Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třenice mezi rybáři mohou být úsměvné. Když ale dojde k sérii výtržností, zapálení lodi a nakonec zmizení jednoho z místních rybářů, poříčí má pohotovost. Rybáře najdou, je mrtev a neutopil se sám. Třebaže mají jasného podezřelého, velitel posádky Vopěnka má podezření, že případ je mnohem složitější. Zach se rozhodne, že konečně oslaví návrat se svým nejlepším kamarádem Zdeňkem a svou partnerkou. Ukáže se, že to nebyl dobrý nápad. Podporučík Rydlo nečekaně pomůže kolegyni Renné v jejím boji s nekompromisní „sociálkou“. (prima+)

(více)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slabý díl, ve kterém se víc kecá než děje. Případ je víc spíš tragikomický než jiný, děj kolem děcka Krausové a snaha Tomsy o jejího "dokonalého" partnera je úplně, ale úplně zbytečná (tato linka snad nemůže nikoho zajímat), konečná scéna mezi Hádkem a Novákovou je ubohá (jednání Hádka je spíš trapné než hloupé), Adamcyk jako vrchol milostného trojúhelníku je zcela mimo. Tentokrát děj neudržela bohužel ani ta krimi linka, protože vlastně se tam ani pořádně nepátrá, jen se kecá. Dlouhé a slabé. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle  díl  také  ušel .  Vydra  dostal  více  prostoru  a  hned  to  bylo  o  fous  lepší . A  když  mají  spor  starousedlíci  a  drzé  náplavy ,  tak  je  o  dramatickou  chvilku  hnedle  postaráno .  Takže  za  Vydru  a  jeho  finiš   * * a půl * . ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zákon který upravuje způsob lovu ryb a to i harpunou o kterou v příběhu jde je Zákon o rybářství 102/63 Sb. - §10 , odst. 1, pism. a) novelizovaný v roce 1991. Důvod proč je lov harpunou zakázaný je ten, že ryby nemá proti takovému lovu žádnou šanci. Jediná vyjímka je tzv. Spearfishing-tedy lov na nádech. V českých zemích se lov ryb na nádech provozuje jen při závodech a jen v zatopených lomech. Loví se jen nasazená ryba kterou jsou kapři zakoupení za startovné. Jednotlivé závody a Mistrovství České republiky se konají pravidelně dvakrát do roka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spytí rybári a ich prípad naozaj potvrdzuje trend, že seriál v podstate má tie prípady len tak naoko a vlastne chce riešiť hlavne "romantickú" linku, pretože na scénu sa vracia Marek "huba vždy dokriva" Adamczyk a Nováková nevie, na koho sa má skôr marihuanovo usmievať. Postava Chmelu zbytočná a ani mu nepasuje. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • V díle jsou zmíněné tenatové sítě. Lov do tenatových sítí je v České republice zakázán. Výjimku mají někteří vědci, kteří s jejich pomocí zkoumají stav rybí obsádky. Jak tyto sítě vlastně fungují? Používají se buď bentické nebo pelagické, podle toho, kde se zrovna nacházejí ryby. Do natažené sítě se pak projíždějící ryba zamotá, většinou se zachytí za skřele, a jak se snaží vysvobodit, zamotá se ještě víc. Pokud není síť pod dozorem, ryba se do ní zamotá a postupně uhyne. (sator)

Reklama

Reklama