Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pozor, možné spoilery!!: Film plný paradoxů: Anděl je tu ten zlý, Satan v bílém atd... no každopádně oceňuji atmosféru tohoto filmu a zároveň jsem se utvrdil v tom, že nejlepší podání Satana (nebo chcete-li ďábla), má pořád na svědomí Al Pacino. Ačkoliv zde byl ďábel velice dobře zahrán Peterem Stormarem. Ale co si budem povídat, Al Pacino je jen jeden :). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další komiksová adaptace, tentokrát s trochu religiozním podtextem. Díky trailerům, propagaci a hlavnímu představiteli ovšem všichni čekali druhý Matrix. Ale pravda je (jak už to tak bývá) trochu jinde. Constantine je slušně nadupaný duchařský ,,vymítací" fantaskní thriller, který má několik skvělých momentů (vymítání zrcadlového ducha, cesta do záhrobí...) a slušnou atmosféru. Místy však taky nudil... Religionizita tohohle díla je silná, ale naštěstí funguje jen v populární rovině. Je to zábava, hollywoodská zábava jak má být... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já sice tyhle báchorky o démonech moc nemusím, ale tady mě hned z počátku zaujala hlavní postava Johna Constantina a tak jsem se chytil a příběh odjel a nutno říct, že to byl nejen velmi poutavý příbeh, ale vizuálně a hudebně skvěle zpracovaný film, který bavil svým obsahem i herci v hlavních rolích Keanu je jasnej a pani Bondová je sexy a charismoška téměř vždy a za každých okolností. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves má snad patent na cool hrdiny. Jestli vám nestačili Jack Traven a Thomas Andserson, seznamte se s Johnem Constantinem. Vymýtá démony, trousí sakrakastivké hlášky a vykouří za den víc cigaret než všichni vaši známí dohromady. Režisér Francis Lawrence se zjevil naprosto nečekán a přidal žánru komiksových zpracování jeden z jeho nejlepších kousků. Zároveň prosím všechny, kdo budou potřebovat do filmu satana, ať obsazují Petera Stormarea. Proč? Protože proto! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Constantine je příjemná oddychovka, ale čekal jsem víc. Docela mě zklamala přemíra různých digitálních potvor, myslím, že méně by bylo více. V netrikových (případně nepřeplácaných) scénách režisér prokazuje značný talent v navozování správně dusné atmosféry a herci mu v tom pomáhají (byť Reeves s Weiszovou žádné super výkony nepodávají). Těch příšer jsem se zkrátka moc nebál (na rozdíl od mé lekavé kamarádky), což bych viděl jako chybu. Co mě ale skutečně velmi potěšilo, byly skvělé výkony ve vedlejších rolích - Tilda Swinton i Peter Stormare si své party neskutečně vychutnávají! A hlavní poselství snímku - totiž, že kouření je špatná věc - kvituji s povděkem. :o) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Nemocnice Ravenscar nese jméno po blázinci z komiksové předlohy. John Constantine (Keanu Reeves) zde strávil čtyři roky po nervovém zhroucení z nepodařeného vymítání. (HellFire)
  • Domino Harvey, lovkyně lidí, kterou ve filmu Domino (2005) hrála Keira Knightley, se mihne v malé úloze v baru Papa Midnita (Djimon Hounsou). Je to ta démonka u baru, jíž cosi šeptá další démon do ucha. Harvey zemřela na předávkování v červnu 2005, tedy čtyři měsíce po americké premiéře Constantina. (Morien)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama