Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

svik 

všechny recenze uživatele

Tento snímek určitě nadchne ty diváky ,kteří obdivují tvůrce filmů ,kteří si hrají s plastelínou . Je skvělé ,že i v dnešní době počítačových animací se něco takového děje.Tento film je parádní, legrační rodinná podívaná ,která nadchne malého i velkého diváka.Příběh je docela živý ,napínavý a s překvapujícími zvraty.Určitě stojí za shlédnutí. SKVĚLÁ PARORIE NA KONCENTRAČNÍ TÁBORY. (Svik) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Musím s ľútosťou povedať, že kedysi ma to bavilo viacej. Z odstupom času tam nie je pre mňa takmer nič, čo by som odvtedy nevidel prevedené lepšie, pôsobivejšie a vtipnejšie. A hoci Chicken Run má svoje silné scény ( útek z prístroja na výrobu koláčov) a príbehovo funguje bez akýchkoľvek hluchých miest, nemohol som sa zbaviť pocitu, že som na takýto film až príliš dospelý. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám za chvíli neskrývaného a bezbřehého obdivu k tomuto filmu. SLEPIČÍ ÚLET považuji za naprosto úžasnou záležitost. Věci od Nicka Parka a Aardman Studia jsou pro mně vůbec už léty ověřenou záležitostí a známkou nejvyšší kvality. SLEPIČÍ ÚLET je pak navíc důkazem, že tito freaci dokáží vytvořit celovečerní film, který ani minutu nenudí, pohladí na duši, uhrane formou zpracování, překvapí účastí skvělého, suchého a zcela nevulgárního humoru etc. Kopa skvělých vtípků je navíc tvořena "pouze" jakýmsi převodem stylizací, atributů (a chvílemi snad až klišé) hraného filmu do tohoto plastelínového světa. Shrnuto a podtrženo: Bezprecedentní úlet, který potěší formou a obsahem. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené. Zábavné, veselé a okouzlující ! Slepice jsou z plastelíny, což se ve filmu jeví jako zajimavý kreativní a originální prvek. Scénář byl skvělý, velice pěkně propracovaný, tak, že pobaví i dospělého, ale nadruhou stranu film pochopí i malé děti, pro které byl film původně udělán samozdřejmě. Super animák s propracovaným dějem, a s časnými vtipnými hláškami. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Jsem milovník animáků a Aardmani mají v mém filmovém srdci jedno z těch nejlepších míst. Přesto jsem byl trochu zklamaný a to hlavně příběhem. Invence, nápady, zpracování, vtip - všechno skvěle Aardmanovské. Příběh je však až moc pod tlakem Dream Works. O to víc je překvapivé, jak pokračování této spolupráce vyšlo ve filmu W & G: Tajemství králíkodlaka. Bylo vidno, že britští tvůrci měli ve Slepičím úletu mnohem menší slovo, než ti američtí, kteří většinu financovali. U mé osoby se tedy jedná hlavně o tvůrčí zklamání. Avšak stále se jedná o nadprůměrný animák, který potěší. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)
  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama