Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z jistého pohledu má The Enforcer nejhloupější scénář ze všech Drsných Harryů. Harryho protivníci jsou opravdu banda idiotů, ktěří se chovají tak hloupě a nezodpovědně, až mě to fakt dost iritovalo. Už od okamžiku, kdy se vloupají do objektu, sejmou strážného (už ten fakt, že speciálně tento objekt hlídá jen jeden strážný byla do očí bijící) a nechají ho jen tak povalovat před rozevřenou branou všem na očích, aby si toho všiml každý kolemjdoucí, jsem věděl, že to jsou suchaři nehodní Harryho Callahana. A film vás o opaku nepřesvědčí. Ale pořád je to Drsný Harry, bavil mě ten opar pornoprůmyslu, i ten feminisující podtext byl zajímavý a vyvolával spoustu podnětů. Možná je ale škoda, že se chtěl film vyslovovat až k moc věcem najednou a trošku se v tom ztratil a upozadil to hlavní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor má právo vědět, za co byl chválen." Než se však mistr světa ve ztrácení parťáků prostřílí k písemné pochvale od starosty, tak ukáže světu, jak se léčí simulantův infarkt, proč není vhodné stát při výstřelu za tarasnicí nebo jak se zatýká v kostele. Mě to tedy bavilo, ale pokud bude Harry někdy potřebovat pomoci s nějakými teroristy, tak mu nepomůžu, protože se ještě necítím na státní pohřeb. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Harry je stále drný ako šmirgľový papier, ale bohužial ubudlo z temnej atmosféry i bodycountu a pridalo sa akcie a politiky, čo nesadlo úplne dokonale. Zato female sidekick bol výborný nápad, pár scén bolo vyslovene fantastických ("gumová panna" a celá sekvencia z "masážneho salónu" Tiffany's) a politická nekorektnosť (zastrelená "mníška", Harryho .44 Magnum v ksichte kňaza v spovednici) sa takisto cení. 7-8 / 10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Marvelous. Kriminální živel to v San Franciscu zase zkouší, ale zase to od krabatého Clinťáka schytá čtyřiačtyřicítkou. Postřílených ženských a krve od Magnum Force moc neubylo, ale hlavní linie se smrskla do lineární řežby o pár náhodách. Řekněme, že třirkát a dost, stejný mustr už tady trochu nudí. Na druhou stranu tady Clint sype mazané hlášky, možná nejlepší z celé série. [Přesná stopáž: 93 min] ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi váš odznak!" "Tady máte ten svůj sedmihranej čípek!" "Co jste to řek?" "Řek jsem abyste si ho strčil do řiti!" Skvělý film. Jednička a dvojka jsou kriminálky. Temné a syrové kriminálky. Tohle je akčňák. A dokonalý, tak jak to od 70-tých let, plných deziluzí očekáváme. Bobby Maxwell se svou partičkou brutálních mániček vyhlásili válku San Franciscu. A zastavit je může jen jeden člověk. Harry a parťák. No, parťák, ona je to parťačka. Honičky po střechách, bomby, únos starosty, finále v pevnosti Alcatraz. To Alcatraz pomalu chátral a Enforcer nám odhaluje čím se inspiroval Bay a jeho Skála. Nádherné jsou scény z bordelu. ("To to mám za čtyřicet dolarů dělat s gumovou pannou?" "Ale na 32 poloh!") případně z pohovoru na osobním oddělení. A jak se to řeší se zloději v obchodě, kteří drží rukojmí? "Chtěli auto. Dostanou ho!" Jedny z nejlepších hlášek, které se dají tesat do kamene... Doporučuji, ačkoliv Harry tady s tarasnicí působí jako Rambo, není tomu tak :-) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama