Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bože, Johnny si vie niekedy vybrať úlohy v hrozných sračkách! Ale zvyčajne si to aspoň uvedomuje a jeho výkon je v týchto druhotriednych filmoch patrične bezvýrazný a unudený (napr. Astronautova žena). Tu mu to zrejme nedošlo, pretože sa očividne snaží. Bohužiaľ jeho plné nasadenie je tým jediným pozitívom filmu, v ktorom niet štipky napätia a je zúfalo predvídateľný (existuje vôbec na svete divák, ktorému "prekvapivé rozuzlenie" nedocvakne už po 15 minútach filmu?). A keďže som film videl prvýkrát až dnes, t.j. zhruba rok po Pirátoch Karibiku 3, pri scéne "s viacerými Deppmi" som dostal alergickú reakciu a hodnotenie šlo okamžite ešte nižšie. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Sledovat adaptace Stephena Kinga je možná lepší bez znalosti literární předlohy. Ale i když jsem předlohu nečetl, tak jsem klíčovou pointu odhadl dost dopředu.... Atmosféra je sice dobrá, Depp je charismatický jako vždy, ale nějak to úplně nefunguje. Možná to bylo tím, že na Koeppa toho bylo tentokrát hodně a scénáři se věnoval míň než režii.... P.S. - na DVD je uvedena trošku rozšířená verze konce, kterou ale asi museli (zřejmě kvůli přístupnosti) vystřihnout :) ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný Johnny Depp v lehce nadstadnartní adaptaci Kingovy krátké novely Skryté okno do skryté zahrady. Všechno je perfektní až do doby než si Koepp začne hrát a totálně překope celý konec filmu. Doteď nechápu proč to udělal. V Kingově předloze je totiž klišé nahrazeno překvapivým (ne)rozuzlením a pointa je tím pádem úplně jinde. Škoda, ale dobrý pokus. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No...tak zaprvé ten konec byl trochu nedořešenej. Potom hlavní myšlenka byla stejná jako ve Fight Clubu (kterej sem bohužel viděl nedávno) a pak tam byly 2 logický chyby, který jsem vypozoroval (1. nekrvavá lopata po vraždě přítele Deppovy ženy; 2. Nesmyslé tvrzení starouše, který tvrdil, že Deppa viděl s jeho živým přeludem). Docela škoda, tvářilo se to jako dobrej thriller a Depp zahrál dobře. Takhle to vidím na průměr. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že jestli bude vyústění snímku přitažené za vlasy, nebo třeba jestli bude hodně páchnout blbostí, půjdu s hodnocením dolů, ale ono to jaksi nejde. Může za to tajemná, precizně budovaná atmosféra, tradičně výborný Johnny Depp a také finále s lopatou. Jo a líbilo se mi to mnohem víc, než Ozvěny mrtvých! ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • V scéne, kde Johnny Depp prekvapí Mariu Bello a Timothyho Huttona v moteli, David Koepp chcel, aby Bello a Hutton vyzerali autenticky šokovane a vystrašene. Nechal ich oboch ležať v posteli pätnásť minút, keď nečakane vtrhol Depp. Reproduktory boli nastavené tak, aby vydali hluk, svetlá v miestnosti boli nastavené tak, aby sa rozsvietili presne v momente, keď Johnny Depp otvoril dvere. Herecké reakcie sú tak reálne. (Arsenal83)
  • “This is not my beautiful house. This is not my beautiful wife. Anymore." Tato Deppova (Mort Rainey) replika je převzata z písně "Once in a Lifetime“ skupiny Talking Heads. (becki_tu)

Reklama

Reklama