Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie o někom krásném urozeném, nebo bohatém, nebo slavném, kdo se vydává za obyčejného a zamiluje se do toho na první pohled nejobyčejnějšího z obyčejných (který se ale projevuje značnou dávkou vlatního rozumu), ale také krásného! Jsou šťastní a když vyjde najevo jeho pravá identita, rozejdou se aby se pak za potlesku stovek přihlížejících dali dohromady na nějaké veřejné akci! Stokrát viděno, vyvolává spíše trpký úsměv! Malé bezvýznamné plus tohoto filmu spočívá v poměrně uvěřitelných a nezidealizovaných královských povinnostech budoucího nástupce! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádkovou romantickou komedii činí snesitelnou především J.Stilesová v roli emancipované studentky Paige. Její mdlý partner (nechce se věřit, že by měl být tím playboyem, za jakého jej vydávají tvůrci) je natolik podobný J.Francovi, až se skoro vyplatí sázka, kdo držel scénář v ruce jako první. ()

Reklama

Nereida18 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii jsem si jako maličká zamilovala (i přesto, že jsem ji viděla jen jednou). Do rukou se mi dostala asi po 13 letech a já stále pociťuji stejnou nostalgii k tomuto klišé, šíleně kýčovitému filmu. První polovina filmu je taková typická teen pohádka o té nejobyčejnější šedé myšce do které se zamiluje ten nejarogantnější a nejnafoukanější princ z Dánska, který je však jinak šíleně charismatický a opravdu musí mít člověk um, aby na něj nezíral. První hodina je velice osvěžující a i k mému podivu vtipná. Hlavní hrdinové mají mezi sebou neuvěřitelnou chemii a důsledkem je to, že jim žeru vše. I trapné hlášky (které z princových úst paradoxně znějí velice romanticky), či klišé momenty. První polovina, si troufám tvrdit, stojí i za 4 hvězdičky! Problém nastává v krizi (asi polovina filmu). Paige se dozví, kdo Eddie je a příběh pomalu spěje k peripetii, rozuzlení. Zjistí, že ho miluje a za peníze otců svých kamarádek letí do Dánska, kde za velkého poprasku a šíleného klišé (teď už není roztomilé) se s Eddiem dá zase dohromady. Už jsem chtěla vypínat televizi s přeslazeným pocitem v srdci. Film však byl teprve v polovině. Bohužel. Druhá polovina je totiž psaná pouze ve stylu: "Film nemůže mít hodinu. Nějak to natáhněte." Sice je tu krásně vidět české prostředí (což mimochodem mě opět překvapilo. Scénu s Klárou Issovou jsem si pouštěla třikrát. Říkala jsem si, že je nemožné, aby tu hrála :)), a krásně se zde ukazuje královské prostředí a etika vyšší společnosti, nicméně dějově to stagnuje. Celou půlhodinu divák sleduje Paige, která se snaží zapadnout do role královny, ale chtě nechtě jí to prostě nejde. Zde mi film nepřipomíná Popelku (o chudé dívce, do které se zamiloval překrásný princ), ale Deník princezny (kdy chudá holka zjistila, že se má stát královnou). Vše podtrhává konec, kdy jsem myslela, že vyhodím televizi z okna. Naštěstí byl zde však happy end, který ale de facto škrtl celou tu půlhodinu před ním (kdy princezna vysvětluje Eddiemu, že nedokáže takto žít). Kdyby to usekli, perfektní. Takhle však jsou tři hvězdičky zcela na místě. Co se týče obsazení, je to více než zajímavá kombinace. Sice hlavní představitelku nemusím, nicméně zde jsem si s ní film užila. Myslím si, že za to může chemie mezi hlavními postavami. Podtrženo, sečteno. Film se mi líbil, i přes šíleně hluchá místa. Myslím si, že v sobě nese víc než milion nových filmů o rádoby Popelkách. Už název říká o čem film bude. Pokud divák očekává hlubokomyslný snímek, není chyba na straně filmu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Dánsko není na královnu jako já zralé." Ach, ta zaostalá Evropa. Je to zvláštní svazek Evropy a Ameriky, na jednu stranu Američané považující se za ty progresivní, na druhou stranu stále pokukují po evropském lesku a kultuře. A Evropa se naopak považuje za kulturně nadřazenou, na druhou stranu dělá Američanům poskoka kdykoli si vzpomenou. No a asi tak podobně bych ohodnotil i ten ústřední pár, nevzhledná Američanka s rozsedlým obličejem a nevýrazný princ z nepohádky. Ale ty české lokace si ocenění zaslouží. Proti romantice jinak nic nemám, naopak, ale tady mi vlastně právě romantika chyběla. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Když mně komedie více jako polovinu času nudí a není v ní byť jediný náznak k úsměvu,tak asi opravdu není vše v pořádku. Kýčovitá komedie,hlavně v prostředí "českého" Dánska (tato část filmu se mi opravdu nelíbila). Ale charismatická a z mého pohledu chlapa velice krásná Julia Stiles si nějakou tu hvězdu zaslouží a to nejen za svůj ženský šarm,ale i herecké umění. Asi jediný herecký výkon,který mně v tomto filmu zaujal..50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení se z větší části odehrávalo na různých lokalitách roztroušených po českých hradech a pražských Stillking Studios. (imro)
  • Během přestávky na filmové zkoušce v Torontu si Luke Mable a Ben Miller vyrazili do hotelu Four Seasons a chovali se jako postavy, které hráli ve filmu. Přesvědčili všechny, že Mably je dánský princ a žádali si čaj, koláče a šest číšníků. (imro)
  • Když princ Edvard (Luke Mably) mění olej z fritézy, tak mu začne stříkat a zaneřádí mu celé ruce od loktů dolů. V dalším záběru má ale ruce i rukavice úplně čisté. (MrAldridge)

Reklama

Reklama