Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě NEMÁ chybu a v určitých mezích ani konkurenci. Lze jen těžko pochopit, že dva téměř slepé výstřely do tmy (Jak vycvičit draka a Na vlásku) mají tak obludně vysoké hodnocení. Přitom Chicken Run má CO nabídnout snad každému. Primárním GENIÁLNÍM počinem je účast Harryho Gregsona-Williamse a Johna Powella. Duo profláklé ze Shreka natrhne prdel svou nevtíravou, leč údernou hudbou. Více Slepičích úletů! 92% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Plastelínová britská dílna se tehdy vyšvihla, pobavila, dojala i přišla s „hlubším“ sdělením. Střežený objekt tu sakra připomíná koncentrační tábor, Ginger je notorická útěkářka, potupné návraty za ostnatý drát může utnout světácký Rocky. Nechybí rozverné slepičí tancovačky, důmyslné plány, mechanické vychytávky i cudné milostné scény. Kur prchá, hračičky ve studiu se náramně baví a pomocí mravenčí práce si plní své dětské sny. A divák s nimi. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Na Tweedyho farmě se slepicím nelíbí, že když málo snáší vajíčka tak jdou na pekáč, takže se slepice Ginger rozhodne, že utečou, a vymýšlí jeden útěkový plán za druhým tak, že nakonec vtipně cituje všechny možné útěkářské a vězeňské filmy hned ze začátku třeba ve známé scéně s míčkem :) a další filmy jako indiana jonesovské dobrodružství ve stroji kuřecí koláče a to všechno s pomocí vtipných postaviček ostatních slepic, dvou krysáků a taky Tweedyho a Tweedyové. Je tu všechno, co by vkusně vtipný film měl mít, aby se líbil dětem, ale bylo v něm i něco co osloví dospěláky. Slepičí úlet sice nesází vtipy a hlášky každou minutu, ale humor předkládá vtipně a nenuceně i v takových těch profláklých klišé scénách a taky naplno využívá asi ty nejzábavnější animované postavičky a výtvarný styl Nicka Parka, který s těma plastelíňákama umí udělat opravdu veselé kousky i když zrovna nic neříkají :). A taky to má výborné namluvení všech postaviček. Hlasy pěkně sedí k charakteru postaviček, Mel Gibson byl fajn a snažil se pořádně aby dal tomu svému kohoutovi ten správný frajírkovský tón a i všichni další od krysáků po toho starého kohouta byli taky fajn :). Sice to možná není úplně nejvíc super animovaný film na světě, ale Nick Park a jeho plastelíňáci super jsou a navíc je v tom pro mě taky nějaký ten kousek nostalgie, tak to je pětka :) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vcelku sledovatelný animák s hudbou od HGW + JP, která jede "až na jedenáct". Slepice je ten druh živočicha, kterého na silnici bez výčitek přežvejknu a jejich komunální odboj proti lidskému kapitalistickému monarchování mi nepřišel opodstatněný - slepice tvoří kohoutův harém a snáší vajíčka, nic víc ne? ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

O tu jednu hviezdičku slabšie ako Gromitovky, ale aj tak výborná animovaná komédia. V neprospech tohoto filmu ide fakt, že som ho videl tesne po Shrekovi a Monster s.r.o. a bol som patrične namlsaný, ale ona ta plastelína je trochu o niečom inom. Ale aj tak mi tam chýbalo niečo, taký ten šmrnc. Zato (ako je u Parka zvykom) postavičky a ich mimika sú úplne úžasné a tak ako nenávidím tučniakov tak teraz milujem sliepky. Kurva to muselo byť roboty !!! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)
  • Součástí filmu je řada odkazů válečný film Velký útěk (1963). Příkladem je zavírání na samotku (házení do kontejneru), pohazování si baseballovým míčkem o stěnu nebo i samotný útěk, kdy se slepice snaží dostat ven pomocí tunelu a dřevěného vozíku na kolejničkách. (T081)
  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama