Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (291)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Disneyho štúdio sa chopilo tohto projektu v domnení, dať mu švih a energiu, ktorou sa mohol pochváliť Costnerov ROBIN HOOD. Lenže to by však nemohlo byť štúdio Disney. Miestami je to veľmi malinovkové a detské, teda štýl, ktorý tomuto príbehu rozhodne nepristane. Aspoň tí herci sú dobre obsadení. Z moderných verzií odporúčam radšej snímok MUŠKETIER z roku 2001. ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější verze Tří mušketýrů. Úplně se nedrží předlohy, vystupují tam i zbytečně přidané postavy, které mi vadí - hloupý bratr dívky svedené D'Artagnanem, samuraj ve službách Milady. Naproti tomu mi nevadí vypuštění motivu královniných přívěsků, protože jsem dosud nepochopil, proč vlastně potřebuje Richelieu prokázat její nevěru. V téhle verzi Richelieu usiluje rovnou o trůn a jsem asi kulturní barbar, ale mně to přijde srozumitelnější. Milady pojatá jako kladná hrdinka mi také nevadí, její postavě to dodává psychologickou hloubku. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh je už tolikrát zfilmovanej, že to až hezký není :o). Tahle verze mezi těma ostatníma svým způsobem vyčnívá. Asi je to tím humorem a samozřejmě Čárlí Šínem jakožto svatým mužem :o). Tohle spojení se fakt povedlo. Hezký je jak ho zachrání před kulkou křížek. Taky se povedlo, že na druhým kanálu zrovna dávali Žhavý výstřely 2, kde taky myslím něco někoho před kulkou zachrání, ale nevím koho před čím, páč sem koukal na Mušketýry. Jo, tohle sem viděl už tolikrát, že se mi to prostě musí líbit. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika natočená americkým popcornovým spôsobom. A na moje veľké prekvapenie to vcelku funguje. Film sa od začiatku neberie nejako extra vážne a celé dianie je dosť odľahčené, ale čo je dobré, nikdy to neskĺzne do roviny vyslovenej paródie. Mušketieri ale hláškujú jedna radosť a dej má šmrnc a dynamiku. Čiže suma-sumárum vcelku podarený produkt jednoduchej zábavy, ktorý sa v žiadnom prípade nesnaží tváriť ako seriózne spracovanie predlohy, čo výsledku značne pomáha. 70 % ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od kolegy Civala považuji "tyto Tři mušketýry" za daleko horší než později natočeného Muže se železnou maskou. Obsazení v tu době hvězdné (dnes však je sláva všech čtyř ta tam). Bohužel ale veškerá akce je dost nudná a pojetí mušketýrů jako moderního akčního filmu mi vůbec nevoní. Navíc žádná postava není sympatická, zvlášť Chris O´Donnell je naprosto příšerný, stejně tak ten vyjukaný král. Špatné. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal z časti aj v Rakúsku pri podzemnom jazere Seegrotte. Dodnes steny tohto jazera, resp. bývalej ťažobnej bane, zdobia obrázky z natáčania a sú prístupné aj verejnosti. (DJ Rocco iNc)
  • Roli Porthose (Oliver Platt) měl původně hrát Charlie Sheen. Nakonec si zahrál Aramise. (viperblade)

Reklama

Reklama