Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Harry je stále drný ako šmirgľový papier, ale bohužial ubudlo z temnej atmosféry i bodycountu a pridalo sa akcie a politiky, čo nesadlo úplne dokonale. Zato female sidekick bol výborný nápad, pár scén bolo vyslovene fantastických ("gumová panna" a celá sekvencia z "masážneho salónu" Tiffany's) a politická nekorektnosť (zastrelená "mníška", Harryho .44 Magnum v ksichte kňaza v spovednici) sa takisto cení. 7-8 / 10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnešní setkání po letech nedopadlo pro Harryho Callahana nejlépe. Tedy, abych to upřesnil, inspektor Callahan byl v pohodě, opět byl pevným středobodem ne zcela kvalitního příběhu, který u mě tentokrát nevyvolával jen kladné reakce. Vždy, když jsem viděl rozevlátou, potrhle pobíhající inspekrorku Moore, pociťoval jsem návaly trapného zoufalství. Dnes jsem se už rozhodně nebavil tak jako před dvaceti lety, takže mi vadila i nepříliš povedená umělá krev, kterou bych, v případě celkové spokojenosti s filmem, vůbec nezmiňoval. / Poučení: Pozor na shetlandské poníky. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze serie o Drsnym Harrym jeden z tech slabsich, problem je, ze Clint moc nezatyka, moc nehlaskuje a hlavni zaporak se moc neprojevuje a tudiz tu neni ani moc mrtvol. Navic diky tomu, ze ma Clint partacku a taky misty diky nehodici se hudbe, to obcas vyzniva spis jak parodie. Ale jinak to je docela slusna kriminalka za slabsi 4*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tretej z rozprávok o spravodlivom, nepodplatiteľnom a drsnom Harry Callaghanovi už napriek kratšej stopáži došiel dych. Clint je naďalej presvedčivý (asi tej svojej postave verí). Postava jeho partnerky však ťahala príbeh do tragikomickej polohy. Pretože nie som starosta, nemôžem dať tvorcom filmu ďakovný list, ani ich hodiť domov vrtuľníkom. Musím ostať u obligátnych, a trochu nezaslúžených, troch hviezdičiek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Určitě to není tak dobré jako předchozí dva díly, ale líbilo se mi, jak se podařilo do série vměstnat humor a to bez toho, aby se musela postava Harryho Callahana příliš měnit. Na víc i ženský element tomu docela pomohl, aby byla série oživena. Scénář kriminálky už bohužel tak dobrý není a fandy předchozích filmů může nudit. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama