Jeden z mála případů, kdy se převedení kreslených postaviček do hraného celkem filmu povedlo. Má to styl (skvělé kostýmy a kulisy) a plejádu skvělých herců, kteří do svých rolí sedí. Velmi pohodová rodinná podívaná.(15.3.2004)

• gouryella

Kdeapk prevedeni kresleneho serialu do podoby celovecerniho filmu se nepovedlo - na to je malo vtipny. Uznani si zaslouzi jen John Goodman.(8.8.2002)

• Djkoma

John Goodman perfektně zapadne do své role a celkové jsou postavy velmi podobně obsazené. Moc nechápu, proč se třeba Kyle McLachlan pustil do takovéhle taškařice, ale asi měl své důvody stejně jako začínající Hally Berry. Bohužel se víc pobavím u kreslené varianty, protože umí být více vtipná a celkově svět dinosaurů mi sedí více v kreslené podobě než tady v podobě dekorací.(5.7.2007)

Zbožňuji je .. ať už jako hrané nebo animované!(24.5.2008)

Rozpočet $46miliónovTržby USA $130,531,208Tržby Celosvetovo $341,631,208║ Dosť nevýrazný pokus o hraný pokus Flintstonovcov, vydarených komických vsuviek si tu moc neužijeme, určite sa dal tento kreslený námet využiť na omnoho viac než na nejaký podpriemerný flákanec, pri ktorom sa dá len nehorázne nudiť. /40%/(20.7.2005)

rozpočet : $46 million tržby americké : $341,631,208(9.12.2006)

Nakrútiť hranú celovečernú verziu kresleného seriálu dua Hanna & Barberra sa pokúsil (rok po JURSKOM PARKU, čo je dosť dôležité, keď uvidíte, pochopíte) čudný režisér Brian Levant (BEETHOVEN) a to by v tom bol čert, aby sa mu to v produkcii Stevena Spielberga nepodarilo! Ten do titulnej úlohe pretlačil svojho kamaráta Johna Goodmana, ktorý hral v ARACHNOFÓBII (ktorú produkoval Spielbergov kamarát Frank Marshall). Vďaka trikom, maskám a výprave, sa tvorcom nečakane podarilo pretaviť VEĽMI osobitý svet Doby kamennej na strieborné plátno. Dole klobúk. A nechýba Dino. Je to bomba, ale na dvojku (resp. prequel) kašlite.(17.1.2005)

myslím, že líp převést animáče do hrané podoby ani snad nešlo.(6.12.2005)

Animovany Flinstounovi moc nemusim, nijak zvlast zabavny mi neprijdou, ale tenhle film se poved. Neni to ani tak scenarem, kterej za moc nestoji, ale predevsim predstavitelem Freda Johnem Goodmanem, kterej je v roli pracloveka vopravdu drsnej. Navic tu je spousta dobrejch forku, srandovni praveky vychytavky, dobra hudba a pekna Halle Berry. Ja se bavil dobre.(3.4.2005)

• CheGuevara

V premise, že některé záležitosti se do hrané podoby na velké plátno vážně nehodí, mě utvrdila právě toto ztřeštěné "trapno" roztažené do 91 minut.(16.10.2007)

7 / 10 Dobrí herci, pekná výprava a na rodinnú komédiu celkom slušný scenár - príjemná adaptácia klasiky medzi animovanými seriálmi, u ktorej poteší hlavne myšlienka, že to mohlo podadnúť oveľa horšie. Ono keď má nejaký film za producenta veľkého Stevena, nejaké tie bubáky sa nájdu vždy, že?(20.12.2005)

Vcelku povedená taškařice z doby kamenné, byť komixu se asi nevyrovná (leč tyto znám poměrně povrchně :-). Bez zbytečného hloubání lze říci, že v rámci bláznivých filmů pro celou rodinu méně jak čtyři hvězdičky by byly nespravedlivé... Kameňák v nejlepším smyslu slova, škoda jen, že osobní sekretářku Sharon Stoneovou nehrála Sharon Stoneová... ;-)) - - - P.S. Tradičně tragický český dabing, klasicky >bez zvuku< původních ruchů, zato s uřvaným >procítěným uměleckým< přednesem českých béčkových čudlařů...(19.2.2006)

Soundtrack David Newman: 1. (Meet) The Flintstones - The BC-52's ,2. Human Being (Bedrock Steady) - Stereo MC's ,3. Hit & Run Holiday - My Life With The Thrill Kill Kult ,4. Prehistoric Daze - Shakespear's Sister/The Holy Ghost ,5. Rock With The Caveman - Big Audio Dynamite ,6. I Showed A Caveman How To Rock - Us3 ,7. The Bedrock Twitch - BC-52's ,8. I Wanna Be A Flintstone - The Screaming Blue Messiahs ,9. In The Days Of The Caveman - Crash Test Dummies ,10. Anarchy In The U.K. - Green Jelly ,11. Walk The Dinosaur - Was Not Was ,12. Bedrock Anthem - 'Weird Al' Yankovic ,13. Mesozoic Music - David Newman ,(10.5.2011)

Mě se to líbilo. Je tam spousta fórků, které se drží ducha předlohy, Typově velmi dobře vybraní herci (především Goodman) a na dětský film až příliš sexy Halle Berry(2.6.2006)

• sepp

S animovanou predlohou se to neda vubec srovnavat, to je jako nebe a dudy.(7.9.2003)

Obyvatelé kamenného města Bedrock se z animovaných dvojrozměrných grotesek přestěhovali do trojrozměrného celovečerního filmu. Mamutí sprše, krabí sekačce ani frajerskému diktaptákovi tento přesun nijak neuškodil a protože děj příběhu je celkem nepodstatný, tak si do pohody zapějme s mými párty oblíbenci B-52´s: „Flintstones, meet the Flintstones, they´re modern Stone Age Family“.(26.10.2009)

Bál som sa, že to bude onmoho, onmoho horšie. Tak ako sa to podarilo pri druhom filmovom pokračovaní z roku 2000. V tomto prvom pokuse režiséra Briana Levanta sa adaptácia známeho kresleného seriálu o dvoch manželstvách z vyspelého praveku podarila celkom fajn. Kulisy použité v tomto filme sú nezabudnuteľné. Vizuálne originálny snímok. Dobrá voľba bola pri obsadení Johna Goodmana a Ricka Moranisa do titulných úloh Freda a Barneya. Tiež ma potešili aj Kyle McLachlan a Halle Berry v úlohe záporákov. Mne sa to páčilo. Yabba-Dabba-Doo! ***(2.2.2008)

• Hunt

HUDBA: David Newman(23.4.2007)

Zajímavé, tohle jsem viděla v kině ještě v době, když jsem nestíhala číst titulky :) A pak ještě jednou v dabingu, kterému kralovali takové vymoženosti jako Šárka Skálová ;) Letos jsem si připomněla maximum ze starých dobrých Hanna-Barbera a kupodivu jsem tenhle film shledala jako velice dobře odolávající času. Navíc v kontextu s původním seriálem ze 60. let vychází ještě lépe a je (i na dnešní poměry) dobře obsazený. John Goodman je král, Elizabeth Taylorová si ke konci své kariéry nemohla vybrat lépe a Halle Berry? Tehdy byla ještě příjemně neokoukaná.(9.2.2009)

Skvelý vizuál, plno kreativity, úžasné kulisy a efekty a brilantný casting - John Goodman sa pre túto rolu musel narodiť. Len ten dej je tak strašný, až to bolí. Nemôže už sakra niekto nakrútiť adaptáciu animovaného seriálu bez toho, aby vnášal rozbroje a nepokoje medzi hlavné postavy?(22.12.2010)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6