Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

nash. 

všechny recenze uživatele

Moc jsem kdysi to nadšení kolem filmu nechápal. Na mě působil zdlouhavě, křečovitě a jeho emoce na mě moc nefungovaly. Možná vinou nesypmatických postav. A možná jsem měl po ohlasech okolí příliš velká očekávání. Řekl jsem si, inu, dám tomu čas. Jenže ani po letech to při repríze nebylo lepší. Těžkopádné, zdlouhavé a plné klišé, která se však berou příliš vážně, to jsou hlavní pocity, které přetrvaly. Legenda a já jsme si zkrátka nepadli do noty a nejsme si souzeni. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bylo toho asi o polovinu víc, než být mělo. Krásné silné příběhy - to je moje. Jenomže pan Zwick do filmu nacpal i to, co tam nepatřilo. Ne zamotané, ale přeplácané. Představa zákopů první světové války a hlavně ta scéna se Samuelem v ostnáči - toť přímo výsměch divákovi. A pan Herec Hopkins po mrtvičce (ještě k tomu pár dní po tom, co jsem viděl Hannibala)? Nechutnost. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Wetsernový romanťák s Bradem Pittem a Anthonym Hopkinsem. Film se odehrává na začátku 20. v Americe a jsou v něm určité časová skoky. Okrajově se věnuje se velkým tématům jako je 1. světová válka nebo prohibice. Stejně je to ale hlavně o osudové lásce, která prostě neprobíhala tak, jak si hlavní postavy přály. Prostě Bradovi a Julii Ormond nebylo přáno. Škoda, že jsem s ní neviděl víc filmů. Brad se k ní choval jak vůl a během své cesty za poznáním sebe sama, procestoval celý svět. Film se i okrajově věnuje indiánům a jejich diskriminnaci v tehdejší době. "Byla to hezká smrt." ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý si divák plne vychutná, ak nebude rozmýšľať nad logikou deja, ale nechá sa ním unášať, bude sa kochať sa nádhernými scenériami, počúvať peknú hudbu a tešiť sa, ako im to všetkým sluší. Ak nedbá tejto možnosti objaví viacero miest, v ktorých scenárista využíval rôzne "spojenia na krátko" a to, čo nešlo silou riešil použitím väčšej sily. Určite som nebol nespokojný, len mi k plnej spokojnosti chýbali dve hviezdičky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektné herecké obsadenie, príroda a geniálna hudba James Hornera, ale ten príbeh bol na môj vkus už moc rozťahaný. Inak je to perfektný film, ktorý ma tradičnú Zwickovu skvelú atmosféru a po príbehovej stránke možno niektorých aj zahreje pri srdci. Oblúbené soundtracky: Twilight and Mist, To the Boys, Farewell, Wild Horses, / Afred, Tristan, The Colonol, The Legend /. 85% - 4* ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Originálny názov Legends of the Fall neodkazuje na jeseň, ale na biblický pád z nevinnosti. Avšak názvy filmov vo Švédsku, Francúzsku, Rumunsku i Južnej Kórei názov priamo preložili ako "Legendy jesene". (Arsenal83)
  • Příběh, který čte plukovník Ludlow chlapcům před spaním, je "Rikki-Tikki-Tavi" z knihy Rudyarda Kiplinga "The Jungle Book". (PußyMagnet)

Reklama

Reklama