Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné banální automobilové nehodě je zraněn Mark Roberts (Wesley Snipes). V nemocnici se ale zjistí, že Mark vystupuje pod falešnou identitou, a patrně jde o dvojnásobného vraha z jednoho nevyřešeného případu z New Yorku. Při jeho převozu (přeletu) do vězení ale dojde k havárii, a Markovi se podaří uprchnout. To ale nemůže nechat šéf týmu US Marshalls, Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) jen tak, a vydává se na dlouhé pronásledování. Ale během akce se začínají objevovat nové souvislosti, které ukazují, že pachatelem mohl být i někdo jiný ... Po fenomenálním úspěchu Uprchlíka se Tommy Lee Jones rozhodl vstoupit do stejné řeky znovu, jen s jiným "Uprchlíkem". Harrisona Forda vyměnil za Wesleyho Snipes, a jedeme dál - je ale pravda, že Šerifové jsou mnohem akčnější a spletitější, nicméně i tak jakoby svému bráškovi z oka vypadli. Tommy Lee Jones jako hlavni polda je skvělej a Wesley Snipes mu taky odstudu nedělá. Fajn kousek, pokud máte chuť na příjemnou akčňárnu... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal k pokračování slavného Uprchlíka. Není to úplně promarněný čas, ale na druhou stranu, žádná sláva to taky není. Tommy Lee Jones se s chutí a elánem snaží dát divákům ještě víc toho nejlepšího z Gerarda a Robert Downey Jr. je fajn obohacením, jenže Baird a Wesley Snipes z toho prostě dělají tuctovou akční rutinu s béčkovou příchutí. Aniž by dodali nápady, energii nebo cokoli, co by film z jejich strany udrželo na vlně nebo ho alespoň vysekalo z podprůměru. Myslím, že mi brzy bude muset spravit chuť dr. Kimble. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

dnes uz viac menej zabudnute pokracovanie skveleho "Uprchlika" ktory vystrelil Tommy Lee Jonesa a jeho postavu serifa Gerarda az k oskarovym vavrinom. US Marshals tento raz proti nemu stavia dalsieho nevinneho odsudenca Wesleyho Snipesa (skoda ze je ho vo filme dost malo) ktoremu sa podari utiect v najlepsej akcnej scene filmu. zvysok uz tak dobru akciu neprinasa i ked sa na to dobre pozera (goldsmith a bartowiak su zarukou slusneho standardu) je to viac menej predvidatelna nuda... ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Docela dobré pokračování Uprchlíka. Celková atmosféra je odlehčená hlavně zaměřením na šerify, v čele s Tommy Lee Jonesem a Joe Pantolianem. Robert Downey v roli křiváka, kterou zvládl výborně. Opět výborná hudba Jerryho Goldsmithe kombinovaná se střihem a režií Stuarta Bairda. Uprchlík to zdaleka není, ale dobrý akční thriller to je. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž není to totéž. Aneb Baird si tu zahrál na Davise a stvořil něco jako remake a pokračování v jednom. No Baird je pro mě hlavně elitní střihač, ale jako režisér už nic moc. Tohle aspoň neuspí jako nudný Boeing 747 v ohrožení. Akce je tu určitě dostatek a Wesley Snipes v té době v elitní formě se i stará o její kvalitní provedení. Akorát se člověk nemůže zbavit dojmu, že sleduje něco co už tu jednou bylo a lépe. S tím že civilnost celého příběhu se s hrdinou profíkem v hlavní roli jaksi vytrácí. Nicméně původní dvě hvězdy byly příliš přísný, protože musím už poněkolikáté konstatovat, že ve srovnání se současností na tom tyhle filmy který pro mě nebyly ve svý době úplný bomby nejsou zase až tak špatně.55% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)

Reklama

Reklama