Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší hraný Asterix. Pomerne vtipné nápady (STAR WARS, výťah), málo trápností. Omnoho lepšie ako ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Scenár je mierne plytký a natiahnutý. Prekvapivo dobre ale funguje Jamel Debbouze ako de facto hlavná postava architekta, tekže je to pozerateľné (možno aj pozerateľnejšie) aj keď nie sú na scéne Galovia... ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"A tak zavřu dveře a zavolám na ně: Tento hrob se stane vaším hrobem! - To není špatné. - Že ano? Taky jsem myslel na: Bando šakalů, všichni chcípnete jak šakali! Ale tam jsou dvakrát šakali, takže... - Říká se - šakalové?" Ještě u žádného filmu jsem se tolik nenasmál jako u tohoto. Jedna vtipná scéna střídá druhou a ve filmu zazní také pár nazapomenutelných hlášek (hlavně díky nesmírně povedenému českému dabingu). Pro mě je to jasných 5*, i když toto hodnocení by měly dostávat pouze vyjímečné filmu, ale pro tentokrát udělám vyjímku... Hlavně, proto, že se na film můžu podívat kdykoliv a vždycky mně zvedne náladu o 100 procent. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to divné, ale podstatně kritizovanější "dvojka" se mi líbila více, než "jednička". Ne o moc, ale přesto. Některé scénky a fórky byly skutečně vychytané (miniparodie na Hvězdné války, neustálé komolení jmen - mimochodem výborné jméno bylo Antivirus :)) - apod.), navíc na Monicu Bellucci byl úúúúžasnýýýý pohled (a na některé její kurtizány taky). Kreslený Asterix je ale hold kreslený Asterix - tomu se nic nevyrovná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než u nás sáhnete na kliku stavebního úřadu a řeknete dobrý den, ve starověkém Egyptě už stavíte. Zřejmě pomáhá krokodýlí hrozba. A když si pozvete stavební dozor z jisté galské vesničky, je už samotné budování hračkou, při kterém i Římani nasadí takové tempo, že by své hlavní město měli do 24 hodin.. Často to vypadalo, že Cannabis není jen architektův osel, ale i součást cateringu, nicméně v té šílené smršti různě inteligentního humoru se to ztratilo. Klobouk dolů před Depardieum, že se přidal do skupiny herců, kteří se nebáli pro roli drasticky zhubnout (viz. Bale v Mechanikovi nebo McConaughey v Klubu poslední naděje).. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Co byste chtěli po spojení Francouzů a Němců??Svým urputným snažením stvárnit neskutečnou senzaci a dobovou legrandu z dob věhlasné Kleopatry diváka udolá. Vydržet u něj není zas tak těžké, ale podívat se na něj znovu už shledávám nemožným nebo alespoň méně zábavným. Gérard má zjevně v oblibě točit takové ty béčkové filmy ale Kentána z Montarge(či jak se to píše) prostě ničím nepřekoná :-D...Korunku tomu nasadil Ave já-Caesar .. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Díky celosvětovým tržbám 108 milionů amerických dolarů (později ještě navýšeným po obnovených premiérách) se film stal jedním z největších komerčních hitů ve francouzské historii. (NIRO)

Reklama

Reklama