Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $48,022,900Tržby Celosvetovo $92,913,171║ ani sa len nečudujem že to najak preborne neuspelo a to bol vtedy Deep akurát v ráži úspechu Pirátov Karibiku _Tak David Koepp týmto počinom len potvrdzuje aký je priemerný scenárista a nemotorný amatérsky režisér, lebo každou prichádzajúcou minútou sa len viac a viac zamotáva v tom čo chce príbehom hovoriť a podáva nám len nezmyselnú skrumáž v podaní podpriemerného nezáživného Johnny Deepa. Ostatné známe herecké tváre tu tiež hrajú len dosť povrchne a tak po prvej polovici sa tento ako že horror bez kúska lepšieho deju stáva len maximálne otravný paškvál. „Chudák Stephen King a jeho ďalšie znivočené dielo.“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní jak zde na csfd hodnocení i poměrně průměrných filmů časem stoupá nahoru. Tajemné okno je přesně ten případ. Sice se jedná o hodně obyčejnou podívanou, u které se lidé povětšinu času nudí, ale hraje tam Depp a občas se objeví Turturro, takže se něco děje. Tím pádem uživatelé dávají 3 hvězdy tak nějak spíše z povinnosti. Jenže příjde na závěrečnou pointu, kterou bych osobně označil za notně obyčejnou a divák zbystří a řekne si "Vždyť to vlastně bylo docela super." Tím pádem zapomene na celé to předchozí nelogické bloumání hlavního hrdiny od ničeho k ničemu a napálí i 4. hvězdu. Takže když si hodnocení filmu prohlídne člověk, který film ještě neviděl, řekne si že to bude patrně asi docela dobrej starší Depp.... Nakonec se opět přikloní ke 4. hvězdě a jede se nanovo. A tak to někdy holt na tom světě máme:) Za mě 60%. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

"I know I can do it," Todd Downey said, helping himself to another ear of corn from the steaming bowl. "I'm sure that in time, every bit of her will be gone and her death will be a mystery... even to me." ♥♥♥ Takhle by mělo vypadat béčko nové generace. Nabité kvalitními herci, opírající se o krále divných knih, podkresleno výraznou hudbou. Čvacht. --- 2024: A teď, co jsem si přečetla předlohu, ještě mohu s klidem prohlásit, že to je fantastický příklad skvělého převodu literárního díla do filmové řeči. I že preferuji filmovou verzi nad knižní. King je nejspíš naštvaný, že to není tolik o psaní jako ta novela, ale mně to celé včetně konce přijde ucelenější a čistější. Filmaři se správně rozhodli, které věci ignorovat a které posílit, ať už proto, že by to na plátně nefungovalo tak jako v knize, nebo proto, že to lépe slouží jejich revidovanému příběhu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na Johnnyho Deppa se člověk vždycky rád podívá. Když je to v psychologickém thrilleru, tak ještě raději. A když v něm navíc "obtěžuje" John Torturro, tak to úplně nejraději. Nesmí ale vlna nadšení mít sestupnou tendenci a taky se ze zamotaného děje nesmí Stephen King vykroutit takovou nudnou neoriginální pointou. PS: tak prej King je v tom nevinně :). ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další adaptace Stephena Kinga, která se příliš nepovedla. Film věrně kopíruje knihu, avšak chybí mu jakýkoli náznak napětí a náboje, který obsahuje kniha. Režie scenáristy Davida Koeppa je naprosto nenápaditá a jak vidno, převést knihu slovo od slova a scénu od scény na plátno ještě neznamená kvalitní film. Navíc si tvůrci již poněkolikáté (naposledy u Pavučiny snů) neodpustili absolutně nevhodnou změnu konce. Nevím, co komu Stephen King provedl, ale měnit konce románů (ještě takhle hloupě) se mi jeví jako naprostá neúcta k autorovi. I když u takového Nadaného žáka to celkem dobře fungovalo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • Ving Rhames dostal nabídku na roli, ale musel ji odmítnout kvůli jiným závazkům. (Chatterer)

Reklama

Reklama