Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (232)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, sledovat takhle brutálně fádní příběh navlečený v kabátku, který by slušel většině kvalitních sci-fi filmů. Poslouchat ty hloupé fráze...a to už od prvních vteřin... prolog z úst P. Štěpánka zněl, jako kdyby vnoučkům předčítal kosmopohádku. Ale jen u toho nezůstane. Snyderovi hráblo, takže doručí scénu vyvraždění královské rodiny u které fidlají na housle divní hudebníci, kteří tam byli....asi jen aby to neprobíhalo v tichu. A hned poté budete sledovat sklizeň obilí, kterou provází budovatelsko-heroický chorál. Tohle nejsou spoilery...tohle je varování. I když se na to stejně podíváte...zahoďte očekávaní, pusťte z hlavy sliby Snydera, že dvojka už má vše, co divák nenašel v prvním filmu. Nevím sice co přesně hledá průměrně přitroublý Američan, ale dost bych se divil, že to budou patosem oslizlé scény, kterými byl zvlášť úvod řádně proplísněn. A nejspíš neprahne ani ukrutně nezáživném laserovém střílečkování. Samozřejmě je mi jasné, že to byl "rafinovaný" filmařský Zackumak...to aby vytvořil kontrast mezi vesnickou selankou a brrrutální bitvou...která byla nakonec brutální především tím, že tak dlouho trvala. Dětský mozek v hlavě Snydera vyprodukoval nehorázně naivní scénář...spíše leporelo u jehož dabování se snad museli stydět i naši herci. Jenže i když to většina diváků čeká.... stejně se na to (tak jako já) podívá....přestože tím dává signál Netflixu...hrňte to do nás, po tomhle my toužíme. Mohlo by se zdát, že z toho mám radost, že se vyžívám v poplivávání Snyderova díla, ale opak je pravdou. Já dokonce uznám, že dvojka je o ždibec méně bezduchá a trapná než jednička, ale to z ní pořád nedělá víc, než místy pěkně udělanou pitomost...drahou pitomost, místo které mohlo vzniknout několik kvalitních projektů. Je potřeba dát něčím najevo, že i v tomto žánru očekáváme aspoň trochu potravy pro mozek. Možná, že kdybych včera neviděl Druhou Dunu, ale třeba Shark Zombie vs Monsters from Mars, byl bych milosrdnější, ale ... spíš ne. Snyder definitivně zAndersovatěl. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První díl Rebel Moon jsem byl ještě ochoten chránit před hladovými nálety erudovaných filmových supů, pardon, samozřejmě cinefilů, masturbujících u filmových lahůdek, pocházejících z Rumunska, případně z Estonska, či Moldavska, a vysílaných na ČT2 v pozdních nočních hodinách. U druhého dílu ovšem tuto mou ochotu zazdil již samotný Zack Snyder a minimálně kvůli prvním šedesáti minutám mu i přeju, aby si na něm všichni ti rozumbradové pořádně smlsli, jelikož jsem při nich trpěl i já sám, a to už je jako co říct. Skutečně nevím, proč to Snyder raději neprostříhal na třeba jednodílnou tříhodinovou řežbu, která by měla strhující spád, protože toto výsledné roztažení do dvou dvouhodinových dílů je neúnosné a zbytečné, čehož důkazem je právě ona první hodinka, kde se nejeden divák musí posrat nudou, jen hromada patetických keců, nepřinášející vůbec nic, prostě nechápu. Ještě větší kontrast je to pak navíc oproti druhé polovině Jizvonošky, kde se naopak ke slovu dostane v podstatě až do konce jen nepřetržitá akce, která to nakonec celé dost zásadním způsobem zachraňuje a výsledný dojem z druhé části tak díky ní není zas až tak špatný, ale ta hořká pachuť z úvodu prostě zůstává a věřím, že ne každý se do toho filmu ještě dostane. Každopádně já tu první polovinu tedy hodlám zcela ignorovat a věnovat se obšírněji tak budu jen oné akční druhé půlce, která minimálně co se týče akce je opravdu efektní, plná soubojů, přestřelek a výbuchů, nevadily mi v ní ani ty hojně kritizované zpomalovačky, zkrátka kdyby takto vypadal celý film, tak bych byl nadmíru spokojen. Zápletka pak toho zábavného také bohužel příliš nepřináší, je to taková nepřekvapivá tuctovka, co nemá co nabídnout, to samé platí pro veškeré postavy, které též nelze označit jinak než za nezajímavé a nenápadité, a to i díky zatraceně nesympatickému castingu, snad tedy jen s výjimkou Boutelli a hlavně Skreina, který tu jediný dokázal zanechat vážně výrazný dojem. A jelikož tentokrát Snyder ztroskotal i na svém nejsilnějším poli, a to v osobitém stylovém zpracování, tak musím nakonec i já ohodnotit Part Two maximálně tak akorát jako průměrnou podívanou, která vzhledem k jménu pana režiséra vyloženě zklamala a jsem zvědavý, jestli na tom něco změní slibované prodloužené verze, protože tohle mi radost prostě fakt neudělalo. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ne tak ubíjející jako první díl, větší množství lepší akce, víceméně více toho, co Snyderovi jde takřka za každých okolností. Postavy furt prázdný a děj neoriginální, ale s tím člověk dopředu tak nějak počítá. 5/10 je tady max, na co šlo dosáhnout, což je v kontextu předchozí tvorby režiséra smutný, ale holt this is where we are. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sedem samurajov je jeden z najlepších filmov, aké kedy vznikli. Vzdať mu takúto poctu je preto obyčajná hanba. Veľmi dúfam, že R-ková Snyderová vízia je niekde inde, pretože úprimne? Toto bolo obrovské utrpenie sledovať. To, že sa vzťahy neposunú nikam, len ak tak do úrovne prostoduchých konverzácií zabolí. Ale to, že akcia je nudná, nepriehľadná a bez pamätnejšej scény je zarážajúce. Ako keby to ani nebolo dielo režiséra, ktorým nám svojho času servíroval skvelé komiksové filmy s hĺbkou a presahom. Toto je výsmech všetkému čo robí film filmom. Dnes som pozeral 4 hodiny na totálnu prázdnotu. A neviem nejako prísť na dôvod prečo? To, že toto vzniklo je pre mňa nepochopiteľné a zarážajúce.  A Skrein je ako záporak prapodivnou voľbou. Väčšinou je totiž až homosexuálne smiešny. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

První část Rebel Moon jsem si docela překvapivě užil. Na to jaký jsem čekal průser. Byla to klasická snyderovská honírna se vším zlým i dobrým, ale bavila svým určitým pojetím některých scén a neskutečně jsem si užíval záporáka v roli Eda Skreina, který si svého „náckovského” admirála viditelně užíval a jeho úvodní scéna na farmářské vesnici byla tím nejlepším co nám první část nabídla. Druhá část už nemá prakticky nic co by si člověk užil. První polovinu jsem doslova protrpěl. Zbytečně natahovaná a ničím nezajímavá kaše o tom jak si naše statečná parta vyměňuje příběhy o tom jak byli poškozeni. Vůbec to na mě nepůsobilo. Bylo to strašně na sílu a hlavně to strašně nudilo! Druhá polovina už byla trošku lepší, protože se přestalo mluvit a začalo se bojovat. I tak to ale nebyla žádná sláva, protože bitva se nesla v monotónní řežbě s nulovým zájmem o postavy. Absolutně to nefungovalo a nezachránil to ani Ed Skrein, který mě stejně jako v první časti i tady bavil ze všech postav nejvíce. Škoda. Byl jsem zvědavý, protože se mi zdálo, že jednička až takový průser nebyl. U druhé časti už to ale bohužel průser je. Snydera omezit na tvůrčí svobodě, protože má až přehnané ambice vytvořit vlastní svět, ale neumí to ani trochu divákovi prodat a vzniká z toho naprostý bordel. Je to šikovný řemeslník a věřím, že kdyby dostal na krk řetěz a točil podle zajímavé předlohy - může z toho vzniknout zajímavý výsledek (Watchman). Další Rebel Moon už prosím ne. Netflix má určitě mnoho jiným a zajímavějších projektů na stole a sami musí vidět, že tato Snyderova cesta nemá ani trochu budoucnost. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (2)

  • O tvorbu vizuálních efektů se postaraly společnosti jako Weta FX, Mammal Studios, Rodeo FX nebo Scanline VFX. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 19. dubna 2022 do prosince téhož roku v americkém státě Kalifornie (Inyo County, Santa Clarita). Filmování probíhalo současně s výrobou první části a společný rozpočet činil 166 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama