Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bravurní filmeček plný mladí, naivity, rebelie, dlouhých vlasů, namyšlenosti a trávy. Skvěle vybraní herci, kterým se dá lehce uvěřit, že jsou skuteční skejťáci. Film je takovou zábavnou minibiografií zakladatelů skateboardingu, který skutečně není lehký sport (znám z vlastní zkušenosti). Bylo zde krásně vidět, jak se tento sport od časů, které jsou zachyceny ve filmu, změnil, mentalita skejťáků ale zůstala. Krásný film na chvilky pohody na gauči 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní snímek ukazující počátky skateboardingu. Nikdy jsem takovéto skejtáky neměl v láasce, ale tento film mi ukázal, že pro některé je tato kultura životem i smrtí a pro jiné jen něco co právě letí. Pro každého pravého člověka, věřícímu tomuto druhu života, je tento film opravdu něčím vyjímečným. Film je laděný přesně jako život nějakého pohodáře a je velmi příjemný na shlédnutí. Natáčení proběhlo za přítomnosti skutečných Z- Boys a je cejtit jejich aura i v poddání mladších kolegů, kteří jsou snad jejich "klony". Kdo chce poznat počátky skateboardingu a 107 minut se nenudit rozhodně musí zvolit Legendy z Dogtownu. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

..velmi príjemné prekvapenie..obávala som sa totiž niečoho "pre tínejdžrov", ale LoD sú úplne iný šport, chvalabohu..veľmi vyvážený scenár (Stacey Peralta), ktorý sturčne načrtáva začiatky slávy jedného športu, športovcov, ale je zároveň aj filmom o bande priateľov, ktorí spolu čo-to prežili, o "ich" dobe..veľmi minimalisticky, ale výstižne a výrečne vykresľuje ich prostredie, rodiny..a klobúk dolu pred C. Hardwicke - nakrútila maximálne civilný film, s pomerne slušným tempom (hoci 15 minút dolu by pomohlo), nevyžívala sa v klipových sekvenciách, na ktoré šport ako je skateboarding priam zvádza..nie je to na plný počet, ale **** si bez problémov zaslúži.. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď je výpoveď úprimná, tak naozaj nemusí byť prikrášľovaná. Sympatický snímok, Catherine Hardwick sa o čosi podobné pokúsila už pri debute Trinástka, kde práve až príliš tlačila a vo výsledku sa jej to celé rozsypalo. Legendy z Dogtownu dopadli nad očakávania dobre asi hlavne preto, že tentokrát sa mohla oprieť nie len o autentický, ale tiež vyzretý scenár jedného zo samotných členov Z-Boys. Zdravý odstup, štipka nostalgie, nadšené herecké výkony - a malý filmový zázrak je na svete! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prkno na kolečkách mě nikdy nezajímalo a zajímat nebude a stejně tak borci, co si na něm rozbíjí ciferník, ale osudy zdejších floutků jsou tak dobře natočeny, že chtě nechtě smekám. Navíc Ledger jako vyčpělý surfař nemá chybu. Nakonec bazénové skejtování za doprovodu Wish You Were Here od Pink Floyd je něco jako dort na třešničce. Paráda. A žádný kecy o ničem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Sid zomrel na rakovinu mozgu. (Smok)
  • Heath Ledger kvůli roli Skipa odmítl hned několik lukrativních nabídek, jednou z nich byla i hlavní postava ve filmu Alexander Veliký. (Candice)
  • Emile Hirsch tvrdí, že najťažší trik, aký predviedol vo filme bol zjazd kopca Bicknell Hill vo Venice, pretože musel ísť rýchlo, bez trička a súbežne s kameramanom v aute vedľa neho. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama