Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

JoSte 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší část je kolem 4:47, kdy "vyhání" brouky ze lnu. :-)) Trochu mi vadí občasná krtkova bezohledost. Vyplaší včelu z květiny, budí ježka... Jako by se měl kvůli jeho kalhotkám celý les zbláznit. Aspoň mu to trochu vrátil komár svým kousnutím. A nějaký výchovný přínos je kvůli mnohým biologickým nepřesnostem diskutabilní... ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Je moc zajímavé vidět ještě nepropracovanou myšku, ježka i ostatní .. hodně znatelné, že bylo ještě tak nějak vše ve výrobě ... tady i krtek mluví .. hodně roztomile a vážně se mi to líbí, ale abych pravdu řekla, když promluví výjímečně jedno slovo za díl, líbí se mi to snad ještě víc ... je to sice asi nepochopitelný, ale jako malá holčička jsem se vždy těšila, až konečně promluví a to čekání mě vždy bavilo a byl to jeden z mnoha aspektů, které mě u toho držely. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

První Krteček a dodnes nejúspěšnější a nejcennější a můj nejoblíbenější. Jak píše Lima jeho podoba se teprve vyvíjela, ale co je důležité celý ten Krteček byl plný lásky, citu, soucítění a pohody, žádné násilí, to se prostě všem muselo tenkrát líbit. Film má navíc ale i jakýsi vzdělávací podtext aneb nás tenkrát i poučil o výrobě textilních materiálů. Jinak právě tady se poprvé setkáme i s jeho kamarády myškou, rakem, ježkem, rákosníkem, pavoučky, mravenečky, žábou a čápem, ti všichni mu nakonec pomůžou při výrobě gatí a s některými se setkáme i v příštích dílech. Petiškova knížka s Milerovými ilustracemi je však možná i lepší.. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete slyšet krtka mluvit, pak je to pouze v tomto filmu (veškeré ostatní filmy častno namlouvali členové rodiny pana Milera, protože to byly jen jednotlivá slova jako "Hele hele", "Na", "Tady" a podobně). Tady bylo však nutné trochu víc, aby i malé děti pochopili postup výroby. Nádherně malované, nejvíc jsem jako malý miloval raka, takový trochu drsňák a zároveň na krtka tak hodný ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Úplne prvá časť krtka a jeho príbehov je zaujímavá v tom, že v nej krtko zrozumiteľne hovorí (v češtine:), takže to nie je iba to internacionálne "júúú", či "hele, hele"... :o)) Ale ináč je to veľmi krásna rozprávka o tom, ako si s pomocou rozličných zvieratiek v lese dokáže krtko ušiť modré nohavice s veľkými vreckami, aby v nich mohol nosiť všetky tie vecičky, ktoré nájde... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Kreslená postavička vznikla úplnou náhodou. Zdeněk Miler chcel, aby to bolo zvieratko, ktoré ešte nikdy v rozprávke nehralo. Premýšľal, nič mu nenapadalo, až napokon na prechádzke zakopol o krtinec, čím sa všetko vyriešilo. (Raccoon.city)
  • Jedná se o prvního a zároveň jediného dabovaného Krtečka. O jeho hlas se postaral tehdy pětiletý Jiří Prager. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama