foto

Julian McMahon

  • nar. 27.7.1968 (49 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Především mezi ženami stále více oblíbený americký herec (původem Australan), celým jménem Julian Dana William McMahon. Narodil se jako prostřední ze tří dětí (má sestry Melindu a Deborah) Siru Williamovi McMahonovi a Lady Sonie McMahon. Jeho otec byl na počátku 70. let australským premiérem. Zemřel v roce 1988, čímž na Juliana padla úloha „hlavy rodiny“.

V mládí Julian vůbec nepřemýšlel o tom, že by se stal hercem. Vystudoval gymnázium a poté nastoupil na právnickou fakultu. Život na univerzitě ho však natolik nudil , že po roce odešel a raději než hlavou, se rozhodl živit „tělem“ . Odstartoval tedy kariéru u modelingu. Procestoval celý svět a reklama na jeany ho v Austrálii natolik proslavila, že dostal nabídku hrát v prestižním australském seriálu THE POWER, THE PASSION (1988). Na něm pracoval 18 měsíců a hned na to přišla role v HOME AND AWAY (1989-91). Po natočení filmu WET AND WILD SUMMER! (1992) už pro něj nebyl problém usadit se v Los Angeles, kde se chtěl herectví věnovat naplno.

V letech 1993 – 1995 hrál v seriálu ANOTHER WORLD postavu Iana Raina. Seznámil se také s Dannii Minogue (sestrou slavnější Kylie), se kterou se oženil v roce 1994, ale rok na to se rozešli. Natočil pár filmů mezi nimi MAGENTA (1996), ale hlavně seriál PŘÍPAD PRO SAM, kde hrál detektiva Johna Granta. V roce 1999 se znovu oženil, vzal si modelku Brooke Burns, která mu porodila dceru Madison. Naneštěstí se Julian a Brooke po dvou letech rozvedli.

V letech 2000 – 2003 pracoval na seriálu ČARODĚJKY, kde se objevil coby Cole Turner. Napůl člověk, napůl démon, beznadějně zamilovaný do jedné z čarodějných sester (Alyssa Milano) byla konečně role, která ho dostala do povědomí nemála divaček po celém světě. Účinkování v Čarodějkách však po dvou letech ukončil, jelikož přijal nabídku hrát hlavní roli v seriálu NIP/TUCK čili PLASTICKÁ CHIRURGIE s.r.o.

Všeobecně je o Julianovi známo, že miluje New York, skupinu The Doors, vaření, surfování, basket, baseball a fotbal. Mluví plynně španělsky a jeho nejoblíbenější herečkou je Holly Hunter.

Iva "Ingrid" J.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Swinging Safari
2014 To nejsi Ty
2013 Špionáž
2012 Nezahrávej si s ohněm
Rogue (TV film)
Žraločí invaze
2011 Tváře v davu
2010 Red
2007 Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Prisoner
Předtucha
2005 Fantastická čtyřka
Home and Away: Weddings
2004 Meet Market
2001 Jiný den (TV film)
2000 Otevřené oči
1998 In Quiet Night
1996 Magenta
1992 Wet and Wild Summer!

TV seriály

2016 Dirk Gently's Holistic Detective Agency (TV seriál)
Two Sane Guys Doing Normal Things (S01E08)
Weaponized Soul (S01E07)
Fix Everything (S01E06)
Lovci (TV seriál)
2015 Childhood's End (TV seriál)
2013 Full Circle (TV seriál)
2004 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Joan Rivers (S02E16)
Sean McNamara (S02E15)
Trudy Nye (S02E14)
další epizody (16)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Escobar Gallardo (S01E13)
Antonia Ramos (S01E12)
Montana, Sassy a Justice (S01E11)
další epizody (13)
1998 Čarodějky (TV seriál)
1996 Případ pro Sam (TV seriál)
1989 Power, the Passion, The (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2004 Giving Drama a Facelift
2003 Australian Classics: Volume 2
Charmed: Behind the Magic (TV film)

TV pořady

2009 Comedy Central Roast of Joan Rivers (TV pořad)
2006 Bizarní jídla (TV pořad)
2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace