Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud skokový děj, návaznosti (střih) s velkými dějovými výpadky. Snad proto, aby se chytrý divák domyslel. Jistě, není to špatná myšlenka, divák by se neměl nudit a odhadnout předem vraha, ale těmi dějovými okny by nemělo unikat více děje, než je zdrávo. Ale strávil jsem to. Navíc jako milovník panenské přírody jsem si vychutnával v HD rozlišení záběry na čisté zelené prostředí toku kouzelné říčky. HNEDLE bych si VEDLE těch rybářů přistavil židličku a hleděl jen tak do vody a usrkával pivko .... samozřejmě bez manželky. :-) ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Filmy z nášho, českého alebo slovenského prostredia si vždy rád pozrem. Proste situácie, prostredie, príroda alebo už len také cesty poprípade benzínky sú mi blízke. No jednoducho to poznám, je to u nás, ne v USA, VB, FR alebo ESP. Proste u nás doma. Možno aj preto je moje hodnotenie možno vyššie ako si film zaslúži. Ale tento prípad ma oslovil svojou atmosférou. Príjemná krčma, pekná príroda, milé námestia a zobrazenie uličiek. Pak príbeh, veľa postáv a občas ma mýlili, poriadne som nevedel koho myslia, keď sa vyprávali pri rieke Preiss s Matáskem. Až časom som si dotvoril predstavivosťou koho mysleli. Ale na to koľko málo detektívok je z nám známeho prostredia je tento film fajn. Som ani nevedel, že je to TV verzia a za to si zaslúži u mňa 4*... ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechtěně jsem tento film shlédl a očekávám, že velmi rychle na něj i zapomenu.78 minut vesměs nudy. Potencionální vrah sdělí klíčová fakta jedině Preissovi do té doby mlčí či říká nepodstatné věci či nádává na nějaký komplot.. proč? Press co je od něj náhodou kousek na rybách ho jde zachránit. Pak příběh nabere na množství nových dat, ale opět jak lehce policie z výslechů neví nic Preiss a jeho neznámý kolega zjistí všechno, náhodou potkají všechny určí vraha k tomu stihnout chytnou velké úlovky a jako bonus vyřešit i dlouho nevyřešený trestný čin... jak prosté. prostě vše j zde strašně moc jednoduché a to množství náhodných setkání a z nich plynoucí informace byli velmi velmi nepřesvědčivé. Kladem je to, že kdo je vrah v koncovce filmu nebylo snadné určit indície ukazovaly na více lidí. Tudíž za mě slabší průměr. 2z5 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na mě tohle bylo až příliš moc usedlé a nudné. Z Viktora Preisse a Davida Matáska by mohla být příjemná dvojice, která by vyšetřovala zločiny. Dobře se na ně koukalo, i když zálibu v rybaření s nimi rozhodně nesdílím. Dolanský by si klidně mohl zahrát pořádného psychopata. Talent a vizáž na to má. Já bych mu takovou roli klidně uvěřila. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla pohodová televizní detektivka odehrávající se v překrásném prostředí a já se moc divím, že Vašátko měl potřebu vstávat z toho překrásného břehu u vody od prutů a jít někoho zachraňovat. Další devizou filmu byli fajn herci v čele s panem Preissem ze které čiší zvláštní klid a důstojnost... O to mi vždy kontrastuje ten jeho upír ve Svatbě upírů :-). Honzovi Dolanskému vyšinutci jdou na jedničku to už párkrát ve filmu prokázal. A super byl i Matěj Hádek. Celkově mně to ale jako detektivka až tak nechytlo a tak dávám jen průměrné hodnocení. Tedy 3 krvavé fáče. * * * ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama