Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (167)

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem uvěřit, že se na něco takovéh budu muset dívat. pamatuji si na seriál, jež jsem už jako dítě nenáviděl a považoval ho za pohádky pro holky - a já sem přeci kluk! Ale najednou nebylo na co koukat a můj syn chtěl něco jiného a jeho maminka jakožto správná žena pustila právě tohle a já... nemůžu popřít kvality, jaké se po cca půlce filmu ukáží. Byl jsem opravdu překvapen kvalitou, jakou mě příběh krásné (opravdu krásné) Ariely ukázal a po dlouhé době jsem nedokázal od pohádky pro holky odtrhnout oči, zatímco můj syn téměř okamitě usnul... Buď jsem sentimentální, nebo zapracovalo mé já malé holčičky ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem moc ráda neměla, ikdyž je mi Ariel ze všech těch disneyovskych princezen nejsympatičtější. Zato tenhle film se mi líbil hodně. Dokonce jsem se smála, což se mi u jiných disneyho filmů moc nestává. Skřehotající racek na navození romantické atmosféry byl jako ze života, sama jsem podobnou věc zažila :-D. A myslím že před Uršulou se můžou jít všechny ty zlý královny a macechy zahrabat. :-) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Wow, netušil jsem, že se na Malou mořskou vílu kouknu dřív, než budu svým dětem ukazovat, co frčelo za našeho mládí. Nostalgie u příbuzných však byla silnější, tak se vytáhla véháeska a šlo se na věc. Dlužno poznamenat, že minimálně dnes nostalgická hodnota Malé mořské víly tu skutečnou poměrně převyšuje. I tak byl výlet za Sebastianem a Šupinkou moc fajn... 80% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 %. Animace i písničky jsou celkem fajn, ale příběhově je to zklamání. Vždyť přece na Malé mořské víle je nejhezčí ta baladická poetika a téma obětování se. Navíc si myslím, že děti by přece i u disneyovky snesly to, že by třeba neskončila svatbou. Moje oblíbená pohádka totiž s typicky pohádkovým závěrem působí velmi obyčejně. O co sympatičtější by byl konec tak, jak ho známe od Andersena, a až poslední záběr by dával nějakou naději... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsou v tom chvíle, kdy bych i plný počet dal, ale celkový dojem z toho na víc než lepší 3* nemám. Nemůžu si pomoct, ale i na mě to bylo až moc dětské, většina písniček až na jednu mě taky nijak nezaujala a ačkoli tu původní "pohádku" znám, stejně to na mě bylo až moc romantické, takové zaměřené spíš na holky. Na tom samozřejmě není nic špatně, ale mě jde o to, jak moc to osloví mě, že... Jinak nejlepší postavou tu byl bezkonkurenčně Sebastian, protože nebýt jeho, tak je to podle mě dost mdlé. Takhle jsem si to díky němu aspoň do jisté míry užil. Lepší 3* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Postava mořské čarodějnice Uršuly (Pat Carroll) je první animovaný padouch od Disneyho, který dostal ve filmu vlastní hudební číslo. (LucasAbelle)
  • Studio Disney chystalo film už v pozdních třicátých letech a kreslíř Kay Nielsen tehdy připravil množství nákresů, které se o padesát let později staly důležitou inspirací. Nielsen je uveden i v závěrečných titulcích. (AngelLucy)
  • Film bol naplánovaný ako jeden z najskorších Disneyho projektov. Výroba začala hneď po Snehulienke a sedem trpaslíkov (1937), ale kvôli rôznym okolnostiam bola pozastavená. V 80. rokoch 20. storočia spoločnosť Disney ani len nevedela, že sa jej zakladateľ zamýšľal film vytvoriť. Počas neskoršej výroby bol náhodou objavený Waltov script a mnohé z jeho zmien oproti originálnemu príbehu Hansa Christiana Andersena, sa nakoniec zhodovali so zmenami Walta Disneyho. (LuiCJ)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama