Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drogový dealer Šárlí skončil při opilecké potyčce během nočního odchodu party mladistvých z hospody s nožem v játrech. Komisaře Vašátka, který si už užívá důchodu, do vyšetřování zatáhne mladíkova babička Forejtová – dávná známá jeho zemřelé ženy. Ukáže se, že Vašátkův přítel, malíř Horác, zná dalšího z party, šestnáctiletého Zbyňka, kterého před časem učil malovat. Zbyněk se těžce potýká se svým autoritativním a akurátním otcem – podnikatelem Bouzkem, a zjevně něco skrývá. Vašátko s Horácem posléze odhalí pozadí vraždy i jejího pachatele. Nejdřív však musejí porozumět titulní „štěnici“, jak Vašátko nazývá detail, který v nějakém kriminálním případu nesedí. Pokud není detail objasněn, nelze případ uzavřít. V tomto příběhu je „štěnicí“ bota, která byla nalezena na místě činu a která nepatří nikomu z účastníků potyčky. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

helianto 

všechny recenze uživatele

No, tak já asi zkrátka nejsem až tak kritická jako všichni, co přesně vědí, jak by se to mělo natočit. Já mám ráda chemii mezi Vašátkem a Horácem, je to pro mě dost překvapivé spojení, myslím tím herecké představitele, a mám ráda, když má něco atmosféru. Atmosféra spíš temnější oproti jiným dílům série, ale ono tady nemůžete mít pohodu, mezigenerační spory jsou staré jako lidstvo samo, každá generace se potřebuje vymezit proti té předchozí a přejde jí to, když má sama své děti. Je to věčné téma a věčně komplikované. A rozuzlení je hodně smutné. Tak proč bych tu, sakra, měla řešit, jestli jeden den sníh byl a druhý ne. No, každý, holt, vnímá něco jiného... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Případy Vašátka a Horáce mají podobnou, tj. víceméně průměrnou kvalitu, v tomhle mě při závěrečných titulcích zaujalo, že dialogy mladých psal speciálně jeden autor. Při zpětném ohlédnutí jsem zjistil, že se v nich vyskytovala snad všechna moderní slova, která mládež používá a působilo to úplně opačně - nepřirozeně. Jinak těm, co se podivují nad tím, že někomu vadí střídání zasněžených a jarních scén bych rád vzkázal, že tohle je vážná chyba v tom, čemu se říká skript a v profesionální produkci, jakou ČT bezpochyby je, by se tohle stávat fakt nemělo. ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Tak nám Vašátko a Horác trochu zdrsneli, ale opravdu jenom trochu, jak je vidět na nečekaně uvolněném konci. Mě to chvilkama i dost bavilo, hlavně všechno s Petrem Stachem, který se vypracoval na zajímavého herce. Jenže to dolů shazovala gangsta mládež přehrávajici jako pornohvězda na prvním rande, vyšnorena navíc dost zvláštně v neidentifikovatelnem stylu a naprosto nesmyslné skoky v ději a náladach. Horáce přepadnou, bijí a šikanuji v bytě a nejen že nevíme jak ho našli, ale on to ani dál neřeší, dokonce slůvkem se o tom nezmíní. A na konci jeho kamarád udělá co udělá a střih, závěrečná pohoda u ryby, žádná lítost, nic. Tím úplně zabíjí konec a nenechají vyznít Stachovu linku, prostě čistý amaterismus. Nebo si teprve v poslední scéně vzpomněli, že chtěli točit komedii?  O náhodně se objevujícím a mizejícím sněhu tu mluvi všichni a je fakt, že i když tohle většinou tolik neřeším, tady to bilo přímo do očí. Holt se jelo podle plánu hlava nehlava... ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý : 4,5 * a 68 % . Musím pochválit vynikající práci maskérek K.Sittové a L.Dušákové + rekvizitářů, stejně tak i zvukařů (M.Hřebejk a další) . Výstižná hudba (Jan P.Muchow + Marie Dorazilová + Michal Pekárek) . Jsem zvědavý na poslední případ : Případ s koncem , ČT 1, neděle 29.1.2023, 20.10/změna- středa 18.1.: přesunuté z neděle 22.1.kvůli duelu prezident. kandidátů/ . ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Tato epizoda by mohla být zajímavá, kdyby se mnohé postavy nechovaly tak přemrštěně. Prvních pár minut samý řev, nepřehledná situace. Pak zcela neadekvátní chování obviněného chlapce. Neurvalé chování party, kterou si vybral chlapec z lepší rodiny. Pokud si byl tak blízký se svým otcem, netíhl by k partě takových blbečků. Scéna v bytě Horáce byla silně přehnaná. Otec zavalený prací, který už nemá tolik času na svého syna a nemá s ním trpělivost. To bylo asi to nejdůležitější varování. V závěru nechává Horác svého kamaráda  v tak hrozném stavu odejít, to napadlo i mě, že spáchá sebevraždu. A pak žádný smutek u večeře s Vašátkem. Nepřesvědčivé! Pouze scéna před kinem to malinko vylepšila. A co se týká toho sněhu, to bylo myslím bezvýznamné. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Točilo se i v restaurantu 500/Pětistovka v Praze na Hradčanské. (Winster)

Reklama

Reklama