Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Naivní, předvídatelné a nanejvýš naprosto nereálné. Ovšem musím dát 3/5, jelikož každá holka si alespoň jednou za život takového prince vysnila a tento sen nás občas provází i celý život. Nejlepší na tom je, že je tu i skvělá herečka Julia Stiles v roli "holky z davu", která dělá film přirozenějším a luxusní sameček Luke Mably. Tato dvojka z trojice těchto filmů je naprosto v pořádku a díky tomu je to mnohem lepší. Takže tento díl ano a nevadí mi ani opakování...ale všeho s mírou. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně celé docela roztomilé. Jasně, romantických komedií s královskou rodinou už bylo, ale tahle má naštěstí velkou zrzavou zbraň v podobě Julii Stiles, které to Luke Mably tak nějak "nekazí" a navíc jí ještě velmi dobře nahrává Miranda Richardson pokaždé, když k tomu dostane příležitost. Scénář nic moc, ale tvůrci a herci z něj vytřískali co mohli a nakonec je to příliš sympatické, než aby to bylo úplně hloupé. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Když mně komedie více jako polovinu času nudí a není v ní byť jediný náznak k úsměvu,tak asi opravdu není vše v pořádku. Kýčovitá komedie,hlavně v prostředí "českého" Dánska (tato část filmu se mi opravdu nelíbila). Ale charismatická a z mého pohledu chlapa velice krásná Julia Stiles si nějakou tu hvězdu zaslouží a to nejen za svůj ženský šarm,ale i herecké umění. Asi jediný herecký výkon,který mně v tomto filmu zaujal..50% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ano, tak si představuji pohádku po dospělé, respektive pro dívky a ženy, které se na chvilku mohou zasnít. A snad ani nevím, proč si to tak představuji. Je to sladké, plné hezkých lidí, se spoustou vznešenosti a urozenosti a neustálým pokoušením o roztomilost. Moderní pohádka o Popelce musí mít svůj jasný průběh i cíl. Technicky je to zvládnuté velice dobře, ale tak nějak mi to přijde bezduché a příliš načančané. A mě to příliš neoslovuje. Snad zaujme, že se na výrobě filmu podílelo hodně Čechů. Paige Morgan (Julia Stiles) je obyčejná americká dívka. I když obyčejná není to správné slovo. Je pohledná, inteligentní, svědomitá, zodpovědná, cílevědomá, citlivá, spořádaná, ochotná a milující. Edvard, neboli Eddie (Luke Mably), je obyčejný korunní princ království dánského. Rozmazlený floutek, vzdělaný a urozený kavalír, který se snaží oddálit svojí budoucí povinnost. Ona se líbí jemu, on se líbí ji a všechno je tak sladké. Proč já nedokáži snít o nějakém princi, který mě vezme na svého bílého koně?! Z dalších rolí: princův opatrovník Soren (Ben Miller), přísná královna matka Rosalind (Miranda Richardson), laskavý král otec Haraald (James Fox), obětaví rodiče Morganovi (Alberta Watson a John Bourgeois), rozpustilí bratři Morganovi (Zachary Knighton a Stephen O'Reilly) a malá roztomiloučká princeznička Arabella (Eliza Bennett). A já si musím zamáčknout slzičku. Jen nevím, zda díky té přeslazenosti. Nebo proto, že se sám sebe ptám: proč mám příležitostně ty masochistické choutky se na takový druh filmů dívat? Že by mi scházela láska? ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Princ a já patří bohužel mezi průměrné romantické komedie a důvodů je hned několik. Prvním je horkou jehlou ušitý scénář, který sešívá jedno klišé ke druhému, až je to kostrbaté (jeden příklad za všechny: Eddie se z floutka de facto přes noc změní v odpovědného mladíka). Dalším problémem je druhá půlka filmu, kdy režisérka bezradně přešlapuje na místě a děj se rozmělňuje. Třetím pak malá emoční náplň, kdy vás za srdce nevezmou ani scény, které by v romantické komedii měly (otřesy ohrožující „big love“). A moc to nejiskří ani mezi hlavními hrdiny: zatímco z Julie Stiles září velké charisma, její protějšek Luke Mably se na romantického hrdinu nehodí. Nesálá z něj totiž skoro nic. K tomu lepšímu, co Princ a já nabízí, tak vedle Julie Stiles patří role Eddieho sucharského sluhy (Ben Miller) a pro českého diváka i objevování miniroliček českých herců. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Když princ Edvard (Luke Mably) mění olej z fritézy, tak mu začne stříkat a zaneřádí mu celé ruce od loktů dolů. V dalším záběru má ale ruce i rukavice úplně čisté. (MrAldridge)
  • Na popud Julie Stiles bylo do filmu zařazeno několik citací ze Shakespeara, a jejich rozboru je věnováno téměř pět minut. (duklak2)
  • Scénáristka K. Fugate Carolina získala první zkušenosti prací na seriálu Xena. (imro)

Reklama

Reklama