Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na Spielberga až príliš sentimentálne, ale na mňa to zabralo. Veľmi príjemný filmík so skvelým nápadom, hlavne veľmi originálnym. Niekedy sa pýtam sám seba, či vôbec je herec okrem Toma Hanksa, ktorý dokáže utiahnuť také obrovské filmové diela sám. Hanks si získa divákov svojou rolou naivky a pôsobí veľmi milo a úsmevne. Príjemný filmík, ktorý si aj napriek svojej dĺže udržal atraktivitu. 80%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Priemerný rodinný film, ktorý keby mal trochu zmenšenú minutáž, tak by sa skvele hodil do ktorejkoľvek televízie ne nedeľné popoludnie, kedy si potrebujete odpočinúť a nehľadať nikde filozofiu a tretí zmysel ..... Zopár nesprávnych strihov a nechutný "product placement" ( hlavne "úžasnej" United Airlines, Burger King a Hugo Boss ) posunul tento film do bežného šedého priemeru hollywoodskej produkcie... Niekoľkokrát som sa pristihol pri tom, ako hľadám na obrazovke nejaký produkt, či značku, od ktorej si to nechal božský SS beštiálne zaplatiť .... Bleeeeah .... ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, až překvapině nespielbergovský, bez zbytečných klišé a srdceryvných sladkobolných hollywoodských konců (tedy v mezích normy a žánru daného filmu), na rozdíl od některých dalších místních komentujících jsem se ani jednou nepřistihl, že by mě tenhle film citově vydíral. Oceňuji hlavně sám scénář (tady ovšem již s tak typicky Spielbergovsky lidským příběhem) a především herecký výkon Toma Hankse, který se na roli velmi dobře připravil, dokonce i fyziognomicky, mírně totiž přibral, hlavně v obličeji, postavu postsovětského emigranta jsem mu celkem věřil, jeho ruština i přízvuk byl téměř dokonalý (doporučuji zhlédnout v originálním znění, český dabing je totiž utrpení). Spielberg narozdíl třeba od Války světů odvedl nejen svůj standard, ale přidal i něco překvapivého navíc, film se samozřejmě neobejde bez propriet nutných pro žánr melodramatických komedií (ústřední milostný vztah, čistě filmová humánost a lidskost, nerealisticky zvýšený podíl náhody - například setkání při nastupování a vystupování z taxíku, scéna, kdy Viktorovi kamarádi jakoby náhodou nasměrují letušku Viktorovi až do klína atd.), ale Spielberg se vyvaroval zbytečného sentimentu a to vyznění celému snímku velmi prospělo... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná záležitost. První půle se skvostně zmateným Hanksem a s jeho lahůdkovým přízvukem je velmi vtipná a svižná, love story s letuškou (opravdu nádherná Zeta-Jones) příjemné, její neklišoidní vyústění, jdoucí proti zaběhnutým šablonám, jsem si představoval jinak a jsem rád, že mně Spielberg (potažmo scenárista) překvapil. I ten konec byl v přijatelných mezích, žádné násilné hraní na city se nekonalo (u Spilberga tak typické). A také rozhodně poklona pro realizační tým, který speciálně pro tento film postavil zcela funkční letištní halu, tady klobouk dolů. Malým překvapením pro mně byla slabá finanční odezva u amerického publika, že by hvězdné spojení Hanks-Spielberg už nebylo sázkou na jistotu? Společně s overseas tržbami se Terminal jen tak tak zaplatil....PS: Vzkaz pro golfistu: Nemáš pravdu, hochu :o) Vzhledem k tomu, že cca 50 procent tržby jde provozovatelům kin, tak při výdělku 218 mil. to dělá nějakých sto melounů pro DreamWorks, takže jak říkám - Spielberg asi moc nadšenej nebyl :o) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film me mile prekvapil. Spielberg se nesnazi o nejakou velkolepou podivanou, ale predvadi jednoduchej film s milym dejem. Prvni zhruba hodinka je spis takova situacni komedie, velmi vtipna a dej hezky pohodove plyne. Jenze pak do toho zacne pridavat lasku k Amelii, trochu te kritiky uradu a zahadu spojenou s plechovkou a to uz neni ono, sice dej porad hezky plyne, ale nektere sceny uz pusobi otravne. Taky je film, na to, ze ma tak jednoduchej (ale originalni) dej, strasne dlouhej. Koukal jsem a dobre se bavil a pak me napadlo se podivat na cas, s tim, ze se sice nenudim, ale precejen uz film bude nejspis koncit a zjistil jsem, ze bude trvat jeste hodinu. U nejakejch Spielbergovo filmu delku pochopim, ale tady ne. Herci jsou fakt dobry. Catherine je sice takova zbytecne roztekana, ale vypada hezky a hraje dobre. Pak tu je Stanley Tucci, kterej je jako "zaporak" fakt skvelej. A nakonec tu je uzasnej Tom Hanks, v jedny ze svejch nejlepsich hereckejch kreaci. Spielberg natocil jdnoduchej a pohodovej film, skoda, ze se ho snazi vydavat za neco vic, takze to na 5* nebude. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama