Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští puritáni před několika lety objevili sex a jsou jím tak posedlí, že ho narvou hlava nehlava do všeho, co točí. I do jinak vcelku milé komedie o dvou staroušcích, kteří se po obligátním hašteření zamilují. Ta zápletka přece není o sexu. Kdyby Erica Diane Keatonové prahla po postelové gymnastice, mohla by si ji dopřát s Keanu Reevesem, který se jí dvoří. A Harry Jacka Nicholsona by se mohl s důvěrou obrátit na kteroukoli z těch ordinérních barbín, jimiž ho autorka štědře obklopila. To, čím se hlavní dvojice vzájemně přitahuje, rozhodně nejsou animální pudy, takže se mi zdá nevhodné a trapné jim věnovat tolik času (na úkor tempa filmu) a natáčet je s lepkavě upoceným voyeurismem. Kdo stojí o to vidět zadek Jacka Nicholsona a poslouchat trapné vtipy o viagře a menopauze? Proč už si i při sledování romantických komedií musíme připadat jako při setkání s exhibicionistou v baloňáku? 60% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale tahle romantická komedie mě oslovila jako málokteré sousední dílko. Těžko říct, jestli je to pouze hřejivým režijním přístupem Meyersové, která se tak trochu po allenovsku houpe v klidných a příjemných sítích jazzu a sladkých francouzských šansonů, nebo realističností, s jakou dokázala Meyersová milostné dialogy ověnčit o zbrklé, koktající, trapné i nicneříkající momenty jak vystřihnuté z neohrabaného balení, a zároveň je vyšperkovat i o skvěle vypointované slovní přestřelky. Málokdy film stojí tolik na hercích - všichni padnou do svých rolí jako ulití, i Reeves, ale vévodí jim jednoznačně Diane Keaton, která si při vší úctě k Allenovým opusům, vystřihla asi nejlepší roli kariéry. Prostě paráda a nebýt lehce křečovitého happy endu a možná lehounce nadměrné délky, dal bych bez rozpaků 5*. Ale zůstanu u silných čtyř - jsou i tak od srdce. ()

Reklama

Aidan 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je celkem zábavný. Toliko ke kladům filmu. Sexuální problémy bohatých, krásných a promiskuitních Američanů mě jinak nechávají naprosto chladným. Čtenářky Cosmopolitanu a čtenáři časopisu Quo nechť si přidají hvězdiček co srdce ráčí, na mě však ze snímku dýchá především prázdnota světa jeho hlavních protagonistů, světa lidí úspěšných a sytých a nemajících co řešit než to, zda kopulovat a s kým kopulovat, když je vám víc než šedesát. Kam kráčíš Západe? (Omlouvám se; jsem zapšklá, upjatá konzerva.) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Komedie spíše možná pro starší, ale nuda úplná to pro mě (teenagera) taky nebyla. Popravdě Jack Nicholson mi tady přišel víc na chuť než Diane Keaton (jsem asi jediný). Trochu mě překvapilo, jak málo prostoru dostala Frances McDormand a hlavně pak Keanu Reeves. Jinak ale film se vleče podle osvědčených pravidel, takže divák přesně ví, jak to dopadne a mohlo to být více okořeněné humorem, neboť zase na druhou stranu koukat na důchodce v županu, jak si píšou na notebooku, souloží nebo se prochází po pláži není tak zábavné, ale jak říkám, spíše pro starší. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že ve stáří nepřijdete ani o smysl pro humor ani o romantickou duši. Jack Nicholson už asi umře jako prototyp vrtošivého staříka a Diane Keaton zase jako emancipovaná žena, ale to bylo to nejmenší, co by mohlo vadit. Ladí jim to nádherně. O to víc potěší, že právě tenhle film má v sobě mnohem víc svěžesti, než celá kupa jeho vytrendovaných a pubertálních kolegů. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Původně byla ve filmu scéna, ve které Harry (Jack Nicholson) zpívá pro Ericu (Diane Keaton) v karaoke baru píseň „La Vie En Rose“. Do snímku se nakonec nedostala, ale píseň v Nicholsonově podání můžeme slyšet při závěrečných titulcích. (jezurka42)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno