Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Smok 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre každého, kto aspoň raz stál na doske so štyrmi kolesami. Realisticky mapuje životné osudy zakladateľov tohto športu v 70tych rokoch a počiatky tohto športu vo Venice CA, od čias absolútnej nekomerčnosti a jazdenia po uliciach "just for fun" až po kupovanie jazdcov skate firmami a následné myšlienkove rozdiely v parte jazdcov stajne Zephyr. Tvorcovia nám ukážu, ako vyzerali prvé súťaže, alebo majstrovstvá sveta, okrajovo sa dotknú aj témy výroby a zlepšovania dosiek, kolies, objasnia divákovi vznik nových trikov a hlavne objavia pre nás jazdenie v bazénoch. Pre mňa veľké potešenie a len dodám, že na trend skateboardingu vo Venice CA zobrazený vo filme, v 80tych rokoch naviazala aj moja obľúbená kapelka Suicidal Tendecies, ale tomu už sa film nevenuje. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedno z překvapení roku. Dlouho jsem tento film odkládal, protože mi skate a surfové prkno není zrovna moc blízké. Možná díky tomu jsem s větším úžasem sledoval to dokonalé kouzlení s kusem prkýnka. Děj je více než zajímavý, diváka neunudí a ještě se naučí něco málo z historie skateboardingu. Opravdu perfektní podívaná. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Nejsem žadným fanouškem skateboardingu (Tony Hawka ale obdivuju :-)), ale tenhle film se mi fakt docela líbil. Podívat se na počátky tohoto sportu bylo určitě zajimávé zvlášt když se ve filmu oběvilo pár mých oblíbených herců (v čele s již bohužel zesnulým Heathem Ledgerem a Emilem Hirschem, který mě stálé více přesvědčuje o své herecké profesionalitě) a příběh mě docela zaujal. Ze začátku super s postupem času slabší- 75 ze 100. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé, přitom je to celé jen o tom, jak člověka změní sláva a jak parta kluků dělá psí kusy v rozpálené Kalifornii. Až budu příště toužit po praštěné komedii, pustím si raději JackAss 3D, ucházející dramatickou vsuvku pak nabídne v mnohem lepším provedení jakýkoliv jiný žánrový hollywoodský kousek zručného režiséra. Beru, že je to "true story", ale až na Emilea a Heatha se mi to do 24 hodin vykouří z hlavy... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z prostředí, ve kterém se zrodil skateboarding. Film disponuje až z plátna dýchající atmosférou Kalifornie minulého století. Akční sekvence se střídají s těmi dramatickými, ve kterých se řeší věci jako přátelství a vztahy mezi lidmi celkově. Skvělá kamera, hudba a především herecké výkony všech zúčastněných. Zvlášť Emile Hirsch a výborné kreace Heatha Ledgera. Nečekala jsem od toho nic, ale dostalo se mi velice příjemného a svěžího filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Všichni hlavní představitelé ve filmu nosí tenisky Vans Authentic modré barvy, klasickou skate obuv sedmdesátých let. (Sufferer)
  • Nejnáročnějším úkolem byla rekonstrukce Dogbowlu, velkého bazénu ve tvaru ledviny. Z původního místa v Santa Monice totiž zbyla pouze hromada sutin, a proto musel být 15 m dlouhý, 7 m široký a 3 m hluboký Dogbowl postaven znovu. (HappySmile)
  • Skip Engblom se objeví v malé roli startéra závodu. (Karlos80)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno