Reklama

Reklama

Život na naší planetě

(seriál)
  • USA Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Podmanit si Zemi, přizpůsobit se podmínkám a přežít. Přelomový přírodopisný seriál o podivuhodné věci zvané život, který na naší planetě vzkvétá už celé miliardy let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nás uvede do perspektivy. Homo Sapiens je jenom krátká epizoda z klidného období vývoje Země a i kdyby se nám podařilo zničit komplet život na planetě, za miliony let se obnoví. 99% druhů už je dávno pryč a bez příčiny člověka. Zpracování dává důraz na zábavnost před odborností. Dramatický přednes skvělého herce je doprovázen dech beroucími záběry vody, lávy a živlů. Oživlí trilobiti a dinosauři se střídají se současnými potomky. Nechybí ani klasický lov či páření. ()

Overclocker8 

všechny recenze uživatele

Když už jsem chtěl Netflix odhlásit, dropl tam takovouhle bombu:) Morgan Freeman nás poutavě provází historií planety Země a kromě povedených CGI záběrů z pravěku jsou zde i skutečné záběry ze současnosti pro porovnání. Pohled na pravěk je pojatý holisticky, takže to není jen o flexení jak věrně jdou dnes vyrenderovat dinosauři, ale je zde i kladen důraz na vysvětlování, jaké následky měly různé evoluční nebo geologické události na planetu, takže se divák i mnohému naučí. Kvalitou bych se nebál srovnat s dokumenty s Davidem Attemboroughem. ()

Reklama

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuáln nádherný dokumentární cyklus. Jsem velmi rád, že si Netflix najde finance na dokumenty, protože ta péče a patřičný rozpočet je v Životě na naší planetě cítit každým coulem. Co se současně žijících zvířat týče, neviděl jsem snad nikde tak krásné záběry (a to jsem kdysi viděl opravdu velké mnosžtví pořadů o přírodě). Když pak budeme mluvit o prehistorických zvířatech, i tady se jedná o naprostý nadstandard. Nemá to sice třeba na Putování s dinosaury od BBC, kde se sešla perfektní kombinace praktických a počítačových efektů, a vytvořila tak nejlepší dokument o dinosaurech (samozřejmě že tehdejší poznatky už nejsou úplně aktuální). Dokumenty z jiných produkcí však Netflix s naprostým klidem strčil do kapsy. Místy jsem si ani nebyl jistý, zda právě sleduji pravěkého digitálního tvora, nebo současného prehistoricky vypadajícího. Ne vždy je to samozřejmě tak precizní a někdy je to digitálno přeci jen výraznější. I přes tu chválu mám ale s Životem na naší planetě dva problémy. A oba se týkají jeho formy. Prvním problémem je jakási artovost, kde uvidíte například působivé táhlé sopečné záběry, které ale nemají přespřéliš velkou informační hodnotu. To se týká i vypravěče, jenž místy působí spíše poeticky, než aby předal větší množství faktů. Druhá výtka se pak týká struktury, kde přeskoky mezi současností a pravěkem občas úplně nedávají smysl. Já tu místy zkrátka nevěděl, co mi vlastně tvůrci chtějí ukázat. To se týká i obsahu epizod, kde asi jen půlka měla správně uchopené a celistvé téma. No a na závěr menší rýpnutí. Místy jsou tu vizuálně prostě nesmysly, které neodpovídají současným vědeckým poznatkům. Těch je však naštěstí málo. Ve výsledku se tak jedná o velmi příjemný a vizuálně podmanivý dokument, který sice má své chyby, ale pozitiv je naštěstí mnohem více. Život na naší planetě tak mohu doporučit jak milovníkům současné přírody, tak i té dávno minulé. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více dostal jsem o dost méně (z hlediska sdělených informací). Mix animací a záběrů z reálné přírody je vkusný, ale na minutáž je počet animací skutečně tristní a to v případě, když si uvědomíme, že se jedná o dokument, který má nás vrhnout zpět v minulosti. Musím ještě vypíchnout zajímavé a poutavé intro, ale jinak se jedná o všední dokument, kterých je nyní mraky a proto dávám průměr. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Aj keď sú to už vyše dve dekády, stále sa pri prírodovedných historických dokumentoch nemôžem ubrániť porovnaniu s legendou žánru, seriálom "Putovanie s dinosaurami". V čom "Putovanie s dinosaurami" exceluje? V rozprávaní príbehu. Každá epizóda je tam zameraná na jednotlivca, rodinu alebo špecifický druh. Poskytuje tak dostatok času vybudovať si s divákom bližší vzťah a získať si jeho srdce. "Život na našej planéte" je taký hŕŕŕ-fŕŕŕ všehomix. Nepopieram jeho dokumentárne kvality. Ale obsah ktorý mi sprostredkoval mi už na druhý deň vyfičí z hlavy preč. A tým celý pokus o šírenie vedomostí a informácií stráca na význame. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama