Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

I když překousnu svou averzi k Johnnymu Deppovi, nevychází mi ze Secret Window víc než průměrný thriller. Atmosféru jsem nezachytil, jen ten maniak John Turturro je správně Kingovsky znepokojivý. Pointa je dnes již tak nezajímavá, že ani nemá cenu se o ní nějak víc zmiňovat. Až jsem se zastyděl, že jsem ji neodhadl hned po pár minutách. Úplný závěr naopak potěšil. Rozpačitých 6 z 10. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Filmom s Johny Deppom už z princípu nemôžem dať menej ako tri hvirzdičky, to by museli byť sakramentsky zlé - a to tento nebol. Z toho mála postáv boli všetky naozaj zvučne ale hlavne kvalitne obsadené a odohrali komornú atmosférickú hru s naozaj trochu prekvapivým a drsným koncom. Nenáročný film, ktorý síce nie je nijakým skvostom kinematografie zato však poteší fanúšikov Stephena Kinga a Johnyho Deppa a teda potešil aj mňa. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Některé novely jsou skvělé, ale nataženy do celovečeráku ztrácejí na síle. A to i v případě, že Atlasem, který se je snaží udržet na ramenou, je Johnny Depp. Okno má slušný rozjezd, kterému však začne zhruba v polovině docházet dech a bylo by to ještě horší, nebýt fakt znepokojivého Johna Turturra, který svým výkonem zastínil i sice charismatického, leč občas mírně přehrávajícího Deppa. Bohužel to celé nakonec pohřbila stupidní pointa, která nemá s předlohou nic společného. To bylo opravdu tak těžké nechat výborné původní Kingovo zakončení celého příběhu? ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

já nevím čím to je... jestli prostě moje sympatie k Deppovi jsou tak veliké, že i teď s odstupem času a pár viděnými snímky tohoto tipu, my přijde snímek jako podprůměrný, ale i tak si mi ten film líbí a mé 4* si zaslouží.. když pominu konečnou pointu, kde scénáristi trošku ulítli.. tak herecké obsazení Depp a Turturro (jako "děsivej" záporák" kterýho bych opravdu v reálu nechtěla poznat) a celková atmosféra.. mě prostě pohltily, že i když si film pustím několikrát,.. a už předem vím jak to dopadne.. stejně mám bóóóbiiky :) ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Blonďáček Depp v roli lenivého spisovatele, jeho schizofrenní představy o světě kolem a poté kruté následky člověka nechaného na pospas bez dalšího léčení. Obsazení Johnyho v tomto snímku nebylo zrovna z těch nejšťastnějších, o to více mě zaujal tajemný Turturro. Podivný střih, místy zcela nevhodné vložky, které tak silně bijí do očí, že tam nepatří. Nezvládnutý a nevěrohodný scénář a závěr všemu nasazují patřičnou korunu. Další kousek, který mi stačil pouze jednou.......... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • Když se Mort Rainey (Johnny Depp) dívá do zrcadla, tak slabě zašeptá: "When Sister Veronica found out about the windows she withdrew the school from the competition." Jde o repliku z filmu Rosemary má děťátko (1968). (Chatterer)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 92,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama