Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

I když překousnu svou averzi k Johnnymu Deppovi, nevychází mi ze Secret Window víc než průměrný thriller. Atmosféru jsem nezachytil, jen ten maniak John Turturro je správně Kingovsky znepokojivý. Pointa je dnes již tak nezajímavá, že ani nemá cenu se o ní nějak víc zmiňovat. Až jsem se zastyděl, že jsem ji neodhadl hned po pár minutách. Úplný závěr naopak potěšil. Rozpačitých 6 z 10. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho, i když jsem předem znala pointu, takže mě překvapilo, že mě to i tak bavilo. Protože to má celkem obstojnou atmosféru, zase jednou jsem si vychutnala Deppovo herectví (po všech těch Kloboučnících a Willy Woncích jsem přivítala "normální" roli) a líbila si mi i hudba. Stejně byl ale nejlepší John Turturro a jeho šílenec s šíleným přízvukem. Pointu uhodla i kamarádka, takže mi pak ta šokujícně vysvětlující pasáž přišla, jak kdyby tímhle stylem vysvětlovali, že tento film se celou dobu odehrával na chatě v lese a tvářili se, jako že je to ohromný překvápko. Tu třetí * dávám hlavně za dosti potěšující konec, kdy jsem se přes to "odhalení" přenesla a posledních pár minut si vychutnala. Nečekat od toho zázraky, jen slušnou zábavu s fajn Deppem a výtečným Tururrem. 60% ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Film stojí a padá s Deppem, mám pocit, že ujal-li by se toho jiný herec, dopadlo by Tajemné okno o poznání hůře. Ale po druhém shlédnutí jsem přišel na chuť trošku přehnanému konci. Atmosféra jezera z Maine byla skvělá (jak já toužíím se do tohoto koutku světa jednou podívat!) a Torturo patří k těm ledovým záporákům, kterým však nemůžeme upřít jisté sympatie. HUDBA: Philip Glass - jeho styl je zde poznat, a to jsem byl rád. Jeden z mých top skladatelů pro tento film stvořil výtečné kompozice. Vynechat však nemůžeme ani jméno Geoff Zanelli, kterýžto se na hudbě podílel také (aditional music). ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Bol by to hrozne priemerný thriller, keby v tom nehral Johnny Depp a keby to nemalo taký zaujímavý záver. Aj keď v momente odhalenia pointy budete na rozpakoch, nasledujúce minúty su veľmi príjemne mrazivé (čo sa nedá povedať napr. o minútach po odhalení pointy OSADY), čo určite stačí na tú štvrtú hviezdičku. Slová Morta Raineyho to presne vystihujú: "The only thing that matters is the ending. It's the most important part of the story. And this one, is very good. This one is perfect." ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ano! Pokud se příběhy Stephena Kinga budou adaptovat alespoň takto, budu spokojen. Film má atmosféru, dobrého Johnnyho Deppa, dobrou kameru a hudbu. Většina flmu je na lepší tři, ale pak přijde výborná závěrečná patnáctiminutovka, která vás bezpečně usadí do sedaček. Závěr je změněn, ale podle mého je lepší než v knize! Scenárista vyždímal z povídky vše, co mohl. Po cestě z kina jsem měl skvělou náladu pramenící z toho, že ještě existují scenáristi a režiséři, kteří dokáží Kinga dobře adaptovat. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • Když se Mort Rainey (Johnny Depp) dívá do zrcadla, tak slabě zašeptá: "When Sister Veronica found out about the windows she withdrew the school from the competition." Jde o repliku z filmu Rosemary má děťátko (1968). (Chatterer)
  • V scéne, kde Johnny Depp prekvapí Mariu Bello a Timothyho Huttona v moteli, David Koepp chcel, aby Bello a Hutton vyzerali autenticky šokovane a vystrašene. Nechal ich oboch ležať v posteli pätnásť minút, keď nečakane vtrhol Depp. Reproduktory boli nastavené tak, aby vydali hluk, svetlá v miestnosti boli nastavené tak, aby sa rozsvietili presne v momente, keď Johnny Depp otvoril dvere. Herecké reakcie sú tak reálne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama