Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Erik7595 

všechny recenze uživatele

Mystery, Alaska je ten typ film, ktorý rozhodne ničím obzvláštňujúcim nevyniká. Podobných filmov s podobnou tematikou tu už bolo mnoho. Napriek tomu dávam ale nadpriemerné hodnotenie, a to pretože z celého filmu sálala taká pohodová a priateľská atmosféra, pri ktorej sa počas natáčania filmu stretli herci a natáčanie si zrejme naplno užili. Ide o film, kde sa po prvý krát stretli herci Scott Grimes, Kevin Durand s Russellom Croweom, takže už len kvôli tomuto som chcel tento snímok vidieť. Dostal som celkom pohodový snímok, so skvelým Russellom a film som si užil. Nečakajte od filmu veľa, ide o priemerný snímok. Mne ale sadol presne do nálady, takže moje hodnotenie je pozitívnejšie. 7/10 ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se neobjevil žádný film z hokejového prostředí a tak když přišel tenhle směle jsem po něm sáhl a vůbec nelitoval. Mystery Alaska je opravdu dobrá komedie, při které ale víc než smích budete používat svoje palce, protože při typicky americkém nápadu pozvat gigantický hokejový klub do malé zapadlé vesničky na Aljašce budou všichni její obyvatelé dělat vše pro to aby to těm "klukům z města" nandali a vy jim budete to budete všemožnými způsoby přát. Třeba jim budete držet právě ty palce! :o) ()

Reklama

Cracker 

všechny recenze uživatele

Keďže sa práve koná Zimná Olympiáda a mi Slovensko, podľa mnohých outsideri, hráme proti Kanade pozrel som si hokejový film aby som sa správne naladil. Aj sa tak stalo a ako mi film pripomínal náš zápas, postupne ma napĺňal nádejou a napätím. Máme tiež šancu a nesmieme ju nechať preplávať pomedzi prsty, musíme byť ako odhodlaný Aljašský klub! To sa mi na filme páčilo najviac, jednoducho mu nechýbali gule! Bol napínavý až do konca, konca ktorý mrzel asi každého kto film videl...Takýchto hokejových filmov plných nádeje, zábavy, napätia a zápletok by som chcel viac! ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné, stokrát slyšené a stokrát přečtené. Lůzři z amerického maloměsta někde pokud možno co nejdále od civilizace vs. nějací mediálně známí profíci. Teď tu jde o partičku nadšenců z aljašské domácké hokejové scény, co si to rozdají s hvězdami z New York Rangers(bez Jágra, ten tou dobou řádil v Pittsburgu). Dobří herci, dobrá režie, scénář zamrzlý na půli cesty a technicky někde na bodu mrazu. 60% ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn filmek s dobrým hereckým obsazením. Celý film je vlastně plny známých obličejů. Každý, kdo má rád zimu, by tady asi chtěl bydlet...Pěkné maloměsto, protkáne ledovými chodníky a hokejovým hřištěm "za humny"... Vtipná komedie, kterou mám osobně rád a určitě bych takovou zimní a hokejovou atmosféru chtěl zažít na vlastní kůži... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Russell Crowe (John Biebe) v rámci přípravy na film v roce 1998 trénoval i s hokejovými legendami Jaromírem Jágrem a Ronem Francisem. Od té doby v NHL fandí týmu Pittsburgh Penguins. (McMurphy)
  • Ve scéně, kdy John Biebe (Russell Crowe) vysvětluje v kabině na bramborách taktiku, zmiňuje úlohu bránícího levého křídla. Tuto taktiku vymyslel Vladimír Kostka a začal ji praktikovat během trénování československého národního týmu. Tato nová role levého křídla nám přinesla i zlatou medaili na MS 1972 a započala hokejovou revoluci. Na Kostku navázal Scotty Bowman v 90. letech v Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a stal se z toho celosvětový hokejový trend. (3T)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)

Reklama

Reklama