Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (151)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce sa film odohráva v rovnako škaredom paneláku ako nedávny francúzsky „La Tour“, našťastie je ale na inú tému. Mladík si kúpi exotického pavúka, ktorý mu utečie a postupne nastáva peklo. Z jedného pavúka je sú totiž okamžite tisíce, ktoré sú postupne omnoho väčšie, takže boj o prežitie môže začať. Že je ich uhryznutie smrteľné, a že radi vychádzajú z ľudských otvorov, je myslím samozrejmosťou. Režisér sa s tým proste nesral, naservíroval nám úplne priamočiary survival s množstvom mŕtvol a akcie, ktorý sa nezastaví až do konca. Tentokrát dám plné hodnotenie, pretože posledný kvalitný film o pavúkoch bol „Spiders“ z roku 2013, lenže to zase bola sci-fi srandička, zatiaľ čo títo malí jedovatí bastardi na mňa pôsobili neskutočne reálne. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Uf... to vám byla panečku intenzivní podívaná. Takhle jsem se v sedačce už dlouho nekroutil. Vermines je instantní klasika, kterou okamžitě stavím na absolutní vrchol subžánru pavoučího hororu hned po bok nesmrtelné klasiky Arachnofobie. Tvůrcům se povedlo namíchat ideální mix praktických efektů, CGI a živých pavouků, který v tomto podání skvěle fungoval. Pokud máte extrémní fobii z pavouků, tak vás film rozhodně nenechá v klidu a doručí vám doslova fyzický zážitek. Že něco takového přijde zrovna z Francie jsem opravdu nečekal, a už tuplem ne, že s něčím takovým přijde debutant. Od Vanička čekám do budoucna velké věci. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velkej hype kolem filmu, chvalozpěvy, první kladný ohlasy a recenze, posléze i vysoký hodnocení na ČSFD i IMDb a taktéž moje slabost pro pavouky zapříčinila, že jsem si asi od filmu sliboval něco co možná nemohlo být ani splněno. Maloval jsem si to trochu jinak tudíž z výsledku jsem lehce zklamanej. Na jednu stranu určitě režijní prvotina a hororovej celovečerák z říše snů a jednoznačně jeden z nejlepších(neříkám, že nejlepší) pavoučích hororů všech dob na druhou stranu (pro mě) zklamání v tom kde se vše odehrává a body dolů jdou i za ten odfláklej konec. Arachnofobici si budou jistě okusovat nehty hrůzou a možná hrozí i připosrání. O tom, že sledování filmu pro ně bude peklo asi není pochyb. Já jsem však potom hypu čekal větší Hell. Na 5hvězd to u mě není. Slabší 4hvězdy ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Čiperní malí hajzlíci ti pavoučci pokoutníci. Co hůř když mají na hraní bytovku na periferii Paříže (architektonicky skvostnou) a k jídlu její nájemníky. A co nejvíc nejhůř (pro ty nájemníky) když jejich každé další pokolení je větší než předešlé. A o hodně! Vaníček je šikula. I když scénáristicky recykluje co může (REC z toho čouhá na hony) vizuelně si je jistý jak málokdo. Po úvodní povinné představovačce rozjede správně plíživé a nepříjemné strašení. A nezpomaluje. Příjemným plusem, že hlavní charakter není právě ukázkový klaďas. A obecně, osazenstvo baráku je plné zlodějíčků, podvodníků a násilníků. I když policie na tom není o nic lépe, dlužno dodat. Prostě parádní žánrovka. Není divu, že je o Vaníčka zájem ve velké lize.  P.S Ještě pár minut po závěrečných titulkách jsem si svítil mobilem na strop. Co kdyby ? :D ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nakonec musím jít s hodnocením níže, a nemůže za to výpadek nového trafa v kině Lucerna v polovině filmu, ani ošizení o několik málo minut stopáže... Ona totiž Havěť začne velice slibně, a hororové scény včetně brnkání na nervy rejža vážně umí! S nástupem survivalovější části snímku tu ale hlavní uřvané postavy začnou činit kupu striktně nelogických broskvovin, které mi totálně zazdily zážitek z jinak výtečné arachnojízdy. A už vážně bytostně nenávidím, když si někdo začne uprostřed smrtící invaze pavouků anebo akční scény nezávazně povídat, jako by si scénář prostě nemohl odpustit zbytečný dialog na pozadí eskalujícího napětí. [Kino Lucerna, ČSFD projekce] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)
  • Majster hororového žánru Stephen King pochválil film a označil ho ako strašidelný, nechutný a dobre spracovaný. (Arsenal83)
  • Režisér Sébastien Vaniček představil film producentovi Harrymu Tordjmanovi, kterému se nápad velmi zamlouval a představil film zástupcům Netflixu. Těm se taktéž velmi líbil a stáli si za tím, že snímek je natolik dobrý, že si zaslouží jít do kin před uvedením na streamovací platformu. A to i přesto, že ve Francii může film distribuovaný do kin jít na Netflix až 15 měsíců po premiéře. (NiWi)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno