Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padesátá léta minulého století. Manhattanský uklízeč toalet Tom Ripley (Matt Damon) si vypůjčí sako studenta Princetonu, v němž hraje na klavír na zahradní párty. Když s ním pak bohatý otec čerstvého absolventa Princetonské univerzity zapřede rozhovor, Tom předstírá, že jeho syna zná. Rázem tak dostane nabídku, aby se výměnou za tisíc dolarů vypravil do Itálie a přesvědčil Dickieho Greenleafa (Jude Law) k návratu domů. V Itálii se Tom připojí k Dickiemu a jeho vzdělané snoubence Marge (Gwyneth Paltrowová). Předstírá, že miluje jazz a chová homosexuální naděje, zatímco se topí v přepychu. Kromě lhaní je Tom také velmi dobrý v imitaci a padělání, takže když se s ním pak pohledný a sebejistý Dickie začne nudit a zavrhne ho, Tom neváhá zajít opravdu hodně daleko, aby si přivlastnil Greenleafovy výsady. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (504)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som aj pôvodnú francúzsku verziu Highsmithovej predlohy s Alainom Delonom a rád uznávam, že Anthony Minghella mal právo nakrútiť remake. V pomerne komplikovanom príbehu majstrovsky odhalil temné stránky ľudskej mysle. Film je plný skvelých hercov, o Minghellovej skvelej réžii nemožno mať najmenšie pochybnosti a tak možno ako jedno z mála negatív uviesť iba občasnú stratu tempa. Absolutórium samozrejme patrí Mattovi Damonovi, ktorý vo filme stvárnil pána Ripleyho, ale inak je to Pán Herec. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Matt Damon zahrál tuto náročnou roli na jedničku, je tak odporný a slizký, vzbuzuje v divácích takovou nenávist, přitom se nikdy nesníží k nějakému přehrávání a karikatuře, on prostě jen předstírá, že je někdo jiný, obyčejný člověk, stejně jako jeho hrdina! Damon zde jasně dokazuje, proč je v současnosti na vrcholu, zatímco jeho „dvojče“ Ben Affleck se divákům už omrzel (přiznejme si, dokážete si ho představit v podobné roli?) a teď hledí Damonovi na záda z veliké dálky. Scénář filmu, který se pohybuje na rozmezí dramatu a thrilleru obsahuje skvělá místa, především v první polovině, naopak když se pan Ripley projeví naplno, plynulost a atraktivnost filmu se občas vytratí. Jenže opět musím zmínit skvěleho Matta Damona, který i hluchá místa dokáže svým (doposud jednoznačně životním) hereckým výkonem povýšit na nevšední zážitek….jaká škoda, že nás režisér Minghella opustil! ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý thriller s vcelku originálním námětem. Trochu nechápu proč do hlavní role obsadili Matta Damona, který nemá na to aby zahrál roli takového psychopata. Jude Law podal naprosto excelentní výkon a nominaci na Oscara si zasloužil. Paltrow, Hoffman a Blanchett zdařile sekundují. Anthony Minghella byl skvělý režisér, který nenatočil špatný film a velká škoda, že se nás opustil předčasně. Atmosféru opět dokresluje překrásná hudba Gabriela Yareda. I když mám Damona rád, tak do téhle role mi absolutně nezapadl a kvůli němu nedávám pět hvězdiček....... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co kdo na tomto filmu vidi. Celou dobu nuda k ukousani a krome tri mrtvol a homosexualniho jiskreni se za celou dobu nic nestalo. A o nejakem napeti zde nemuze byt ani rec, jedna se jen o obcasna vytrzeni z letargie.. Jedine pozitivni je vyborny vykon Matta Damona, ktery je pro me jednim z nejlepsich hercu novodobe hollywoodske generace. Jinak ale pro me zklamani, vzhledem k ohlasum. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je veľmi dobré, priam vynikajúce, filmové spracovanie románu americkej spisovateľky Patricie Highsmithovej. Kniha bola vydaná v roku 1956. Páči sa mi ako autor tejto filmovej verzie, režisér Anthony Minghella, prispôsobil príbeh dnešnému divákovi a pritom zachoval podstatu pôvodnej literárnej predlohy. Som vrcholne spokojný aj s hereckým odsadením. Objavila sa tam celá plejáda prvotriednych hercov. No a titulnú rolu Toma Ripleyho výborne stvárnil Matt Damon. Podľa môjho názoru je to jeho životný herecký výkon. V úlohe tohto nebezpečného psychopata sa predviedol vskutku bravúrne. **** ()

Galerie (62)

Zajímavosti (23)

  • První scéna, na které pražské trikařské studio Universal Production Partners pracovala, byla podle jejího ředitele Víta Komrzého "shodou okolností i nejkritičtější, protože nikdo předem nevěděl, jestli je vůbec možné ji udělat. Matt Damon v ní vezme po divadelním představení Cate Blanchettovou na projížďku nočním Římem. A protože Minghella v případě Pana Ripleyho trval na co největší autenticitě lokací, pronajal si štáb na tři dny centrum Říma, což udělalo z téhle scény extrémně drahou záležitost. Kameraman při natáčení exponoval na hranici možného a navíc se stalo to, co se občas stává - totiž že laboratoře při vyvolávání materiál podexponovaly, takže scéna byla zelená, bez detailů, prostě hrozná. Produkce tedy řešila zásadní problém, jestli se s tím dá něco dělat, anebo bude tuhle složitou a nesmírně drahou scénu potřeba přetočit. Myslím, si, že když nám ten materiál poslali, sami nevěřili tomu, že se dá rekonstruovat a že to byla svým způsobem zkouška našich schopností. Pracovali jsme na tom šest týdnů ve dne v noci a nakonec jsme scénu zrekonstruovali tak, že ve filmu je. Byla to ale velmi vyčerpávající zkušenost, protože první čtyři týdny jsme stále jen zkoušeli, jak na to, a oni nám to vždycky vrátili s tím, že to není ono. Byl to depresivní začátek, ale když jsme ho zvládli a prolomili jejich nedůvěru, byl zbytek práce už relativně pohodový." (NIRO)
  • Natočeno podle novely Patricie Highsmith se stejným názvem. Má další čtyři pokračování. (don corleone)
  • Úvodní scéna, která otevírá celý film se natočila původně v Římě, ale pro nespokojenost se později přetočila v New Yorku. (don corleone)

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Law a Minghella opět spolu

Law a Minghella opět spolu

28.02.2005

Jude Law si s největší pravděpodobností zahraje v BREAKING AND ENTERING, pro Miramax Films. Lawova role se má jmenovat Will a je to londýnský architekt, momentálně se nacházející v osobní i… (více)

Reklama

Reklama