Reklama

Reklama

Strážci zákona: Bass Reeves

(seriál)
  • USA Lawmen: Bass Reeves (více)
Trailer 3

Epizody(8)

Příběh legendárního muže zákona Basse Reevese, jenž unikl z otroctví a vyšvihl se na pozici prvního černošského zástupce maršála Spojených států. V této roli dosahuje velkých úspěchů, ale musí zaplatit těžkou morální a duchovní cenu. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (18)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně unavený a vyčerpaný Sheridan (tentokrát jen producent) a vyprávění o jednom z nejznámějších strážců zákona divokého západu. Řemeslně ok ale celkově nezáživné, bez poutavých postav a s prázdným dějem. Být Sheridanam, dal bych si dlouhou pauzu a načerpal novou inspiraci, protože už nemá co nabídnout. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nalákal mě Sheridan a i když se ukázalo, že tu je jen v roli producenta, stejně jsem se docela těšil. A to byla chyba. Námět je fajn. První černošský strážce zákona si určitě svůj projekt zasloužil a kvituji s povděkem, i když si o to téma vyloženě říkalo, se tu netlačilo co do rasové otázky až tolik na pilu, ačkoliv se tomu seriál samozřejmě nevyhnul. Problém byl v samotném Reevesovi. Ten chlap prostě nudil. Navíc je to strašný správňák, čímž mi docela dost lezl na nervy. Pak je tu jeho rodina, která dostává celkem dost prostoru, ale mě jejich trampoty nedokázaly zaujmout. A moc nevyšlo ani samotné nahánění zločinců, které prostě a jednoduše nemá koule. Samozřejmě pár slušných momentů se tu najde, ale ty by vystačily na maximálně devadesátiminutový celovečerák. Absolutorium tak zaslouží snad jen Pepper s Quaidem, kteří ale pohříchu dostali minimální minutáž, což je v obou případech škoda. Tak snad to s dalšími strážci zákona dopadne lépe a Sheridan do toho začne víc kecat. 35% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Sheridan zkrátka miluje western a tak si vyprodukoval další sérii, ve které nám bude představovat známe i neznámé hrdiny divokého západu. První přišel na řadu Bass Reeves, který se těsně po zrušení otroctví stal první US maršálem. Bohužel výsledek je přinejmenším rozpačitý a i když je to celé poměrně oku lahodící, dějově to za víc jak šest hodin stopáže nenabídne víc než standardní celovečerák. Bass je tu navíc ze všech těch figurek nejméně zajímavá postava a i když se David Oyelowo snaží seč mu knír stačí, s přehledem ho i na mnohem menším prostoru strčí do kapsy všichni od Forresta Goodlucka až po Barryho Peppera. Velká škoda, že tvůrci víc nevyužili linku s Mr.Sundownem, která se v jednu chvíli začala rýsovat jako nosná, nicméně jí seriál nedokázal řádně vytěžit. Snad další série budou lepší. Potenciál by tu byl...60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další seriál z tzv. Sherridanversu. Sledujeme Bassův život od občanské války přes získání svobody. Dál už pokračuje jako šerif. Nejdříve naráží na pár úskalí, ale pak se celkem chytí a jde mu to. Je tu samozřejmě poznat jistá etnická nevraživost, ale to už se dá tak nějak čekat. Tempo je pomalé, ale naštěstí to má jen osm dílů. Je tam i pár slušných akčních scén a finále je celkem povedené. Takže jako jednohubka, proč ne. "Nikdy jsem nepoznala bič." ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Já se opravdu těšil, zvlášť po vynikající 1883. Sheridan je momentálně jeden z nejlepších tvůrců a přestože je zde pouze jako producent, sliboval jsem si hodně. A to i navzdory faktu, že oficiálně Bass není součástí Yellowstone universa. Lawmen jsou ale dost velká nuda. Bass je až příliš černobílý dobrák, je nudný a zajímavé postavy jako je Quaidův Sherrill nebo čisté zlo Barryho Peppera mají příliš málo prostoru. Příliš mnoho prostoru se věnuje rodinnému životu Basse a otázce černošství jako takového (není to dnešní povinná propaganda, jen to prostě nebaví), které jsou prostě neskutečně nudné, neuvěřitelně zdlouhavé a dost často absolutně bez pointy a jsou zde jen tak. Tempo seriálu pak hrozivě trpí a 8 dílů působí jako nečekaně velká porce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Toto je prvýkrát, čo sa Taylor Sheridan ako tvorca ostatných predchádzajúcich počinov z tohto univerza nepodpísal pod nejakú väčšiu kreatívnu rolu a tu figuruje len ako výkonný producent. (Real Tom Hardy)
  • Bass Reeves (David Oyelowo) je skutečná postava. Narodil se jako otrok v červenci 1838. Původně bojoval v občanské válce na straně konfederace se svým vlastníkem plukovníkem Georgem R. Reevesem. V průběhu války uprchl a skrýval se na indiánském území do roku 1865 (kdy bylo otroctví zrušeno). Poté farmařil až do roku 1875 u města Van Buren v Arkansasu. V tomto roce byl najat jako zástupce maršálů Spojených států (USMS), a to díky své znalosti divočiny a indiánských jazyků. V USMC pracoval 32 let, za tu dobu zatkl 3 000 zločinců a zabil 14 pronásledovaných psanců. Zatkl za vraždu i svého syna (který byl poté odsouzen za vraždu své manželky na 11 let). Ve federální službě sloužil do roku 1907. Nikdy nebyl ve službě raněn. Působil převážně v Arkansasu a na Území Oklahoma (Oklahoma Territory). Poté sloužil dva roky jako policejní důstojník v Muskogee, Oklahoma. Kvůli zdraví odešel po dvou letech do důchodu a umřel 12. 1. 1910 na Brightovu nemoc (stejně jako v roce 1896 federální soudce Isaac Charles Parker, pod kterým 21 let pracoval jako zástupce federálního šerifa). (p.a.douch)

Související novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

Reklama

Reklama