Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dvojka na to jde trochu jinak. Nejprve věci celkem zbytečně rozbije, jenom aby je pak mohla zase kouzelně zalepit a dopřát Bridget ten zasloužený šťastný konec, včetně malebně zasněženýho pozadí, jak kdyby šlo o doopravdickou pohádku. Čímž si začínám myslet, že tohle pokračování fakt je. Pohádkou pro dospělé romantiky, kteří se na dvě hoďky dokáží oprostit od nějakých filmových ambic a užít si blbou, ale příjemnou jízdu s postavama, které mají rádi. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je dějově jen natahovaným koncem první Bridget. Některé scény (konkrétně tchajské vězení) jsou už příliš úleťácké a kvůli nim se divák nemůže do příběhu vžít, protože se před jeho očima objevují téměř cirkusová vystoupení, která jsou sice místy víceméně srandovní, ale z přirozeným lidským chováním nemají vůbec nic společného. Co se týče humoru, ten nakonec Bridget zachránil. Na lyžovačku, večerní šaty a houbičky jen tak nezapomenu, ale přeci se na film nebudu dokola dívat kvůli třem scénkám, že? ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

O triedu horsie ako predosly diel. Bridget bola v jednotke roztomila, lebo blbosti robila preto, lebo bola obcas nesikovna alebo mala smolu. V dvojke ich robi preto, lebo je blba, takze som neraz nad nou krutil hlavou a nechapal som jak s nou môze mat Darcy tak bozsku trpezlivost. Sklamanim je aj výzor Renee. S priberanim to tentoraz prestrelila a miestami pôsobi dost odpudivo. Prekvapivo mi nevadila zapletka ohladom ich rozchodu, kedze bol podany celkom zmysluplne. Dalej je zaujimave, ze v jednotke to ovela viac iskrilo medzi Bridget a Cleaverom a tentoraz zase medzi nou a Darcym. Takze ked sa na konci daju znova dokopy, tak som mal radost. Prva polovica filmu s trampotami medzi Bridget a Darcym este celkom slusne funguje, ale po ich rozchode nielen Bridget ale ani samozny film nikam poriadne nesmeroval. Pôsobilo to ako len nahodny sled scen, ktore nie su prilis vtipne a v ovela slabsom prevedeni sa snazia kopirovat niektore sceny z jednotky (bitka). Linia v Thajsku je uplne otravna. Potesil navrat prakticky vsetkych vedlajsich postav, ale tentoraz neboli nijak zmysluplne vyuzite. Nebyt solidneho zaveru, tak je vysledny dojem z celeho filmy velmi negativny. Takto som len sklamany, ze je to o dost slabie. Proste taka natahovana vypln medzi prvym a tretim dielom, ale pre fanusikov serie predsalen povinnost. 5/10 ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Mojou špecialitkou bolo, že hodnotím tento film v čase, kedy som nemal možnosť zhliadnuť prvý diel o BJ. Podľa môjho názoru sa jedná o priemernú komédiu, kde však stojí za to vidieť, herecké podanie Renée Zellweger, ktorá bola úchvatná v tom, ako stvárniť priblblú, zakomplexovanú novinárku. Pohyby , chôdza a napokon i grimasy boli zahraté na jednotku. Scénaristicky to trošku nedopracované, asi z pohľadu toho, že jednotka bola komerčne úspešná a s receptom : toč dvojku dokiaľ je čas a môžeš sa na tom nabaliť. Niektoré gagy boli úsmevné, ale , bohužiaľ, dali sa spočítať na prstoch jednej ruky. A scéna z lyžovačky mi pripadala, ako z dielne chabých crazy výtvorov Jima Carreyho. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Stále se nemohu rozhodnout, zda je nejslabší dvojka či trojka, ale pravděpodobně právě dvojka. Začíná to být pořád dokola, Daniel-Mark-Daniel-Mark-Daniel-Mark a nejhorší je, že je mi to jako divákovi úplně jedno. Bridget navíc nepatří mezi nejchytřejší osoby, což jí v mých očích taky 2x nepřidává... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Úvodní titulky, při nichž Bridget (Renée Zellweger) přistává na padáku a hraje k tomu píseň „Nobody Does It Better“, jsou jasným odkazem na film Agent, který mne miloval (1977), kde James Bond (Roger Moore) stejně přistává na padáku a ústředním hudebním motivem filmu je právě tato píseň. (funhouse)
  • Podobně jako pro první film i pro pokračování přibrala Renée Zellweger (Bridget) 28 liber a velikost jejího oblečení stoupla z čísla 6 na 14. (imro)
  • Když jde zmáčená Bridget (Renée Zellweger) k soudu vyznat Markovi (Colin Firth) lásku, drží v ruce růžovou kabelku, ale když jí Mark vyzve, aby šli na chodbu před jeho kancelář, už žádnou kabelku nedrží. (klarika)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama