Reklama

Reklama

Jeden díl novinařiny, tři díly rumu. Americký novinář Hunter S. Thompson (1937–2005) byl významnou postavou kontrakultury šedesátých let a představitelem tzv. gonzo žurnalismu, vyznačujícího se extrémně subjektivním pohledem na zobrazované události. Dvě z jeho autobiografických knih se staly předmětem filmového zpracování a u obou byl iniciátorem a hlavním představitelem novinářův blízký přítel Johnny Depp. V režii Terryho Gilliama vznikl snímek Strach a hnus v Las Vegas (1998), účtující s hnutím hippies, protesty proti vietnamské válce a všeobecným psychedelickým šílením šedesátých let, v němž s Deppem hrál Benicio Del Toro. S dvanáctiletým odstupem byl pak zfilmován jeho Rumový deník (2010), líčící zážitky svérázného novináře, který v roce 1960 nastupuje do krachujícího deníku v portorickém San Juanu. Většinu času tráví v alkoholovém či jiném opojení a snaží se psát o potenciální korupci amerických financí, jež na ostrov začínají proudit. Barvotisková krása turistické destinace se tu střetává s bídou místních obyvatel, kteří Američany nemají rádi, ač k nim v podstatě sami patří. Film režíroval anglický herec Bruce Robinson (*1946), který se uvedl jako režisér pozoruhodným autobiografickým příběhem dvou nezaměstnaných herců Withnail a já (1986) a psychothrillerem o stíhání sériového vraha Jennifer 8 (1992). Deppovou hereckou partnerkou ve snímku je Amber Heardová, která pak byla dva roky jeho manželkou (rozvedli se v lednu 2017). (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (408)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Taková polokomedie, ze které ta nasáklost rumem skutečně srší. Velká pochvala patří filmovým architektům, kteří vybrali skutečně dokonalé lokace, další pochvala kostymérům, kteří se postarali o dokonalé a stylové retro. Ústřední duo se tak mile posouvá dějem a když už čekáte, že přijde vyvrcholení, přijdou titulky. Nicméně není to jedno? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nudná záležitost, která vás sice hudebně docela namlsá (Dean Martin hned od prvních vteřin), jako voyuer si užijete svých několik vteřin rozkoše a zaslintáte si nad nádherným domem na bohem zapomenuté pláži Karibiku, víc ale nedostanete, leda alkoholový odér a nechutnou scénu od soudu. Kdyby aspoň za tou lodí nesvítilo slunce! ()

Reklama

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Po tak nepriaznivej kritike som čakal doslova pohromu ale to sa nekonalo.Príbeh trochu fádny ale herecké predstavenie Deppa bolo naozaj zážitkom.Portoriko 60. rokov fakt super,rumové príhody takmer dokonalé a Ribisi a jeho postava boli stopercentné, a aby som nezabudol Amber Heard odtohoto momentu milujem. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Z rumovému deníku je velmi dobře cítit atmosféra Portorika, alkoholu, nádherných pláží a velký rozdíl mezi chudou a bohatou třídou. To vše je nenásilně podáváno a celkem dobře vystiženo. Každopádně filmu chybí šmrnc, ale i tak to byla příjemná oddechovka. Bohužel některé scény jsou předčasně zakončeny, a některé jsou zase zbytečné, což mi přijde škoda. Nejvíce mi ale vyrazila dech Amber Heard u které jsem hltal každý záběr a také škoda že se zde naplno neukázal Deepův šarm a charakter, který umí zahrát bravurně. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Pěkný, příjemný, vtipný a svým způsobem docela zajímavý. Na druhou stranu film sám o sobě natolik neoslní a v konečný fázi nenabídne mnoho co si z filmu odnést, vyjma příjemný nálady. Ale to si dokonale kompenzuje skvělýma scénama pod vlivem všech možných i nemožných drog a hektolitrama chlastu. A i když hlavní postavy zrovna abstinujou, tak je to taky docela sranda. Upřímně, Johnny opět táhne většinu filmu, a tak to asi i má být. Na skvělejch hercích je film postaven a zbytek je už jen šikovně přimíchanej. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (16)

  • Krátce před podepsáním kontraktu o zachování mlčenlivosti mezi Paulem Kempem (Johnny Depp) a Sandersonem (Aaron Eckhart) se v dialogu objevuje zmínka o společnosti Jacuzzi, renomovanému výrobci výřivek, který navzdory období, kdy se film odehrává, vznikl až o 8 let později, v roce 1968. (Conspi)
  • Natáčení mělo původně začít už v roce 2004. (MeanWhile)
  • Filmový dialog totožný s konkrétní pasáží z knihy lze slyšet během představování Paula Kempa (Johny Depp) s Chenault (Amber Heard), v němž na Sandersonovu (Aaron Eckhart) otázku, zda-li se dvojice viděla už dřív, Paul odpovídá, že se viděli snad v letadle během letu na ostrov. (Conspi)

Reklama

Reklama