Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (763)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak může někdo říct, že je tenhle film jeden z nejlepších od Pixaru? TOHLE?!? Proboha... Animace je úplně normální (žádné překvapení), postavy jsou přiblblé a nudné, hudba je nijaká. "Hlášky" působí trapně a hloupě. Největší průser tohohle filmu tkví v tom, že je to úplně obyčejný film pro dospělé, kterých jsou desítky - až na to, že tohle má animovanou podobu, čímž se z toho stáva film proděti. Hledá se Nemo (který je taky strašný) je proti tomuhle mistrovské dílo... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednou z najdôležitejších súčastí filmu je animácia a počítačové efekty. Z tohto hľadiska je Rodinka Úžasných veľmi kvalitná a vynaliezavá snímka. Prvky sú dobre odvedené, ako napríklad elasticita Helen Parr alias Elastižena či Dashova super rýchlosť. Na svoju dobu (rok 2004) je tak tento animák pomerne pokrokový, čím štúdio Pixar opäť dokazuje svoju nadvládu vo svete kreslených príbehov. A tvorcovia sa vyšantili aj príbehovo. Dej je priamočiary a má jasnú pointu aj milé poslanie o tom, že rodina má stáť vždy pri sebe. Skrátka a dobre sa im podarilo vytvoriť veľmi príjemný zážitok, ktorý zabaví aj dojme a skrátka sa pri tom nenudíme. Nie je to žiadny ďalší hlúpy animák pre deti, ale film pre celú rodinu a všetky generácie. Rodinka Úžasných sú úplne jasne must-see pre milovníkov Pixaru, animákov či superhrdinských snímok. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi jsou prostě úžasní. Perfektní směs Jamese Bonda, Supermana, Batmana a spol., těch nejlepších scén s tryskáči z hvězdných válek, téměř "Hřebejkovských" scén u stolu, skvělých nápádů, gagů a výborné animace. Po Nemovi, který byl hodně orientovaný na dětské publikum zase Pixar jednou "přitvrdil" a vzniklo dílko plné zábavy pro děti od 5 do 121 let. Jo a abych nezapomněla - Edna Módní rulezz! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +akční scény, dobré dialogy, zajímavé postavy -určitě to není můj styl animáku (ale zvykl jsem si)/// Jak říkám, Úžasňákovi nejsou ten typ animáku, který bych vyhledával (vlastně ani nevím proč), možnám mám raději ty se zvířátky. Áaa už to mám. Jasně lidi. Jakmile se jedná o animaci lidí, není to zrovna technicky dokonalé. Ale jděme od toho. Třebas tenhle animák zaujme smyslem pro rodinu a když to vezmu kolem a kolem, takze zase mám rád superhrdiny a filmy o nich. Zde můžu jen chválit, protože schopnosti hrdinů jsou rozmanité a co je hlavní: postavy jich využíjí a nám se dostane výborná týmová souhra. Takže i když jsem se tohoto snímku bál. Protože po stránce humoru nemá až tak co nabídnou, tak celkově je to parádní snímek, který má něco do sebe. Až budu chtít zase někde lítat, nezapomenu si sundat plášť :-)/// Celkem 86%/// ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Usasne dobra rodinna komedia, ktora plnym priehrstim rozdava uzasne gagy, narazky na kultove filmy, sviznu akciu a najma rodinnu pohodicku. To vsetko v uzasne farebnom a prepracovanom svete za pomoci roztomilych "karikaturovanych" postaviciek. ...vrelo odporucane pre malych aj velkych, dobrych i zlych, viditelnych i neviditelnych, pomalych a rychlych, sexi elastickych aj nesexi tuhych ;)... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (83)

  • Větší čáast příběhu se odehrává ve městě zvaném Metroville. Je to kombinace Metropolisu a Smallvillu, měst ve kterých žil a vyrůstal Superman. (HellFire)
  • Během filmu krom výbuchů a výstřelů je ještě zmáčknuto 189 tlačítek. (Karlos80)
  • Jedná se o vůbec nejdelší animovaný film do té doby. (Kulmon)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama