Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB14: Žive si představuju, jak se režisér Glen zařval do ampliónu "Rogere, na plac!" a Moore odhodil hůl, přezul bačkory a ze skleničky si vzal zubní protézu. Ale i přes jeho stařecký vzhled mu věřím, že dokáže sbalit mlaďounkou Tanyu Robertsovou, udělat ometu, exnout martiny.....no ikdyž s těma akčníma scénama je to trošičku horší. Ale co. Zase tu hraje divná Grace Jones a John Barry složil výbornej soundtrack ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Opakuje se zde podobný vývoj, jako v případě Moonrakera a Jen po tvé oči, což znamená, že po atrakcemi nabitém předchozím dílu (Chobotnička) se tvůrci zklidní, udělají z hlavní postavy normálního člověka a dají Bondovi k ruce příběh, který má hlavu i patu a k tomu charismatického protivníka. Roger Moore je překvapivě energický, zbavil se předchozích cirkusáckých manýrů a se ctí tak završil více než desetiletí svého působení v sérii, což je něco, v co jsem po předchozím tragickém akčním guláši ani nedoufal. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé první seznámení s Rogerem Moorem v 007. Starší díly Jamese Bonda jsem nikdy neviděl, takže jsem měl trošku obavy jak budou vypadat hlavně akční scény. Nakonec jsem se dočkal místy příjemných překvapení. Je zde výborná dostihová honička, zajímavý záporák v podobě Chistophera Walkena a hlavně Roger Moore rád hází velice solidní hlášky. Škoda trošku roztáhlosti děje a také jasné mínus za upištěnou Tanyu Roberts. PS: Je poznat že Roger už prostě má svůj věk a tak začíná být i trošku nevrlý, bohužel i vůči ženám. Změna zkrátka byla naprosto potřebná. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Roger Moore se naposled představil jako James Bond. Od Chobotničky jako by prošel změnou a musím říct, že "A View to Kill" je velmi důstojný odchod. Moore hláškuje, rozdává pěsti, lítá na jeřábu a řádí na koni jako nikdy předtím. Christophera Walkena považuju za jednoho z nejlepších Bondových protihráčů, protože má charisma, dobře vymyšlený plán a hlavně je geniální. Takže nejde o hloupého padoucha, ale o grázla se vším všudy. Je chladný ažaž. Scéna s jeřábem či jízda na koni jako akční scény nemají chybu. Nicméně scéna s Eiffelovkou mi přišla až trestuhodně nevyužita. (85 procent) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, byla to vyhlídka na vraždu, ale na vraždu páně scenáristy. Ač jistě dělal, co mohl a do tohoto špionážního guláše neustále přimíchával další a další ingredience, neumíchal z toho nic moc poživatelného. Co chvíli vybublá na povrch zapáchající kousek starého masa (Moneypenny), cosi šlachovitého (May Day), cosi neoškubaného (Ms. Sutton), vejce (Bond) a nějaký ten košťál (Zorin). Nabyl jsem dojmu, že tohle už asi nikoho nebavilo natáčet. Taková poslední křeč. Žádné nové nápady (lyžovačka, honičky, divoká stvoření). Jedinou inovaci, kterou jsem postřehl, bylo, že si Bond jako správný agent se špatnou pamětí dělal zápisky z nějakého odposlechu. Napsal asi čtyři slova. Bond je zde prostě omezený... Spíše je zde jako nějaký upjatý detektiv ze staré školy, takový anglický pan Monk, než nějaký super agent britské tajné služby. Do kladného hodnocení bych zahrnul především Grace Jones, která dokázala na sebe poměrně snadno strhnout veškerou pozornost. Ani Walken nebyl špatný. Byl to úctyhodný protivník, ale protože pokaždé odmítal asistovat u Bondova zabití, vždy mu Bond upláchl a z velkého záporáka stal se v průběhu filmu pěkný pitomec. Jakoby se držel tradičního hesla: Chci zničit svět, ale rozhodně kašlu na to, co udělá nějaký můj imbecilní poskok s nejlepším agentem světa, kterého jsem konečně po mnoha peripetiích zajal. Osmdesát procent filmu nuda jako v Turínském koni, ale ke konci je to už tak napínavé, že mi samou nervozitou začaly padat na zem tortily . ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • „Keď som hral Bonda, posteľové scény mi pripadali úžasné - žiaľ, veľa času sme na ne nemali," vyjadril sa Roger Moore po poslednej role agenta. (kacer4)
  • Rolls-Royce, se kterým Bond a jeho společník přijedou na Zorinův zámek, patřil producentovi Albertu R. Broccolimu. (Colonist)
  • Pomstít smrt Maxe Zorina, svého přítele a učitele, je jeden z hlavních cílů Bondova protivníka ve hře "Everything or Nothing" z roku 2004. (Colonist)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama