. Ztratila se ta atmosféra rebelie, ta nádhera. zajezdit si v každém vypuštěném bazénu, který našli. Film o přátelství, které spojil a rozdělil společný koníček a stejně jako ze společného mola „...z něho zůstaly pouze ruiny......a nic víc než hrstka vzpomínek.“ Nebo ne? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová pohodička, která dokazuje, že i Catherine Hardwicke umí natočit dobrý (a ne vybledlý) film. Ta pohodová atmosféra života puberťáků, co si dělaj co chtěj, je opravdu bezvadá a navíc k tomu hraje fakt pohodovej soundtrack. Herci jsou fajn a Heath Ledger tady předvádí jednu ze svejch nejlepších rolí. Jen škoda, že dramatická linie moc nefunguje a ke konci to tak často dost skřípalo.70% ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Už trailer vyzeral dosť dobre a film to len potvrdil. Dokumentaristicky poňatá snímka o zrode nielen nového športu ale celkového lifestylu má takmer všetko, čo potrebuje. Dobre vykreslené charaktery, skvelo navodenú dobovú atmosféru 70-tych rokov, výbornú hudbu a zručnú technickú stránku (kamera, strih...). Len trochu škoda pomalého rozjazdu a nedostatočného priestoru poskytnutého pre postavu Heatha Ledgera. Inak skutočne zaujímavý film, ktorý stojí za pozornosť. 8/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Scénář k filmu napsal sám Stacy Peralta, který vycházel z vlastního dokumentárního filmu Dogtown and Z-Boys z roku 2001. (Tygrys)
  • Muž, kterému Emile Hirsh donese pivo v průběhu domácí oslavy, je sám Jay Adams. V jedné z rolí se objevil i Stacy Peralta. (Tygrys)
  • Stacy Peralta sa stal v 90. rokoch (potom, ako v 1990 odišiel zo svojej firmy) aj filmárom. Jeho dokument Dogtown And Z-Boys vyhral v roku 2001 - 2 ceny na festivale v Sundance a v roku 2002 aj cenu Independent Spirit Award. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama