Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský zlodějský gang vedený zkušeným Danielem Forayem (Gérard Depardieu) zpacká svou poslední krádež. Aby si vylepšili pověst, odlétají na pokyn svého bosse do Chicaga. Čeká je nebezpečný kousek: vyloupit dům vlivného obchodníka. Omylem ale vykradou dům samotného šéfa chicagského podsvětí Franka Zammetiho (Harvey Keitel). Do riskantní hry se navíc připlete i vlivný pouliční gang, jehož vůdce si proti sobě Francouzi také popudili - a poslední slovo ještě neřekli ani proslulí strážci americké spravedlnosti: FBI a chicagská policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Relativně zábavná blbina, která se inspirovala Ritchieho gangsterkami, ale rozhodně jim co do kvality nekonkuruje. Keitel je tradičně dobrý, ale překvapil mě Depardieu, přišel mi poměrně nevýraznej, hlavně kolem střední části filmu, kde jen sem tam utrousí nějaké citoslovce a poulí oči, až ke konci filmu začne vyvíjet nějakou plánovanou aktivitu, to bylo zvláštní. Celkově se to dá, ale nečekejte nic extra. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Parta Francouzů v Chicagu. Zvláštní je, že zatímco v Evropě jsou to doopravdy žabaři, jak přejedou Atlantik, stávají se z nich dost nebezpeční profíci. Není to žádná extra pecka oproti jiným filmům, vlastně jsem měl pocit, že je to dost starý film (a ono 2003, hleďme), ale i tak jsem byl vcelku potěšen. Nejlepší moment filmu je přestřelka na chodbě hotelu, to jsem docela čuměla (vida, jde to i skoro bez slow-motionu a bullet-timů). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Situační gangsterská komedie s neuvěřitelně zašmodrchaným scénářem, ale vtipnost bohužel poněkud zaostává. Chvílemi jsem dokonce pochyboval, že to vůbec má být komedie. Možná, že kdyby se o podobných věcech autoři rozhodli předem, byly by výsledné filmy mnohem lepší. Z hereckého obsazení byl rozhodně nejlahůdkovější Harvey Keitel. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na to, jak skvělý herecký tým se u tohohle filmu sešel, je výsledek v celku žalostný a vedle nevýrazného scénáře, který vykrádá motivy převzaté z jiných, úspěšných snímků, za to může i nezkušená režie Brada Mirmana, který toho věru na postu režiséra mnoho nedokázal. Film na jedno použití. Celkový dojem: 50 %. ()

Yaan2 

všechny recenze uživatele

Úžasné hlášky, francouzská komedie, má to spád atd. Nevím, co víc od komedie čekat. Prostě klasika na zasmání. Během jedné vykrádačky se frantíci zapletou do mocenských bojů chicagského podsvětí, pronásleduje je FBI a poštvou proti sobě hispánský gang a aby toho ještě nebylo málo, tak jeden z nich má na krku vraždu a další ráno jsou všichni v televizi. Prostě je to šílený, jak celý film! 80% za skvělou zábavu a obsazení. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama