Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bude to zbytečná práce a mrhání cenným časem. Pusťte se do toho ihned." Musím se přiznat, že studie proveditelnosti únosu Churchilla z Anglie do Německa mě dost pobavila. Její realizace až tak zábavná nebyla, ale bavily mě postavy. Neskutečně zábavnej byl bojovník IRA Devlin, přesvědčivej byl i oblafnutej plukovník Radl, ale hvězdou je bezesporu zásadovej plukovník Steiner. Týpek, kterej prostě odmítal pochopit, že slova "Židi" a "plyn" mají nějakou souvislost. Tomu prostě divák musel fandit. A mezi tím fanděním jsem si našel novou práci - chci bejt strážce blat. Jen nevím, kde se na to studuje. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý válečný snímek, ze začátku to vypadalo na pohodovou dobrodružnou jízdu, jenže finále diváka nenechá na pochybách, že sleduje válečné běsnění... Zajímavý je úhel pohledu, který poskytuje, je víc o cti, o povinnosti, o zdravém rozumu i vlastním úsudku, o tom, že i ve válce lze najít čestné muže... Herecký trojlístek Michael Caine- Donald Sutherland- Robert Duvall úžasný, ostatně všichni herci byli příjemní a uvěřitelní, až na toho plukovníka (Larry Hagman), to se nějak vymklo kontrole.. V každém případě pozoruhodná věcička.. ()

Reklama

Baxt 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozpolcené. Politickým náhledem ukotvené někdy v 60. letech (co není rudé, je dobré), filmařsky zase nesmírně moderní řemeslo, jakým se pyšnili jen ty nejlepší akčňáky let osmdesátých. Hvězdné obsazení zase podtrhují bizarní castingové volby (vyhublý Sutherland jako suverén numero uno, jemný Pleasence si střihl Himmlera). Hudba vybrnkává cosi mezi Morriconem a pochodovým Williamsem. Celkové dojmy ale míří rozhodně k plusu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poctivý kus vojnovej kinematografie s výbornými hercami a výkonmi, nopredsa niečo tomu chýbalo. Trošku natiahnutý film, v ktorom podľa mňa režisér zbytočne zakomponoval aj také komediálne prvky. A tiež malé chyby, ako napríklad to, že Poliaci hovoria medzi sebou poľsky, no Nemci sa rozprávajú anglicky. Okrem Cainea či Duvalla zaujme táto fikcia určite aj vizuálne a dejovo. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Kdoví, jak by dopadla 2. sv. válka, kdyby se akce povedla ...:o) Je nesmírným zážitkem a potěšením ( alespoň v mém případě tomu tak bylo ) sledovat takové herecké velikány jako M. Caine, R. Duvall, D. Pleasence, či " posledního světového dobrodruha " :o) D. Sutherlanda ve svých rolích a vidět, jak si to náramně užívají. Po celou dobu snímku jsem měl ten blažený úsměv na rtech, doslova visel pohledem na obrazovce a vychutnával si každičký okamžik. Napomohl tomu ( vyjma hereckých výkonů ) bezesporu kvalitní scénář, vše pod precizním vedením " statečného "Johna Sturgese, vše navíc umocněno silným hudebním doprovodem L. Schifrina. Nebýt lehkého zvolnění v prostřední části, šel bych " do plných". Přesto silných 90% p.s. mrknutí krásné dívky na večírku zřídkakdy vede k jejímu klínu, ale člověk by byl blázen, kdyby se tou cestou nevydal. JÁ DĚKUJI Johnu Sturgesovi za to, že se vydal cestou k uskutečnění ( natočení ) tohoto snímku. ZÁVĚREM mi dovolte jedno krátké ale velké povzdechnutí....ŠKODA, že takovéto snímky se již netočí a točit nebudou a světlo světa jak na běžícím pásu spatřují sladkobolné kýče typu Pearl Harbor aj...... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Aby Donald Pleasence co nejlépe zahrál roli Heinricha Himmlera, strávil hodiny v Imperial War Museum v Londýně sledováním jeho záběrů a zapamatováním si Himmlerových gest, chůze a výrazů obličeje. (Marek06)
  • Roli Liama Devlina (Donald Sutherland) měl původně hrát Richard Harris. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama