Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl řekl, že tento příjemný příběh tvůrce inspiroval pravdivým příběhem Írance Merhana Karimi Nasseriho, který takto podobně dopadl na Pařížském letišti Charlese de Gaulla a žije na něm až do dnes...Terminál je příběh o odvaze, česti a bohůžel všemocné pravdivosti, která ačkoliv může být jakákoliv v tomto příběhu je převážně svízelná. Tom Hanks, obyvatel země s názvem Krakozia, která se nachází na Balkánském poloostrově a nejvíce se podobá dnešnímu Bulharsku dostal na ramena veliké břemeno. On, rodilý Američan, mluvit jazykem, kterým se mluví v údajné Krakozii?...Jak ten jazyk vůbec zní? Chvílemi Rusky, chvílemi Bulharsky, prakticky všelijak, jen aby utvrdila fakt, že pochází z post-komunistické země a řekl bych, že se mu to vydařilo vcelku dobře, od čeho je také slušný herec. Příběh samotný není nikterak komplikovaný, protne se jím prakticky jen síla vůle a láska. Ostatní je nefalšovaná komedie, kterou dozajista Terminál je a velice povedenou i když se zvláštním námětem. --- Pane Sarmane, tam je chlap, který chodí po terminálu v pyžamu. - Vím o tom, já jsem ho tam poslal. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. The Tale Of Viktor Navorski ,2. Dinner With Amelia ,3. A Legend Is Born ,4. Viktor And His Friends ,5. The Fountain Scene ,6. The Wedding Of Officer Torres ,7. Jazz Autographs ,8. Refusing To Escape ,9. Krakozhia National Anthem and Homesickness ,10. Looking For Work ,11. Gupta's Deliverance ,12. Finding Coins and Learning To Read ,13. "Destiny"... "Canneloni"... and The Tale Of Viktor Navorski Reprise ,14. A Happy Navorski Ending!, ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Amerika CLOSED. Alespoň tedy pro sběratele autogramů. Ta samá, co pro teroristy byla ještě donedávna OPEN.. Ač se to nezdá, nežádoucí občan fiktivní východoevropské země Viktor Navorski v roztomilém podání T.Hankse a Marilyn Monroe mají hodně společného - oba na čas uvízli na JFK.. Tvrdím to pořád, Spielbergova aura v 21.století postupně ztrácí na záři a ono vlastně není divu, když jsou jeho filmy mimo žánr sci-fi bez jiskry. Pár vtipných jednotlivostí a precizní kamera Janusze Kaminskeho tak nemají šanci zachránit vlekoucí se vlažný celek s klišovitými postavami jak z nějakého filmu, co běží v televizích na konci prosince a v názvu má v různých pádech skloňována slova "Santa Claus", či "Vánoce". Vždyť nakonec i ta empatie některých pracovníků kolem amerického imigračního úřadu zaváněla až veskrze pohádkovou atmosférou.. Stanley Tucci začíná podezřele často protláčet do svých filmů jablko jakožto prostředek k úderné demonstraci nějaké události - jen jestlipak ho neplatí jedna nejmenovaná počítačová firma s akcionářským podílem pana Gumpa.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"AIRPORTS ARE TRICKY PLACES, MR. NAVORSKI." ---------- Ako zvyčajne, Steven k sebe dokáže zvolať neuveriteľný káder és. Filmársky progresívna štvorka - Kamiński, Williams, Hanks a Spielberg to poriadne rozkrútila, no vypadla z toho jedna veľká utópia. Viktorov takmer ročný pobyt na Kennedyho letisku je viac uveriteľnejší, ako správanie letiskového personálu a väčšiny postáv. O tých dvoch slabých(zbytočných) romantických zápletkách nehovoriac. Samozrejme je otázne, o čom inom by to nakoniec celé bolo, nemyslím si ale, že kreatívni borci za kamerou neboli schopní zbúchať niečo lepšie. I keď, to je otázne ešte viac, keď vezmeme do úvahy, aký mal koniec pôvodne byť. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Spielberguv kamarad a oblibenec Tom Hanks dostal tu poctu zahrat si hlavni roli v Terminalu a myslim si, ze to byla skvela volba! Jako turista z fiktivni zeme je vynikajici! Krasna letuska Cathrine Zeta Jones taky neni k zahozeni :) Pribeh se nese pomalym tempem, ktere vubec nevadi pokud se divate poprve. Podruhe to zacne docela nudit, ale zivot Viktora na letistnim terminalu je zajimavy, od jeho prvniho melouchu, kdy shromazdoval voziky az po nakupovani v luxusnich buticich. Tohle je opravdu romanticka komedie ktera ma neotrely zaver a prijemne herce v prijemnem prostredi. 8/10 ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Dolores Torres (Zoe Saldana) vo filme spomenie, že je obrovskou fanúšičkou Star Treku. Jej herecká predstaviteľka si neskôr zahrala v snímke Star Trek (2009). (ed_wood)
  • V jedné ze scén je Viktor Navorski (Tom Hanks) ušpiněn od chipsů. V následujících scénách je však čistý a ani okolo něj není žádný nepořádek. (CrownThomas)
  • Viktor (Tom Hanks) měl původně pocházet ze Slovinska, ale konzulát Slovinska v USA silně nedoporučil tuto variantu. Měl za to, že obraz fiktivní války by neprospěl jeho zemi. (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama