Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nic moc sem necekal a nakonec to byl docela slusnej valecnej film. Sice to neni o valce a nejakych bitvach, ale jen o jedne misi, ale ta je hodne dobra. I kdyz je pribeh docela slusnej a spolu se slusnou hubou i na rok kdy vzniknul docela sviznej, hlavni podil na kvalitach filmu maj herci. Michael Caine je fakt spravne charmismatickej, aby jste mu jeho Kurta verily a Robert Duvall s paskou pres oko vypada huste, ale nejvic me zaujal Donald Sutherland. Takova kladne zaporna slizka postava, fakt skvely. Film ma mozna trosku premrstenou delku, ale vubec sem se nenudil. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vědět, co na film říkají samotní Britové, protože film je svým způsobem zvrácený. Jako hlavní hrdinové charismatičtí fašističtí vojáci (Caine, Duvall) a irský 'terorista' (Sutherland), zmínka o britských koncentračních vyhlazovacích táborech v JAR, irská otázka. No a film dělá z Američanů blbce v postavě amerického velitele v podání Larryho Hagmana ("Řeknu to na ně tatínkovi"). Ze začátku jsem se výborně bavil u Duvallových hlášek ("Když krásná žena mrkne na muže, zřídkakdy to končí orgasmem") a v druhé půli při Sutherlandových eskapádách a Cainově akci. A jako třešnička na dortu je zde Donald Pleasence v roli Himmlera. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby Celosvetovo $100,000▐ taký dobrodružnejší vojnový film, ktorý strieda vážne polohy s tými takými odľahčenejšími ale dobre dej to nekazí, film kde zaujme dobré herecké obsadenie na čele s charizmatickým Michaelom Caine /60%/ ()

sepp 

všechny recenze uživatele

No spise tak 3,5* - Orel pristal je presne nekde tak napul mezi nadprumernym valecnym filmem diky vykonum M.Canea a R.Duvalla a obycejnou tuctovou fikci. Ke kladum ale rozhodne patri zobrazeni nekolika vyjimecnych nemeckych vojaku jako opravdovych vojaku cti a ne jako krvelacnych psu, tak jak si v tom libuji jine snimky. OP je zezacatku kapku rozvlekly, ale v druhe polovine se neustale neco deje a konec je take celkem "prekvapivy". Jo a J.Agutter byla slusna kocka ;) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Hlavne tak trochu netypický a málo videní vojnový film s takým príbehom. Príbeh s pohľadu nacistického Nemecka, kde Michael Cain vedie skupinu svojich vojakov do Británie prezlečených za Poľsku armádnu jednotku, aby uniesli Winstona Churchilla, je niečo čo som nie len nevidel, ale ani nepočul. Prvá hodinka je taká strategická a manévrová, zato ta druhá je už akčná, správne vypätá a skvelý plukovník Steiner v podaní vynikajúceho Michaela Caina sa už blíži k svojmu cieľu. 80% - 4* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Keď kapitán Clark (Treat Williams) po prepadnutí kostola podáva veliteľovi hlásenie, za jeho nadriadeným je na vlajke USA 50 hviezd. Má ich však byť len 48 (Aljaška a Havaj boli k USA pripojené až v roku 1959). (Arsenal83)
  • Devlin (Donald Sutherland) odlétá do Anglie s letounem SIPA S.121. Jedná se o francouzskou poválečnou verzi typu Arado Ar-396. Rovněž letoun plukovníka Radla (Robert Duvall) je francouzská licence původně německého Fieseleru Fi-156 Storch, ve Francii vyráběném jako MS.500 Criquet. (Foxhound#1)
  • V Himmlerovej kancelárii je portrét Hitlera. Ide však o fotografiu z konca vojny (posledný oficiálny Hitlerov portrét), a teda bola vyhotovená neskôr, než sa odohráva dej filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama